Home / Αρθρα γενικού ενδιαφέροντος / Εκπαιδευτικοί / Τι ισχύει για τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών με βάση το νέο Σχέδιο Νόμου του Υπ. Παιδείας. Κατάργηση διετίας – διπλασιασμός μορίων

Τι ισχύει για τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών με βάση το νέο Σχέδιο Νόμου του Υπ. Παιδείας. Κατάργηση διετίας – διπλασιασμός μορίων

Δημοσιεύτηκε: 6:54 μμ Νοέμβριος 27th, 2012  


Τι ισχύει για τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών με βάση το νέο Σχέδιο Νόμου του Υπ. Παιδείας .

Κατάργηση διετίας – διπλασιασμός μορίων

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

 

Με αφορμή ερωτήματά σας, σχετικά με τις ρυθμίσεις του Σχεδίου Νόμου του Υπ. Παιδείας «Οργάνωση και Λειτουργία Ιδρύματος Νεολαίας και Δια βίου Μάθησης και Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού και άλλες διατάξεις», αναφορικά με την κατάργηση της διετίας και το διπλασιασμό των μορίων των συνθηκών διαβίωσης των διορισθέντων του 2010, σας ενημερώνω ότι, με βάση τις τροποποιήσεις των Νόμων 3848/2010 και 4038/2012, για τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών ΙΣΧΥΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΕΞΗΣ :

 

1. Οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί τοποθετούνται οριστικά (παίρνουν δηλαδή οργανική θέση) όχι στο τέλος της πρώτης διετίας, όπως ίσχυε, αλλά στο τέλος του πρώτου χρόνου. Αν πάρουν μετάθεση στο ΠΥΣΠΕ μετάθεσης , αν όχι στην περιοχή του πρώτου διορισμού.

 

2. Καταργείται για όλους η υποχρεωτική διετία και για την υποβολή αίτησης για μετάθεση απαιτείται, πλέον, η υπηρεσία ενός έτους στην κατεχόμενη οργανική θέση.

 

3. Καταργείται ο διπλασιασμός των μορίων που ίσχυε για την τρίτη και τέταρτη χρονιά, για τους διορισθέντες από το 2010 και μετά.

 

Είναι αυτονόητο, όμως, ότι για τη φετινή χρονιά θα ισχύσει ο διπλασιασμός των μορίων για τους διορισθέντες του 2010, αφού οι συνάδελφοι προγραμμάτισαν τη μετάθεσή τους με βάση τον ισχύοντα Νόμο Ν.4038/12. Αυτό, εξάλλου, θα προβλέπεται και στην εγκύκλιο των μεταθέσεων, όπως διαβεβαιώνει το τμήμα μεταθέσεων του Υπ. Παιδείας.

 

4. Επανέρχεται σε ισχύ το άρθρο 8 του Π.Δ. 50/96, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 7 του Π.Δ. 100/97.

 

Το άρθρο 7 του Π.Δ. 100/97 προβλέπει τα εξής:
« Το άρθρο 8 του Π.Δ.5Ο/96 αντικαθίσταται ως ακολούθως:
» 1. Για τη μετάθεση εκπαιδευτικών που προβλέπεται από τις διατάξεις αυτού του Π.Δ. απαιτείται υπηρεσία ενός έτους στην κατεχόμενη οργανική θέση μέχρι 31 Αυγούστου του έτους κατά το οποίο πραγματοποιούνται οι μεταθέσεις.
2. Ο χρόνος υπηρεσίας σε θέσεις προσωρινής τοποθέτησης των νεοδιοριζομένων και των μετατασσομένων εκπαιδευτικών, καθώς και ο χρόνος παραμονής των εκπαιδευτικών στη διάθεση των υπηρεσιακών συμβουλίων, για οποιονδήποτε λόγο, εφόσον δεν οφείλεται σε δική τους υπαιτιότητα, λαμβάνεται υπόψη για τη θεμελίωση του δικαιώματος μετάθεσης.

3. Για τους εκπαιδευτικούς που διορίζονται και αναλαμβάνουν υπηρεσία το μήνα Σεπτέμβριο, ως ημερομηνία διορισμού λογίζεται η 1η Σεπτεμβρίου. Σε κάθε περίπτωση o χρόνος που θεμελιώνει δικαίωμα μετάθεσης μπορεί να προκύπτει από συνυπολογισμό σωρευτικά χρόνου υπηρεσίας που έχει διανυθεί τμηματικά κατά τη διάρκεια διδακτικού έτους.


4. Δεν απαιτείται η συμπλήρωση ενός έτους στην οργανική θέση στις περιπτώσεις της μετάθεσης ειδικών κατηγοριών καθώς και στις περιπτώσεις μετάθεσης από σχολείο μη ειδικής αγωγής σε ΣΜΕΑ.

5. Ο εκπαιδευτικοί που έχουν διορισθεί σε δυσπρόσιτο σχολείο με τη διαδικασία του άρθρου 41 του Ν.1143/81 και διανύουν την τριετή υποχρεωτική υπηρεσία τους στο σχολείο δικαιούνται να υποβάλουν αίτηση μετάθεσης το Νοέμβριο του σχολικού έτους με τη λήξη του οποίου συμπληρώνουν τα τρία έτη «.»

 

Τροποποιούμενες και καταργούμενες διατάξεις αναλυτικά :

 

 

1. Στο άρθρο 39 παρ.3α αναφέρεται : «Στο πρώτο εδάφιο της παραγράφου 12 του άρθρου 9 του ν. 3848/2010 (Α’ 71) απαλείφεται η φράση «στο τέλος της πρώτης διετίας».

2. Στο άρθρο 39 παρ 3β αναφέρονται: «Η παράγραφος 4 του άρθρου 4, το δεύτερο και τρίτο εδάφιο της παραγράφου 12 του άρθρου 9 και οι παράγραφοι 1 και 2 του άρθρου 30 του ν. 3848/2010, όπως τροποποιήθηκαν με τις περιπτώσεις α) και β) της παραγράφου 2 του άρθρου 33 του ν. 4038/2012 (Α’ 140), καταργούνται. Για τις γενικές προϋποθέσεις των μεταθέσεων των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ισχύει το άρθρο 8 του π.δ. 50/1996 (Α’ 45) όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 7 του π.δ. 100/1997 (Α’ 94).»

 

Οι παράγραφοι που καταργήθηκαν προέβλεπαν τα εξής:

 

α. Ν.3848/2010 άρθρο 4 παρ.4: «Ο χρόνος πραγματικής υπηρεσίας στη σχολική μονάδα της πρώτης τοποθέτησης μετά το διορισμό δεν μπορεί να είναι μικρότερος των τριών ετών. Ο τρίτος χρόνος της υπηρεσίας μοριοδοτείται με το διπλάσιο του αριθμού μονάδων μετάθεσης της σχολικής μονάδας όπου υπηρετεί ο νεοδιοριζόμενος. Κάθε διάταξη που ρυθμίζει διαφορετικά το θέμα αυτό καταργείται.»

β. Ν. 3848/2010, άρθρο 30, παρ.1 και 2: «1. Με την επιφύλαξη των διατάξεων της παραγράφου 4 του άρθρου 4 για τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς, προϋπόθεση για τη μετάθεση εκπαιδευτικών είναι η πραγματική υπηρεσία δύο ετών στην κατεχόμενη οργανική θέση μέχρι την 31η Αυγούστου του έτους κατά το οποίο πραγματοποιούνται οι μεταθέσεις. Κάθε διάταξη που ρυθμίζει διαφορετικά το θέμα αυτό καταργείται. Η υποχρέωση της διετούς πραγματικής υπηρεσίας που προβλέπεται στο πρώτο εδάφιο αφορά την οργανική θέση στην οποία θα μετατεθούν εκπαιδευτικοί, ύστερα από αίτησή τους, από το σχολικό έτος 2010−2011 και μετά.

2. Οι διατάξεις των παραγράφων 2, 3 και 4 του άρθρου 8 του π.δ. 50/1996 εξακολουθούν να ισχύουν.»

γ. Ν.4038/2012, άρθρο 33 παρ. 2 α,β: «2.α) Στο πρώτο εδάφιο της παρ. 4 του άρθρου 4 και

στο δεύτερο εδάφιο της παρ. 12 του άρθρου 9 του ν.3848/2010 (Α΄ 71) η λέξη «τριών» αντικαθίσταται από τη λέξη «δύο». Στο δεύτερο εδάφιο της παραγράφου 4 του άρθρου 4 και στο τρίτο εδάφιο της παραγράφου 12 του άρθρου 9 του ίδιου νόμου, ύστερα από τη φράση «Ο τρίτος» προστίθεται η φράση «και ο τέταρτος» και η λέξη «μοριοδοτείται» αντικαθίσταται από τη λέξη «μοριοδοτούνται».

β) Από το πρώτο εδάφιο της παρ. 1 του άρθρου 30 του ν.3848/2010 απαλείφεται η φράση «Με την επιφύλαξη των διατάξεων της παραγράφου 4 του άρθρου 4 για τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς».

 

Δημήτρης Μπράτης

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Οι νέες περιοχές μετάθεσης για τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης


 

Ένα σχόλιο

  1. ΤΟ ΞΕΚΛΕΙΔΩΜΑ ΤΩΝ ΠΙΝΑΚΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΠΗΓΕ ΠΕΡΙΠΑΤΟ. ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΣΤΑ ΚΑΤΣΑΒΡΑΧΑ, ΠΕΤΑΜΕ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΣΤΑ ΕΝ0ΙΚΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΡΕΥΜΑΤΑ 2 ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ, ΑΦΟΥ ΣΥΝΤΗΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗ ΜΟΝΙΜΗ, ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΕΡΒΙΤΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΕΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΔΕ ΜΕΤΡΑΕΙ Η ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΟΥΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΥΠΑΚΟΥΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟΙ ΔΟΥΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ! ΓΑΜΙΟΛΗ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΕ, ΔΕ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ, ΘΑ ΕΧΩ ΠΑΛΙ ΧΑΜΗΛΗ ΣΕΙΡΑ, ΘΑ ΚΡΥΨΕΙΣ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕ ΑΠΕΙΛΕΙΣ ΟΤΙ, ΑΝ ΔΕ ΔΗΛΩΣΩ ΑΕΤΟΡΑΧΕΣ, ΘΑ ΜΕ ΠΕΤΑΞΕΙΣ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ! ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΝΑ ΣΕ ΡΙΞΕΙ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΙΜΟΡΡΑΓΕΙΣ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ, ΟΠΩΣ ΑΙΜΟΡΡΑΓΟΥΝ ΤΟΣΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΣΟΥ!

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων για συμπλήρωση του ωραρίου τους

Απόφαση σχετικά με τις διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων σε ...