Home / Αγγλικά / Φορείς Πιστοποίησης / HAU – Άμεση online πρόσβαση σε προγράμματα εξετάσεων και αποδείξεις υποψηφίων

HAU – Άμεση online πρόσβαση σε προγράμματα εξετάσεων και αποδείξεις υποψηφίων

Δημοσιεύτηκε: 2:17 μμ Νοέμβριος 9th, 2012  


Ενόψει των εξεταστικών περιόδων ECPE Νοεμβρίου 2012 και ECCE Δεκεμβρίου 2012, όλα τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών, μέσω του Orfeas, θα μπορούν να έχουν πρόσβαση, να αποθηκεύουν και να εκτυπώνουν τα προγράμματα εξετάσεων και τις αποδείξεις των μαθητών τους.

Όπως και στην περίπτωση των αναφορών αποτελεσμάτων (score reports), σε ισχύ από την εξεταστική περίοδο Μαΐου 2012, αυτή η νέα υπηρεσία γίνεται στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειάς μας να διευρύνουμε το εύρος των υπηρεσιών προς όσους εμπλέκονται στις εξετάσεις. Η συγκεκριμένη υπηρεσία εξασφαλίζει ταχύτερη και πιο αξιόπιστη αποστολή των προγραμμάτων εξετάσεων και αποδείξεων και περισσότερες δυνατότητες για τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών.

Οι μεμονωμένοι υποψήφιοι θα λάβουν τα προγράμματα και τις αποδείξεις τους μέσω email.
Πλέον, τα προγράμματα εξετάσεων και οι αποδείξεις δεν θα αποστέλλονται ταχυδρομικώς.

Δείτε επίσης:

ΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση παρέχει ίσες ευκαιρίες σε όλα τα μέλη του κοινού της και απαγορεύει τις διακρίσεις όσον αφορά σε φυλή, χρώμα, φύλο, σεξουαλικό προσανατολισμό, ηλικία, θρήσκευμα, εθνική καταγωγή ή φυσική αναπηρία.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι στις εξετάσεις (υποψήφιοι, εξεταστές, επιτηρητές και συντονιστές εξεταστικών κέντρων) οφείλουν να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις του εξεταστικού φορέα και του Κέντρου Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.

Η συμμετοχή στις εξετάσεις συνεπάγεται πλήρη και ανεπιφύλακτη αποδοχή των κανονισμών των εξετάσεων. Τα γραπτά των υποψηφίων οι οποίοι δεν συμμορφώνονται με τους κανονισμούς των εξετάσεων και τις υποδείξεις των υπευθύνων (εξεταστές, επιτηρητές και συντονιστές εξεταστικών κέντρων) ακυρώνονται και δεν βαθμολογούνται. Τα εξέταστρα δεν επιστρέφονται.

Οι παρακάτω κανονισμοί αφορούν και δεσμεύουν όλους τους συμμετέχοντες στην εξεταστική διαδικασία:

Δικαιώματα του εξεταστικού φορέα και της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης
  • Ο εξεταστικός φορέας και η Ελληνοαμερικανική Ένωση διατηρούν το δικαίωμα για ερευνητικούς σκοπούς ή/και για λόγους διασφάλισης της ποιότητας της εξεταστικής διαδικασίας να φωτογραφήσουν, μαγνητοσκοπήσουν ή ηχογραφήσουν μέρος ή όλη τη διαδικασία των προφορικών ή/και γραπτών εξετάσεων. Οι υποψήφιοι θα ενημερώνονται σχετικά πριν την έναρξη της εξεταστικής διαδικασίας.
  • Εφόσον συντρέχουν σοβαροί λόγοι που εμποδίζουν την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων ή/και θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των υποψήφιων, η Ελληνοαμερικανική Ένωση διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής στο χώρο, στην ημερομηνία ή/και ώρα των εξετάσεων. Οι υποψήφιοι θα ενημερώνονται σχετικά πριν την έναρξη της εξεταστικής περιόδου.
Ισοτιμία και ασφάλεια
  • Το εξεταστικό υλικό και η χρήση του προστατεύονται από τους νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Απαγορεύεται αυστηρά η με οποιοδήποτε τρόπο υποκλοπή ή δημοσιοποίηση του εξεταστικού υλικού χωρίς την προηγούμενη έγγραφη άδεια του εξεταστικού φορέα.
  • Απαγορεύεται αυστηρά η μεταφορά και χρήση μέσα στην αίθουσα εξετάσεων κινητών τηλεφώνων, φωτογραφικών μηχανών, ηλεκτρονικών υπολογιστών ή οποιωνδήποτε άλλων συσκευών αποθήκευσης και ανάκλησης πληροφοριών. Χρήση οποιωνδήποτε εκ των ανωτέρω συσκευών μέσα στην αίθουσα εξετάσεων θα εκλαμβάνεται ως εν δυνάμει απειλή προς την αμεροληψία και εμπιστευτικότητα των εξετάσεων και εσκεμμένη απόπειρα διακύβευσης της ασφάλειας και ακεραιότητας των εξετάσεων.
  • Απαγορεύεται αυστηρά η μεταφορά και χρήση μέσα στην αίθουσα εξετάσεων σημειώσεων, βιβλίων, λεξικών ή άλλων βοηθημάτων σχετικών ή μη με την εξεταστική διαδικασία.
  • Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση οποιασδήποτε μεθόδου υποκλοπής απαντήσεων μεταξύ υποψηφίων. Τα γραπτά υποψηφίων οι οποίοι δίνουν ή λαμβάνουν απαντήσεις ή χρησιμοποιούν σημειώσεις ή άλλα βοηθήματα ακυρώνονται. Απαγορεύεται η συνεργασία, συνομιλία και ανταλλαγή αντικειμένων μεταξύ υποψηφίων κατά τη διάρκεια των εξετάσεων.
  • Απαγορεύεται αυστηρά η με οποιοδήποτε μέσο και για οποιοδήποτε σκοπό μαγνητοσκόπηση ή ηχογράφηση μέρους ή όλης της εξεταστικής διαδικασίας και μέρους ή όλου του εξεταστικού υλικού.
  • Η Ελληνοαμερικανική Ένωση διατηρεί το δικαίωμα να προσφύγει σε κάθε νόμιμο μέσο προκειμένου να περιφρουρήσει την ασφάλεια των εξετάσεων και την τήρηση των κανονισμών.
Συμπεριφορά υποψηφίων
  • Απαγορεύεται αυστηρά η με οποιοδήποτε μέσο προσπάθεια  εκ μέρους υποψηφίων διεκδίκησης ή απόκτησης πλεονεκτικής θέσης ή προνομιακής μεταχείρισης έναντι των άλλων υποψηφίων πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τις εξετάσεις.
  • Η συμπεριφορά των υποψηφίων κατά τις εξετάσεις πρέπει να είναι αρμόζουσα και σε καμία περίπτωση ενοχλητική για τους υπόλοιπους υποψήφιους ή εξεταστές ή επιτηρητές.
  • Την ημέρα των εξετάσεων, οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο σε ισχύ ή πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας με σφραγισμένη φωτογραφία από αρμόδια επίσημη αρχή. Χωρίς κάποιο από τα ανωτέρω έγγραφα απαγορεύεται η είσοδος στην αίθουσα εξετάσεων.
  • Οι υποψήφιοι πρέπει να βρίσκονται στο εξεταστικό κέντρο τουλάχιστον 30’ πριν την έναρξη της εξέτασης.
  • Δεν επιτρέπεται η επιλογή θέσης από τους υποψήφιους. Οι υποψήφιοι καταλαμβάνουν τις θέσεις που ορίζονται από τους εξεταστές. Οι υπεύθυνοι των εξετάσεων διατηρούν το δικαίωμα αλλαγών στη διάταξη των εξεταζομένων κατά τη διάρκεια των εξετάσεων.
  • Οι υποψήφιοι οφείλουν να παραμείνουν στην αίθουσα εξετάσεων για όλη τη διάρκεια της εξέτασης. Επιτρέπεται ολιγόλεπτη έξοδος μόνο έπειτα από άδεια του εξεταστή και πάντα με τη συνοδεία επιτηρητή ο οποίος παραμένει με τον υποψήφιο καθ’ όλη τη διάρκεια της απουσίας του. Το εξεταστικό υλικό των συγκεκριμένων υποψηφίων παραδίδεται στον εξεταστή και τους επιστρέφεται όταν επανέλθουν στην αίθουσα εξετάσεων.
  • Στο τέλος των εξετάσεων, οι υποψήφιοι υποχρεούνται να παραδώσουν στους επιτηρητές το γραπτό τους και όλο το εξεταστικό υλικό.
Διάφορα
  • Τα εξέταστρα δεν μεταφέρονται ούτε επιστρέφονται.
  • Μετά την ανακοίνωση του προγράμματος στους υποψήφιους, δεν εξυπηρετούνται αιτήματά τους για αλλαγές στο χώρο, στην ημερομηνία ή/και ώρα των εξετάσεων.
  • Συμμετοχή υποψηφίων στις εξετάσεις συνεπάγεται αυτόματα αποδοχή λήψης ενημερωτικού υλικού από την Ελληνοαμερικανική Ένωση, με ηλεκτρονικό ή άλλο τρόπο. Οι υποψήφιοι έχουν το δικαίωμα υπαναχώρησης κατόπιν κατάλληλης ενημέρωσης του Κέντρου Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.
  • Απαγορεύεται αυστηρά το κάπνισμα και η κατανάλωση τροφίμων και ποτών μέσα στην αίθουσα εξετάσεων, εκτός από νερό.
  • Δεν επιτρέπονται διαλείμματα κατά τη διάρκεια των εξετάσεων.
  • Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, η έξοδος από την αίθουσα εξετάσεων απαγορεύεται.

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Καριέρα στο εξωτερικό; Όχι χωρίς το CELTA!

Καριέρα στο εξωτερικό; Όχι χωρίς το CELTA! Πολλοί συνάδελφοι εξακολουθούν να πιστεύουν ...