Home / Αρθρα γενικού ενδιαφέροντος / Αλλα άρθρα γενικού ενδιαφέροντος / Αποσπάσματα από συνέντευξη του Υπ. Παιδείας στην Real News

Αποσπάσματα από συνέντευξη του Υπ. Παιδείας στην Real News

Δημοσιεύτηκε: 8:54 μμ Δεκέμβριος 2nd, 2012  


Απόσπασμα από τη συνέντευξη στην Κυριακάτικη Real News (2/12/2012) του Υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, που αφορά στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και τις αναγκαστικές μετακινήσεις δασκάλων και καθηγητών:

ΔΗΜ.: Η αξιολόγηση θα προχωρήσει παρά τις αντιδράσεις των εκπαιδευτικών;
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Η αξιολόγηση θα προχωρήσει. Και θέλω να την κάνουμε μαζί με τους εκπαιδευτικούς υπογράφοντας ένα συμβόλαιο εμπιστοσύνης. Έχω δεσμευτεί ότι η αξιολόγηση δεν θα έχει τιμωρητικό χαρακτήρα, θα γίνεται με αδιάβλητο και αντικειμενικό τρόπο και δεν θα οδηγεί σε απολύσεις.

ΔΗΜ.: Ναι, αλλά τους αναγκάζετε να μετακινηθούν σε άλλες περιφέρειες…
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Είναι υποχρέωση της πολιτείας να μην υπάρχει κενό εκπαιδευτικού σε κανένα σχολείο της χώρας τον Σεπτέμβριο. Δεν πρέπει να υπάρχουν σχολεία στα οποία λείπουν δάσκαλοι και καθηγητές, τη στιγμή που σε άλλα σχολεία υπάρχουν πλεονάζοντες εκπαιδευτικοί. Ζητώ από τους εκπαιδευτικούς, με την ευαισθησία, το μεράκι και την αίσθηση δικαιοσύνης που τους διακρίνει, να βοηθήσουν την προσπάθεια εξορθολογισμού, να βάλουν πλάτη. Τους ζητώ μαζί να σταματήσουμε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση.

pekp.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων για συμπλήρωση του ωραρίου τους

Απόφαση σχετικά με τις διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων σε ...