Home / Featured / Οι καθηγητές ιταλικών ζητούν δικαίωση μέσω δημιουργικής διαμαρτυρίας!

Οι καθηγητές ιταλικών ζητούν δικαίωση μέσω δημιουργικής διαμαρτυρίας!

Δημοσιεύτηκε: 10:48 πμ Δεκέμβριος 3rd, 2012  


Σε ειρηνική διαμαρτυρία προχώρησαν οι φιλόλογοι ιταλικής διδάσκοντας εθελοντικά ιταλικά, σε αντίδραση για τον αποκλεισμό τους από την μέση εκπαίδευση.

Ένα πρωτότυπο τρόπο διαμαρτυρίας διάλεξαν οι καθηγητές ιταλικής φιλολογίας, οι οποίοι έμειναν άνεργοι, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τον αποκλεισμό της ιταλικής γλώσσας από τα σχολεία.Οι καθηγητές θέλησαν να καταγγείλουν τον αποκλεισμό τους προβάλλοντας τη «ζήτηση» που έχει η εκμάθηση ιταλικών. Σε συνεργασία με την 1ηΔημοτική Κοινότητα, ξεκίνησαν να παραδίδουν εθελοντικά μαθήματα Ιταλικών.

Από την αρχή οι πολίτες εκδήλωσαν τεράστιο ενδιαφέρον καταθέτοντας 1.600 αιτήσεις , με την πρώτη φάση να «κλείνει» έχοντας δημιουργηθεί 23 τμήματα ενηλίκων. Στη δεύτερη φάση, κατά την οποία γίνονταν αιτήσεις μέχρι και τις 20 Νοεμβρίου, δημιουργήθηκαν ακόμα 7 τμήματα ενηλίκων, καθώς και ένα εφηβικό. Με αυτό τον τρόπο, οι φιλόλογοι της ιταλικής γλώσσας απέδειξαν πως το ενδιαφέρον για την εκμάθηση Ιταλικών  παραμένει αμείωτο.

Οι καθηγητές ιταλικής των σχολείων του Ηρακλείου υπενθυμίζεται πως έμειναν άνεργοι μετά από την έκδοση εγκυκλίου τον Ιούνιο του 2011 η οποία ουσιαστικά φωτογράφιζε – όπως λένε – την ιταλική γλώσσα εξαιρώντας την από τα σχολεία  καθώς έθετε ως προϋπόθεση πως θα ληφθεί υπόψιν αν οι ξένες γλώσσες θα διδάσκονται από καθηγητές οι οποίοι κατέχουν οργανική θέση.

Οι καθηγητές στο σύνολο τους αγανακτούν καθώς τα Ιταλικά «κόπηκαν» ενώ οι μαθητές όχι απλά τα παρακολουθούσαν αλλά και τα ζητούσαν, όπως υποστηρίζουν. Συγκεκριμένα, η φιλόλογος Ιταλικής  Ρένα Τσαταλμπασόγλου , αναφέρει : «Ο αποκλεισμός της Ιταλικής από την Μέση Εκπαίδευση είναι άδικος, ειδικά την ώρα που τα παιδιά ζητούν τμήματα ιταλικών!»

www.kretalive.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...