Home / Γερμανικά / Goethe Institut / Διττή Επαγγελματική Εκπαίδευση στη Γερμανία (Φρανκφούρτη)

Διττή Επαγγελματική Εκπαίδευση στη Γερμανία (Φρανκφούρτη)

Δημοσιεύτηκε: 3:02 μμ Ιανουάριος 26th, 2013  


german

Το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και το Goethe-Institut Athen, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Διττής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στην Ελλάδα (DBGR), διοργανώνουν αυτό το Σαββατοκύριακο μια αποστολή στη Φρανκφούρτη, η οποία θα απαρτίζεται από Έλληνες, στελέχη λήψης αποφάσεων. Οι συμμετέχοντες, εκπρόσωποι από τη Γερμανία και την Ελλάδα, θα έχουν την ευκαιρία, στη διάρκεια του εκτενούς προγράμματος επισκέψεων, να γνωρίσουν το σύστημα της διττής επαγγελματικής εκπαίδευσης στη Γερμανία.

Η αποστολή αυτή διοργανώνεται στα πλαίσια ενός πιλοτικού έργου για την ίδρυση σχολής διττής επαγγελματικής εκπαίδευσης στον τομέα τουριστικών επαγγελμάτων στην Ελλάδα.

Σε συζητήσεις με τον Υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδος, κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, και τον Υφυπουργό Εργασίας της Γερμανίας, κ. H.-J. Fuchtel (Απεσταλμένος από την Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση για την Ελληνογερμανική Συνέλευση), καθώς και με άλλους σημαντικούς εκπροσώπους από Υπουργεία και Συνδέσμους, θα αναλυθούν οι δυνατότητες υιοθέτησης του γερμανικού συστήματος στην Ελλάδα και θα παρουσιαστεί ένα ρεαλιστικό πιλοτικό έργο. Στις συζητήσεις θα συμμετέχουν επίσης, ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων Ελλάδος (ΠΟΔΙΞ), ενώ από το Δήμο Αθηναίων θα λάβει μέρος ο Αντιδήμαρχος. Στη Φρανκφούρτη θα ταξιδέψουν επίσης διευθυντές επιχειρήσεων που στηρίζουν το πιλοτικό έργο.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσκεψη σε δύο σχολές επαγγελματικής εκπαίδευσης και σε ένα εκπαιδευτικό ξενοδοχείο, καθώς και παρουσιάσεις από εκπροσώπους όλων των εμπλεκόμενων φορέων στη λειτουργία μιας σχολής διττής εκπαίδευσης. Τη σημαντική πολιτικό-επιμορφωτική διάσταση του ταξιδιού αυτού καταδεικνύουν οι επίσημες δεξιώσεις, προς τιμήν της Ελληνικής αποστολής, στην Καγκελαρία του κρατιδίου του Έσσεν και στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Φρανκφούρτης. Την αποστολή θα καλωσορίσει με την Πρωτοχρονιάτικη Δεξίωσή του και ο Σύλλογος Ελλήνων Ακαδημαϊκών Φρανκφούρτης.
Κέρδος online 25/1/2013 16:33


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Πανευρωπαϊκός διαγωνισμός του Goethe-Institut

Πανευρωπαϊκός διαγωνισμός του Goethe-Institut Είτε είναι μια φράση της Hannah Arendt, ένας ...