Home / Γερμανικά / Νέα από τις σχολές / Συνάντηση φορέων γερμανικής γλώσσας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Συνάντηση φορέων γερμανικής γλώσσας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Δημοσιεύτηκε: 7:23 μμ Νοέμβριος 21st, 2012  


Πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών μετά από πρωτοβουλία της Προέδρου του Τμήματος Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΕΚΠΑ Καθηγήτριας Φρειδερίκης Μπατσαλιά συνάντηση των φορέων που εκπροσωπούν τη Γερμανική γλώσσα.

Την Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Γερμανικής Π.Ε. εκπροσώπησε η Δήμητρα Καλλιανιώτη, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου. Μεταξύ των συμμετεχόντων ήταν και η Σχολική Σύμβουλος κ. Χατζηιωάννου Μέλισσα.

Έγινε ενημέρωση των φορέων για την παρούσα κατάσταση στο χώρο της Α/θμιας και Β/θμιας και ιδιαίτερα για την κατάσταση στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, όπου αυτή τη στιγμή στο 1/3 των δημοτικών σχολείων της χώρας, οι μαθητές και μαθήτριες που επέλεξαν να διδαχθούν τη Γερμανική γλώσσα, μένουν αδίδακτοι, καθώς το Υπουργείο Παιδείας ΘΠΑ δεν έχει προσλάβει ούτε έναν αναπληρωτή Γερμανικής Γλώσσας (ΠΕ07).

Η κ. Μπατσαλιά ανέλαβε να ενημερώσει τα Τμήματα Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ και του ΕΚΠΑ για όλα τα θέματα που τέθηκαν στη συνάντηση, ώστε να αναληφθούν πρωτοβουλίες.

deutsch.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

«Kamishibaï Plurilingue»: Διεθνής Διαγωνισμός για την πολυγλωσσία και την πολυπολιτισμικότητα για πρώτη φορά στην Ελλάδα από το ΑΠΘ

Η ερευνητική ομάδα «Pluralités» του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ, ...