Home / Γερμανικά / Δημόσια Εκπαίδευση / ΠΕΚΑΓΕΠΕ, Τ.Ε. Αχαϊας – Δεν τηρούνται οι αποφάσεις και οι εγκύκλιοι του ΥΠΑΙΘΠΑ σχετικά με τη διδασκαλία της β’ ξένης γλώσσας στα Δημοτικά σχολεία του νομού Αχαϊας.

ΠΕΚΑΓΕΠΕ, Τ.Ε. Αχαϊας – Δεν τηρούνται οι αποφάσεις και οι εγκύκλιοι του ΥΠΑΙΘΠΑ σχετικά με τη διδασκαλία της β’ ξένης γλώσσας στα Δημοτικά σχολεία του νομού Αχαϊας.

Δημοσιεύτηκε: 3:47 μμ Δεκέμβριος 11th, 2012  


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η τοπική επιτροπή Αχαϊας της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας Π.Ε θέλει να ανακοινώσει ότι δεν τηρούνται οι αποφάσεις και οι εγκύκλιοι του ΥΠΑΙΘΠΑ σχετικά με τη διδασκαλία της β’ ξένης γλώσσας στα Δημοτικά σχολεία του νομού Αχαϊας.

Πιο συγκεκριμένα, η τελευταία εγκύκλιος με αριθμό Φ.52/910/151367/Γ1/30-11-

2012 αναφέρει ξεκάθαρα ότι η υπουργική απόφαση Φ.12/52/63/12873/Γ1/06-02- 2012(ΦΕΚ 253,τ.Β’) με θέμα «Διδασκαλία 2ης ξένης γλώσσας στα δημοτικά σχολεία» ισχύει χωρίς καμία παρέκκλιση.

Σύμφωνα με αυτή την υπουργική απόφαση οι μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ δημοτικού έχουν δικαίωμα να επιλέξουν μεταξύ της Γερμανικής και της Γαλλικής Γλώσσας με υπεύθυνη δήλωση των γονέων τους, η οποία γίνεται το Μάιο (κι όχι το Νοέμβριο), όταν αυτοί βρίσκονται στην Δ΄ τάξη του Δημοτικού. Τη φετινή σχολική χρονιά, επειδή ακόμα δεν έχουν τοποθετηθεί αναπληρωτές καθηγητές Γερμανικών, επιβάλλεται από τους αρμοδίους στους μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του νομού Αχαϊας να διδαχθούν Γαλλικά, επειδή απλά περισσεύουν καθηγητές Γαλλικών στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαϊας. Έτσι καταστρατηγείται το δικαίωμα επιλογής στη β’ ξένη γλώσσα και επιβάλλεται στους μαθητές της τρυφερής ηλικίας των 10 και 11 χρόνων να αλλάξουν την προτίμησή τους ως προς την ξένη γλώσσα το Νοέμβριο, ακόμα και αν την περσινή χρονιά διδάχθηκαν Γερμανικά!

Συγκεκριμένα δεν έχει ακόμα αποσταλεί στα Δημοτικά σχολεία του νομού Αχαϊας από την διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης η τελευταία εγκύκλιος με αριθμό Φ.52/910/151367/Γ1/30-11-2012, αλλά ούτε και η διευκρινιστική εγκύκλιος με αριθμό 145672/Γ1/20-11-2012, με αποτέλεσμα, πολλά Δημοτικά σχολεία να λειτουργούν βάσει της πρώτης εγκυκλίου Φ.7Α/767/142964/Γ1/15-11-2012, αναγκάζοντας έτσι όλους τους μαθητές να διδάσκονται Γαλλικά, κατά παρέκκλιση της υπουργικής απόφασης.

Κατόπιν τούτων  ζητάμε:

1.    Να ενημερωθούν όλα τα σχολεία, και κατά συνέπεια όλοι οι γονείς και εκπαιδευτικοί φορείς  του νομού Αχαϊας για την ύπαρξη όλων αυτών των εγκυκλίων.

2.   Να εφαρμόζονται σωστά οι υπουργικές αποφάσεις και να σταματήσει να καταστρατηγείται το δικαίωμα των μαθητών στην επιλογή της β΄ξένης γλώσσας.

3.   Την άμεση πρόσληψη αναπληρωτών για το τρέχον σχολικό έτος, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του νομού σε εκπαιδευτικούς Γερμανικής Γλώσσας.

4.   Τον διορισμό μόνιμων εκπαιδευτικών Γερμανικής Γλώσσας, προκειμένου να μην επαναληφθεί άλλη χρονιά αυτή η άνιση διάκριση μεταξύ των δυο γλωσσών, η οποία οδήγησε στη σημερινή έκρυθμη κατάσταση και δυσλειτουργία των σχολείων.

5.   Να σταματήσει η Δευτεροβάθμια και Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση του νομού Αχαϊας να τοποθετεί πλεονάζοντες εκπαιδευτικούς Γαλλικών στα τμήματα που θέλουν να διδαχθούν Γερμανικά και να ανακαλέσει άμεσα τις τοποθετήσεις αυτές.

www.xenesglosses.eu


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Πρώτος Μαθητικός Διαγωνισμός «ΕΡΜΗΣ» για μαθητές Γ’ Λυκείου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ), στο πλαίσιο εορτασμού των ...