Τελευταία Νέα

Κυριακή, 20/06/2021, 19:07


Home / Featured / Αναγκαστικές μεταθέσεις εκπαιδευτικών σε όλη την επικράτεια ανεξαρτήτως οργανικής θέσης με απόφαση του Υπουργού Παιδείας!

Αναγκαστικές μεταθέσεις εκπαιδευτικών σε όλη την επικράτεια ανεξαρτήτως οργανικής θέσης με απόφαση του Υπουργού Παιδείας!

Δημοσιεύτηκε: 9:42 μμ Νοέμβριος 5th, 2012  


Τροποποίηση στο νόμο που διέπει τις μεταθέσεις εκπαιδευτικών περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο (δείτε το κείμενό στο
) που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή.
Σύμφωνα με το στοιχείο (α) της παρ. 1 του Κεφαλαίου Β του άρθρου 16 του ν. 1566/85 που διέπει τις μεταθέσεις «1. Οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μετατίθενται: 1. για το συμφέρον της υπηρεσίας και με δαπάνη του Δημοσίου».
Αυτή η πρόβλεψη τροποποιείται τώρα με το πολυνομοσχέδιο στο οποίο αναφέρεται: «Το στοιχείο (α) της παρ. 1 του Κεφαλαίου Β του άρθρου 16 του ν. 1566/85 αντικαθίσταται ως εξής:
(α) Για το συμφέρον της εθνικής οικονομίας και την ποιότητα του εκπαιδευτικού συστήματος και µε δαπάνη του ∆ηµοσίου από σχολείο σε σχολείο σε όλη την επικράτεια ανεξαρτήτως βαθμίδας εκπαίδευσης και οργανικής θέσης µε απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού. Με προεδρικό διάταγμα, που εκδίδεται µετά από πρόταση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, ορίζονται η διαδικασία και τα κριτήρια, µμεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται η υπεραριθμία στο σχολείο ή στο ∆ήµο, τα έτη προϋπηρεσίας, η οικογενειακή κατάσταση μεταξύ άλλων καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για την διενέργεια των μεταθέσεων».
ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΣΕΠ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Σύμφωνα επίσης με το κείμενο του Πολυνομοσχεδίου αλλάζει από δύο σε τρία έτη το χρονικό διάστημα στο οποίο διενεργείται διαγωνισμός ΑΣΕΠ για τους εκπαιδευτικούς. Το κείμενο του Πολυνομοσχεδίου αναφέρει (η υπογράμμιση με έντονα γράμματα δική μας):
«α. Η παρ. 1 του άρθρου 2 του ν. 3848/2010 ( Α’ 71) με τίτλο «Αναβάθμιση του ρόλου του εκπαιδευτικού – καθιέρωση κανόνων αξιολόγησης και αξιοκρατίας στην εκπαίδευση και λοιπές διατάξεις», τροποποιείται ως εξής: «1. Το Α.Σ.Ε.Π. προκηρύσσει και διενεργεί κάθε τρία έτη διαγωνισμό για την κατάρτιση πίνακα κατάταξης εκπαιδευτικών κατά κλάδο και ειδικότητα με σκοπό το διορισμό ή την πρόσληψή τους στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ύστερα από αίτημα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, το οποίο διαμορφώνεται ανάλογα με τις εκπαιδευτικές ανάγκες».
Ερώτημα βέβαια παραμένει αν και πότε τελικά πρόκειται το Υπουργείο να ζητήσει τη διενέργεια διαγωνισμού ΑΣΕΠ και πόσους εκπαιδευτικούς σχεδιάζει να προσλάβει ως μόνιμους ή αναπληρωτές τα επόμενα χρόνια.

ιστολόγιο «ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ»

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Πανελλήνιες 2021: Το πρόγραμμα εξετάσεων των Ειδικών Μαθημάτων

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Πανελλήνιες 2021: Το πρόγραμμα εξετάσεων των Ειδικών Μαθημάτων

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων υπενθυμίζεται ότι οι εξετάσεις των Eιδικών ...