Home / Featured / Έξτρα εξεταστική για τους επί πτυχίω φοιτητές

Έξτρα εξεταστική για τους επί πτυχίω φοιτητές

Δημοσιεύτηκε: 11:17 πμ Δεκέμβριος 22nd, 2012  


ptyxia

Στους επί πτυχίω φοιτητές δίνεται μόνο για φέτος η δυνατότητα  μίας επιπλέον εξεταστικής περιόδου, τον Φεβρουάριο, εξαιτίας της οικονομικής συγκυρίας με τροπολογία  που κατατέθηκε στη Βουλή.

Προβλέπεται ότι με δεδομένη την υφιστάμενη οικονομική και κοινωνική συγκυρία, κρίνεται σκόπιμο να ληφθεί μέριμνα για εκείνους τους φοιτητές οι οποίοι έχουν συμπληρώσει κανονική φοίτηση όπως αυτή προβλέπεται στο ενδεικτικό Πρόγραμμα Σπουδών, προκειμένου να διευκολυνθούν στην περάτωση των σπουδών τους και κατά συνέπεια στην απόκτηση του πτυχίου τους.Για το λόγο αυτό, αποκλειστικά και μόνο για την εξεταστική περίοδο του Φεβρουαρίου 2013, δίνεται στους εν λόγω φοιτητές η δυνατότητα να εξεταστούν σε μαθήματα που οφείλουν, ανεξαρτήτως εάν αυτά διδάσκονται σε εαρινό ή χειμερινό εξάμηνο.
…………………………………………………..

Τη δυνατότητα να εξεταστούν οι φοιτητές ΑΕΙ-ΤΕΙ τον Φεβρουάριο σε όλα τα μαθήματα που οφείλουν, ανεξάρτητα από το εάν αυτά διδάσκονται στο χειμερινό ή το εαρινό εξάμηνο, δίνει το υπουργείο Παιδείας.

Με σχετική τροπολογία που κατατέθηκε χθες, στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, και η οποία αφορά χιλιάδες φοιτητές, που έχουν συμπληρώσει την κανονική φοίτηση, όπως αυτή προβλέπεται στο ενδεικτικό Πρόγραμμα Σπουδών, προκειμένου να διευκολυνθούν στην περάτωση των σπουδών τους και κατά συνέπεια στην απόκτηση του πτυχίου τους αποφασίστηκε ότι: «Αποκλειστικά και μόνο για την εξεταστική περίοδο του Φεβρουαρίου 2013, δίδεται στους εν λόγω φοιτητές η δυνατότητα να εξεταστούν σε μαθήματα που οφείλουν ανεξαρτήτως του εάν αυτά διδάσκονται σε εαρινό ή χειμερινό εξάμηνο».

Στην ίδια τροπολογία, αναφέρεται ότι «οι φοιτητές που περάτωσαν την κανονική φοίτηση, η οποία ισούται με τον ελάχιστο αριθμό των αναγκαίων για την απονομή του τίτλου σπουδών εξαμήνων, σύμφωνα με το Ενδεικτικό Πρόγραμμα Σπουδών, έχουν τη δυνατότητα να εξεταστούν στην εξεταστική περίοδο του Φεβρουαρίου 2013 σε όλα τα μαθήματα που οφείλουν, ανεξάρτητα από το εάν αυτά διδάσκονται σε χειμερινό ή εαρινό εξάμηνο».

Κατά τα λοιπά, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας κατέθεσε την τροπολογία για τις μετεγγραφές φοιτητών στην οποία περιλαμβάνονται τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις για όσους πρωτοετείς φοιτητές επιθυμούν να μεταπηδήσουν σε τμήμα που εδρεύει κοντά στον τόπο κατοικίας τους. Ακόμη, στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας «Οργάνωση και Λειτουργία Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης και Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού και άλλες διατάξεις» συμπεριλήφθηκαν άλλες δύο τροπολογίες που αφορούν στην πρόσληψη καθηγητών σε ΑΕΙ-ΤΕΙ μέσω υποτροφιών ή άλλων πόρων και στην μετάκληση καθηγητών από ΑΕΙ σε ΑΕΙ. Συγκεκριμένα, οι τροπολογίες προβλέπουν τα εξής:

Μετάκληση καθηγητών

Μετάκληση καθηγητών πρώτης βαθμίδας από Α.Ε.Ι. της περιφέρειας σε Α.Ε.Ι. της περιφέρειας, σε αντίστοιχες κενές θέσεις.

Στη ρύθμιση αναφέρεται ότι είναι δυνατή η μετάκληση καθηγητών πρώτης βαθμίδας από Α.Ε.Ι. της περιφέρειας σε Α.Ε.Ι. της περιφέρειας, σε αντίστοιχες κενές θέσεις. Η μετάκληση πραγματοποιείται με απόφαση της κοσμητείας, ύστερα από πρόταση του 1/4 τουλάχιστον των καθηγητών της σχολής και εισήγηση του κοσμήτορα. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη μετάκληση είναι να υπάρχει είτε εγκεκριμένη διαθέσιμη πίστωση στη σχολή υποδοχής είτε σχετική απόφαση της κοσμητείας της σχολής προέλευσης, με την οποία συνηγορεί στη μεταφορά της πίστωσης της θέσης του καθηγητή πρώτης βαθμίδας που μετακαλείται στη σχολή υποδοχής.

Δυνατότητα κάλυψης διδακτικού, ερευνητικού, επιστημονικού, οργανωτικού, εργαστηριακού ή κλινικού έργου των Α.Ε.Ι. από υποτροφίες και πόρους που εξασφαλίζει το Α.Ε.Ι.

Με τη συγκεκριμένη τροπολογία δίνεται η δυνατότητα κάλυψης διδακτικού, ερευνητικού, επιστημονικού, οργανωτικού, εργαστηριακού ή κλινικού έργου των Α.Ε.Ι. από υποτροφίες και πόρους που εξασφαλίζει το Α.Ε.Ι. Τα Τμήματα μπορούν να προσλαμβάνουν πανεπιστημιακούς υποτρόφους, δηλαδή επιστήμονες ανεγνωρισμένου επιστημονικού κύρους ή κατόχους διδακτορικού διπλώματος ή υποψήφιους διδάκτορες με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου. Η διάρκεια της συμβάσεως καθορίζεται μέχρι ενός Πανεπιστημιακού έτους κατά περίπτωση. Δύναται αυτή να ανανεώνεται ή να παρατείνεται ,πλην όμως ο συνολικός χρόνος πρόσληψης δεν δύναται να υπερβεί τα τρία (3) Πανεπιστημιακά έτη.
ΝΙΚΟΛΙΤΣΑ ΤΡΙΓΚΑ

ΠΗΓΗ:ΕΘΝΟΣ, 23/12/2012


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...