Home / Γαλλικά / Δημόσια Εκπαίδευση / Εξι ευρωπαϊκά σχολεία συναντιούνται στη Βέροια

Εξι ευρωπαϊκά σχολεία συναντιούνται στη Βέροια

Δημοσιεύτηκε: 9:34 πμ Νοέμβριος 9th, 2012  


To 4o ΓΕ.Λ Βέροιας μετά την έγκριση της αίτησής του από την Εθνική Υπηρεσία (ΙΚΥ) ξεκινά την υλοποίηση του προγράμματος Comenius που θα διαρκέσει 2 χρόνια. Είναι η πρώτη χώρα  από την ομάδα των χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα που θα φιλοξενήσει μαθητές και καθηγητές.

Έτσι, στο διάστημα 15 με 20 Νοεμβρίου το σχολείο μας θα φιλοξενήσει 15 Ευρωπαίους μαθητές και 10 καθηγητές.  Οι μαθητές  θα φιλοξενηθούν  σε οικογένειες μαθητών και οι καθηγητές θα μείνουν  σε ξενοδοχείο.

Η γλώσσα επικοινωνίας των μαθητών είναι τα Γαλλικά και το πρόγραμμα αποσκοπεί στο να φέρει σε επικοινωνία τους Έλληνες μαθητές με συνομήλικούς τους από άλλες χώρες,  να δουν την καθημερινότητα τους, τις συνήθειες και τα όνειρά τους. Επίσης εκπαιδευτικοί  και μαθητές ενημερώνονται για το εκπαιδευτικό σύστημα άλλων σχολικών μονάδων.

Το πρόγραμμα πλαισιώνεται από έρευνα  με ερωτηματολόγια και συνεντεύξεις σε κάθε χώρα για την εξαγωγή επιστημονικών συμπερασμάτων. Ενδεικτικά, δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν είναι: παρουσιάσεις μαθητών στα Γαλλικά μπροστά σε όλο το σχολείο, ξεναγήσεις των ξένων από τους μαθητές μας, μικρά θεατρικά και βιωματικά παιχνίδια στα μουσεία, παρακολούθηση παραδοσιακών χορών. Οι ξεναγήσεις- παρουσιάσεις θα γίνουν στη Σχολή Αριστοτέλη, στη Βεργίνα, στη Θεσσαλονίκη κ.α.

Οι  μαθητές/τριες και οι καθηγήτριες που θα μας επισκεφτούν είναι από τις χώρες: Γαλλία, Βέλγιο, Σουηδία, Ιταλία και Πορτογαλία. Αντίστοιχα δικοί μας μαθητές/τριες και καθηγητές/τριες θα ταξιδέψουν στις χώρες αυτές στη διάρκεια των δύο επόμενων ετών.

Το πρόγραμμα Comenius  χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και έτσι όλα τα έξοδα τόσο των μαθητών όσο και των καθηγητών είναι πληρωμένα.

Η πόλη μας έχει την τύχη να πραγματοποιεί άλλα δύο προγράμματα Comenius,  στο 5ο ΓΕ.Λ το οποίο βρίσκεται ήδη στην δεύτερη χρονιά εκπόνησης του προγράμματός του, και  στο 3ο ΓΕ.Λ το οποίο ξεκινά φέτος. Επίσης άλλα σχολεία όπως το 5ο Γυμνάσιο ξεκινούν φέτος τη διαδικασία συμμετοχής τους.

Πρόκειται για προγράμματα που ενθαρρύνουν τους μαθητές/τριές μας  να ανοίγουν τους ορίζοντές τους, να υιοθετούν καλές συνήθειες και πρακτικές που έχουν οι άλλοι,  και να εκτιμήσουν, βάση ιδίας πείρας, το εκπαιδευτικό μας σύστημα και τα καλά της φυλής μας.

ΑΠΟ ΤΗΝ Δ/ΝΣΗ
ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ανακοίνωση του Συλλόγου A.P.L.F. – D.U. σχετικά με τις νέες οδηγίες του Υ.ΠΑΙ.Θ. για τη διαδικασία σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στα δημοτικά σχολεία

Ανακοίνωση  του Συλλόγου A.P.L.F. –  D.U. σχετικά με τις νέες οδηγίες  του ...