Τελευταία Νέα

Τρίτη, 15/06/2021, 18:12


Home / Featured / Τα κενά κατά ειδικότητα καθηγητών και δασκάλων , σε όλη τη χώρα

Τα κενά κατά ειδικότητα καθηγητών και δασκάλων , σε όλη τη χώρα

Δημοσιεύτηκε: 2:39 μμ Δεκέμβριος 20th, 2012  


esos.gr

Σε έγγραφο 13 σελίδων που διαβίβασε το υπουργείο παιδείας στη Βουλή και το δημοσιεύει κατ αποκλειστικότητα το esos αποτυπώνονται όλα τα στοιχεία κατά ειδικότητα εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και κατά νομό που λείπουν από τα σχολεία, καθώς και αναλυτικά οι διορισμοί αναπληρωτών που έχουν γίνει.

Για να δείτε το έγγραφο του υπουργείου Παιδείας κάνετε κλικ εδώ.

Πάντως το υπουργείο ισχυρίζεται πως έχει διαθέσει το μεγαλύτερο μέρος των εγκεκριμένων πιστώσεων και καθοδηγεί τις περιφερειακές υπηρεσίες της ώστε να κατανέμουν με το βέλτιστο τρόπο, και σύμφωνα με τις σύννομες αρμοδιότητές τους, το εκπαιδευτικό προσωπικό αρμοδιότητάς τους.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Διαμαρτυρία Αναπληρωτών Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας για τους διορισμούς εκπαιδευτικών

………………………………………………………….

Συνολικά 2.966 κενά στα σχολεία της χώρας

Συνολικά 2.966 λειτουργικά κενά υπάρχουν αυτή την στιγμή στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία της χώρας. Αυτό δείχνουν τα στοιχεία που κατέθεσε το υπουργείο Παιδείας στη Βουλή στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου. «Λειτουργικό κενό» προκύπτει όταν υπάρχουν ώρες διδασκαλίας που πρέπει να γίνουν, για τις οποίες δεν υπάρχει εκπαιδευτικός. Αυτό προκύπτει διότι το υποχρεωτικό ωράριο κάθε καθηγητή εξαρτάται από τα χρόνια υπηρεσίας του. «Οργανικό κενό» υπάρχει όταν απουσιάζει εκπαιδευτικός από οργανική θέση και πρέπει να αντικατασταθεί. Ενδεικτικά, υπάρχουν 219 λειτουργικά κενά δασκάλων και 183 νηπιαγωγών, ενώ τα υπόλοιπα κενά αφορούν σε εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων (αγγλικών, φυσικής αγωγής, μουσικής, πληροφορικής, θεατρικών σπουδών, καλλιτεχνικών μαθημάτων).

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  ΑΔΕΔΥ: Εξαιρούνται από την αυριανή 24ωρη απεργία όσοι εμπλέκονται στη διαδικασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Kαθημερινή

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραx

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Πανελλήνιες 2021: Το πρόγραμμα εξετάσεων των Ειδικών Μαθημάτων

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων υπενθυμίζεται ότι οι εξετάσεις των Eιδικών ...