Home / Featured / Τον Ιανουάριο οι αιτήσεις για μεταθέσεις. Πότε επιτρέπεται η μετάταξη εκπαιδευτικών

Τον Ιανουάριο οι αιτήσεις για μεταθέσεις. Πότε επιτρέπεται η μετάταξη εκπαιδευτικών

Δημοσιεύτηκε: 5:56 μμ Δεκέμβριος 31st, 2012  


metatheseis

Το υπουργείο Παιδείας υπολογίζει τον Ιανουάριο να εκδοθεί η Εγκύκλιος σχετικά με την υποβολή αιτήσεων μεταθέσεων των εκπαιδευτικών.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, μια από τις βασικές αλλαγές που θα περιλαμβάνει, έχει να κάνει σχετικά με το χρόνο της οριστικής τοποθέτησης. Οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί θα αποκτούν οργανική θέση όχι στο τέλος της πρώτης διετίας, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα, αλλά στο τέλος του πρώτου χρόνου.

Επιπλέον, καταργείται η υποχρεωτική διετία για την υποβολή αίτηση μετάθεσης, και χρειάζεται πλέον η υπηρεσία ενός μόνο έτους στην κατεχόμενη οργανική θέση.

Επίσης, καταργείται και ο διπλασιασμός των μορίων που ίσχυε για την τρίτη και τέταρτη χρονιά, για τους διορισθέντες από το 2010 και μετά.

Βέβαια, η συγκεκριμένη τροποποίηση θα ισχύσει από του χρόνου, καθώς φέτος οι μεταθέσεις έχουν προγραμματιστεί με βάση τον ήδη ισχύοντα νόμο και, συνεπώς, θα ισχύσει ο διπλασιασμός των μορίων.

eduadvisor.gr

…………………………………………………………………………..

Πότε επιτρέπεται η μετάταξη των εκπαιδευτικών σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες

Σύμφωνα με το Νόμο 1824 της 30/30.12.88, όπου αφορά τη ρύθμιση θεμάτων εκπαιδευτικών και άλλες διατάξεις (Α’ 296), αναφέρεται μεταξύ των άλλων ότι:

7. Επιτρέπεται η μετάταξη εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες, καθώς και σε Ν.Π.Δ.Δ., εφ’ όσον υπάρχει σύμφωνη γνώμη των διοικούντων αυτά οργάνων. Οι μετατασσόμενοι πρέπει να κατέχουν τα προσόντα του κλάδου στον οποίο μετατάσσονται. Η μετάταξη γίνεται σε κενή θέση ύστερα από αίτηση του ενδιαφερομένου, γνώμη των αρμόδιων υπηρεσιακών συμβουλίων και κοινή απόφαση των αρμόδιων κατά περίπτωση υπουργών. Η μετάταξη γίνεται με το βαθμό και το μισθολογικό κλιμάκιο που κατέχει ο μετατασσόμενος χωρίς την αποζημίωση του άρθρου 1 του παρόντος νόμου. Ο χρόνος που πλεονάζει στο βαθμό μετάταξης του εκπαιδευτικού θεωρείται ότι έχει διανυθεί στο βαθμό αυτόν για την προαγωγή στον επόμενο βαθμό και την επιλογή του ως προϊσταμένου οργανικής μονάδας στο φορέα που μετατάχθηκε. Ο συνολικός χρόνος υπηρεσίας που έχει διανυθεί στο φορέα από τον οποίο ο εκπαιδευτικός μετατάσσεται θεωρείται ως πραγματική υπηρεσία στη νέα θέση για τα θέματα υπηρεσιακής του κατάστασης. Οι διατάξεις της παραγράφου 3 του άρθρου 13 του ν. 1400/1983 (ΦΕΚ 156) εφαρμόζονται και για τις μετατάξεις αυτού του άρθρου.

eduadvisor.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...