Home / Κέντρα Ξένων Γλωσσών / Ανακοινώσεις Κ.Ξ.Γ. / Oι γραπτές απαντήσεις στη Βουλή για τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών

Oι γραπτές απαντήσεις στη Βουλή για τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών

Δημοσιεύτηκε: 10:04 πμ Δεκέμβριος 10th, 2012  


esos.gr

Πέραν από τη συζήτηση που έγινε προ ημερών στη Βουλή για τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών για την απειλεί με «λουκέτο» των περισσότερων Ξένων Γλωσσών που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις λειτουργίας που θέτει ο νέος νόμος, το υπουργείο Παιδείας διαβίβασε δύο ακόμη για το θέμα γραπτές απαντήσεις σε ερωτήσεις Βουλευτών . Δείτε εδώ τη μια απάντηση κι εδώ τη δεύτερη απάντηση.

……………………………………………………….

esos.gr

Οδηγίες για την αδειοδότηση των Κέντρων Ξένων Γλωσσών από την ΟΙΚΞΓ

Η Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών εξέδωσε τις ακόλουθες οδηγίες σχετικά με την αδειοδότηση των Κέντρων Ξένων Γλωσσών, με βάσει το νέο νόμο που ψηφίστηκε από τη Βουλή:

Η έννοια της επικαιροποίησης, που η προθεσμία της λήγει την 31 Μαΐου, υφίσταται μόνο αν οι άδειες που διαθέτουν έχουν εκδοθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος νόμου. Αυτό βέβαια δεν ισχύει για τις άδειες που διαθέτουν και έχουν εκδοθεί με το προηγούμενο νομικό καθεστώς. Άρα η έννοια της επικαιροποίησης θα ισχύσει από τον Απρίλιο του 2014.

 

Εφόσον οι άδειες που διαθέτουν είναι βάσει προηγούμενου νομικού καθεστώτος πρέπει μέχρι 30 Απριλίου να γίνει αίτηση τροποποίησης ή έκδοση νέας αδείας εάν πρόκειται για ίδρυση νέου εκπαιδευτηρίου. Αυτή η αίτηση πρέπει να συνοδεύεται από όλα τα δικαιολογητικά που απαιτεί ο νόμος για την έκδοση άδειας. Κάποια δικαιολογητικά όπως η φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα θα αναζητούνται υπηρεσιακά όπως γίνεται με το πιστοποιητικό ποινικού μητρώου. Η έλλειψη οποιονδήποτε των προϋποθέσεων που απαιτούνται για την άδεια ίδρυσης θα σημαίνει και μη χορήγησή της. Οπότε οφείλουν να κλείσουν στις 31 Αυγούστου 2013. Ακόμη και σε περίπτωση που ο έλεγχος (βασικά ο κτηριολογικός) από τα αρμόδια όργανα που προβλέπονται από τον παρόντα νόμο, γίνει μετά τη χορήγηση ή τροποποίηση της άδειας που θα έχει γίνει βάσει πιθανώς μη ακριβούς υπεύθυνης δήλωσή τους, τότε η άδεια θα ανακαλείται και θα τους αποκλείεται το δικαίωμα ίδρυσης οποιουδήποτε εκπαιδευτηρίου επί δεκαετία πέρα από τις ποινικές ευθύνες λόγω ανακριβούς υπεύθυνης δήλωσης.

Επειδή οι υποσχέσεις του Υπουργείου για μια ανοχή, απόκλισης 15%, από τις κτηριολογικές προδιαγραφές, η μείωση των παραβόλων καθώς και η πρόβλεψη κάποιας ρύθμισης για τυχόν αυθαιρεσίες στη δόμηση, εξαιρετικά κοινές σε όλη την ύπαιθρο αλλά και στις πόλεις, είναι μόνο προφορικές και επειδή ο νόμος στο σύνολό του αποτελεί ισχυρό πλήγμα στα κέντρα ξένων γλωσσών και άνευ προηγουμένου αιφνιδιασμό τους και αγνόησή τους, σας καλούμε να συνεχίσετε ακόμη και εντείνοντας αυτές τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις

Μέσα στα πλαίσια της πάντοτε έγκυρης και έγκαιρης πληροφόρησης και ενημέρωσης όλων των μελών μας και όλων των συναδέλφων, φέρουμε σε γνώση σας τα εξής:

1. Η Ομοσπονδία πρώτη έλαβε γνώση για το υπάρχον νομοσχέδιο και πρώτη στις 2/11/2012 κάλεσε όλα τα μέλη της σε κινητοποίηση. Επίσης στις 2/11/2012 απέστειλε επιστολή σε όλους τους φορείς εκπαίδευσης για κοινή αντίδραση πριν από την ψήφιση του νομοσχεδίου. Φυσικά ουδέποτε συνέπραξε, όπως κάποιοι υπαινίχθησαν, με φορείς για προώθηση ή στήριξη θέσεων ενάντια στα συμφέροντα μας.

2. Όταν Δευτέρα απόγευμα 5/11/2012 ενημερώθηκε η Ομοσπονδία ότι το νομοσχέδιο του Υπουργείο Παιδείας επρόκειτο, προφανώς για λόγους αιφνιδιασμού, να ενταχθεί στο ένα και μόνο άρθρο του μεσοπρόθεσμου, την Τρίτη πρωί ενήργησε και πέτυχε να απαλυνθούν οι κτιριολογικές προδιαγραφές συναντώντας κάθετη άρνηση του Υπουργείου σε οτιδήποτε άλλο. Για το λόγο αυτό αύξησε τις πιέσεις με παρεμβάσεις σε Βουλευτές, Επιμελητήρια κ.α. και προκαλώντας την αποστολή εκατοντάδων επιστολών και e-mails από συναδέλφους. Πέτυχε να οριστεί συνάντηση με τον Υπουργό την Τετάρτη 5/11, μια εβδομάδα πριν την ημέρα του ραντεβού. Προφανώς οι στοχευμένες αυτές ενέργειες είχαν αποτέλεσμα και δε χρειάστηκε να καλέσουμε τα μέλη μας σε διαδηλώσεις. Φυσικά δεν αποκλείουμε καμία μελλοντική νόμιμη μορφή αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

3. Οφείλουμε προκειμένου να προλάβουμε, λόγω τυχόν παρανόησης, την αυτόπαγίδευση συναδέλφων ότι τυχόν άποψη ότι δε χρειάζεται να κάνουν τίποτα άλλο πέρα από μία απλή αίτηση για επικαιροποίηση – ανανέωση της ήδη υπάρχουσας άδειάς τους, είναι απολύτως ανακριβές.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ανανέωση – Αναγγελία Άδειας Διδασκαλίας

Οι κάτοχοι Αδειών Διδασκαλίας σε Φροντιστήρια, Κέντρα Ξένων Γλωσσών ή κατ’ οίκον που έχουν εκδοθεί από ...