Σάββατο, 27/11/2021, 22:32


Home / Ισπανικά / Δημόσια Εκπαίδευση / Εξοστράκισαν την Ισπανική και Ιταλική γλώσσα από τη δημόσια εκπαίδευση

Εξοστράκισαν την Ισπανική και Ιταλική γλώσσα από τη δημόσια εκπαίδευση

Δημοσιεύτηκε: 11:10 μμ Νοέμβριος 29th, 2012  


Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, μεταξύ των οποίων και η Μαρία Κανελλοπούλου, κατέθεσαν ερώτηση αναφορικά με τη διδασκαλία των ξένων γλωσσών στην Πρωτοβάθμια και την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Ειδικότερα, στην ερώτησή τους, αναφέρονται στην «εξαφάνιση» των Ισπανικών και των Ιταλικών ως δυνατοτήτων επιλογής δεύτερης ξένης γλώσσας στην ελληνική εκπαίδευση, δυνατότητα που είχε πολυδιαφημιστεί το 2008 ως καινοτόμα πολιτική, αναφορικά με τη γλωσσομάθεια και την πολυγλωσσία, με τίτλο «Έλληνας πολίτης της Ευρώπης – Έλληνας πολίτης του κόσμου» από την πολιτική ηγεσία του ΥΠ.Ε.Π.Θ.

ΣΕ σχετική ανακοίνωση επισημαίνονται τα παρακάτω: «Τέσσερα χρόνια μετά, η εξαγγελία αυτή έχει αποδειχθεί πυροτέχνημα, από αυτά που το Υπουργείο Παιδείας μας συνηθίζει, κατ’ επανάληψη: ιταλικά και ισπανικά, δυο σημαντικότατες ευρωπαϊκές γλώσσες, δεν διδάσκονται σε κανένα ελληνικό σχολείο.

Αυτή τη φορά δεν ευθύνονται αποκλειστικά τα Μνημόνια ή η υποχρηματοδότηση, αλλά και η ανικανότητα των κυβερνώντων να οργανώσουν ένα σύστημα επιλογής δεύτερης ξένης γλώσσας, αντίστοιχο με τις επιθυμίες των μαθητών. Να οργανώσουν δηλαδή αυτό που οργανώνει στο πλαίσιο της παραπαιδείας, οποιοδήποτε μικρό ή μεγάλο φροντιστήριο σε κάθε γωνία της χώρας.»

Δημοσιεύτηκε:

Τυπώθηκε: 27/11/2012 14:30

Από: www.thebest.gr/news/index/viewStory/162802

thebest.gr © 2012

πηγή: tvkosmos.gr/www.thebest.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Αποδοχή από το Υπουργικό Συμβούλιο της εισήγησης της Υπουργού Παιδείας για τον Πρόεδρο της ΕΘΑΑΕ

Αποδοχή από το Υπουργικό Συμβούλιο της εισήγησης της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων ...