Home / Featured / Σχέση προσλήψεων με κενά 1 προς 22

Σχέση προσλήψεων με κενά 1 προς 22

Δημοσιεύτηκε: 9:51 πμ Νοέμβριος 14th, 2012  


Από τα 22 κενά σε εκπαιδευτικούς μόνο το ένα θα καλύπτεται!

Παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα Ομοσπονδιών Γονέων στο υπουργείο Οικονομικών

 
Από τα 22 διαπιστωμένα κενά σε εκπαιδευτικούς μόνο το ένα θα καλύπτεται με τοποθέτηση αναπληρωτή. Είναι η κατεύθυνση που δίνει με κυνισμό το υπουργείο Παιδείας προς τις διευθύνσεις εκπαίδευσης και που σηματοδοτεί τεράστια προβλήματα στα σχολεία τα οποία ομολογείται ότι φέτος δεν θα λειτουργήσουν πλήρως.

Η απάντηση που δίνεται προφορικά στις διεκδικήσεις εκπαιδευτικών και γονιών για κάλυψη των κενών διατυπώνεται και γραπτά στο έγγραφο με αποστολέα τη Γενική Διεύθυνση Διοίκησης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας και αποδέκτη τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής:

«Οι εναπομείνασες πιστώσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών από τον Τακτικό Προϋπολογισμό για το σχολικό έτος 2012 – 2013 είναι ελάχιστες και η δυνατότητα κάλυψης των ζητούμενων κενών εξαιρετικά περιορισμένες. Στο πλαίσιο αυτό, και επειδή λαμβάνουμε μηνύματα από διάφορες Δ/νσεις της χώρας για άμεση κάλυψη επειγόντων λειτουργικών κενών, η Υπηρεσία μας εξετάζει την πρόσληψη 150 περίπου αναπληρωτών (σε αναλογία 1 πρόσληψης προς 22 ζητούμενα κενά αναπληρωτών πλήρους και μειωμένου ωραρίου ανά περιοχή πρόσληψης)», αναφέρεται. Σε άλλο σημείο επαναλαμβάνεται και τονίζεται ότι «το άθροισμα των δηλωθέντων επειγόντων κενών δεν πρέπει να υπερβαίνει τον αριθμό που εμφανίζεται στη στήλη «Αναλογία σε 150 πιστώσεις» (…) Ο εν λόγω αριθμός αναλογεί στο 1/22 επί του αθροίσματος των κενών ανά περιοχή πρόσληψης».

Με δεδομένο ότι πάντα υπήρχαν κενά που δημιουργούσαν πρόβλημα στη λειτουργία των σχολείων, ότι κάποιες από τις ανάγκες καλύπτονταν από εκπαιδευτικούς που αντί για μόνιμη δουλειά καλούνταν να κάνουν τη ζωή τους λάστιχο ως αναπληρωτές, η κατάσταση που διαμορφώνεται για τα σχολεία είναι εξαιρετικά δύσκολη και συνιστά ακόμα μεγαλύτερη υποβάθμιση. Με αυτά τα υλικά θα «οικοδομηθεί» το «νέο» σχολείο, που μέτρο το μέτρο αποκαλύπτεται ότι είναι ένα σχολείο πολύ πίσω από τις ανάγκες.

Απαιτούν λύσεις

Με αιχμή τα ζητήματα που προκύπτουν από την υποχρηματοδότηση της εκπαίδευσης, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών προχωρούν σήμερα στις 12 το μεσημέρι οι Ομοσπονδίες Γονέων Αθήνας, Πειραιά και Ανατολικής Αττικής, γονείς μαθητών μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων και μαθητών που φοιτούν στην ειδική αγωγή. Η κινητοποίηση εντάσσεται στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών τους για ανάδειξη των πολύπλευρων προβλημάτων που έχει υψώσει η βάρβαρη πολιτική στην εκπαίδευση των παιδιών και διεκδίκηση λύσεων.

Στο μεταξύ στο Περιστέρι, πικετοφορία έγινε χτες το απόγευμα στο Μπουρνάζι, στο πλαίσιο των κοινών αγωνιστικών πρωτοβουλιών που έχουν αποφασίσει σύλλογοι γονέων, η Ενωση Γονέων Περιστερίου και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ελλη Αλεξίου» με αιχμή την αντίθεση στις συγχωνεύσεις σχολείων. Μεθαύριο Παρασκευήσυνεχίζουν με συγκέντρωση και παράσταση στο υπουργείο Παιδείας στις 12 το μεσημέρι.

ριζοσπαστης


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...