Home / Featured / Υπουργός – Θα επαναχρησιμοποιούνται τα σχολικά βιβλία

Υπουργός – Θα επαναχρησιμοποιούνται τα σχολικά βιβλία

Δημοσιεύτηκε: 4:04 μμ Οκτώβριος 15th, 2012  


esos.gr

Την επεξεργασία σχεδίου ώστε τα σχολικά βιβλία να μην πετιούνται αλλά να επαναχρησιμοποιούνται ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος.
«Μελετάμε ένα τρόπο ώστε αυτά τα βιβλία να μην τα πετάμε στο τέλος του χρόνου, όπως γίνεται σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα, να δίδονται πάλι για χρήση»

είπε ο υπουργός Παιδείας K Aρβανιτόπουλος, μιλώντας στον Real και στον Ν. Χατζηνικολάου και πρόσθεσε: « Στη Γερμανία χρησιμοποιούν τα ίδια βιβλία για τρία χρόνια, εμείς γιατί να τα πετάμε, τι είδους σπατάλη είναι αυτή της τάξης των 20-30 εκ. ευρώ το χρόνο. Θα το χρεώνεται η κάθε οικογένεια το βιβλίο και θα υπάρχει μια μεμβράνη σε κάθε σελίδα η οποία δεν κοστίζει τίποτα και δεν μουτζουρώνεται και στο τέλος της χρονιάς με ευταξία θα τα παραδίδουμε στους επόμενους».
……………………………………………………………………………….

Ανακοίνωση το υπουργού Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος στον Real για την επαναχρησιμοποίηση των σχολικών βιβλίων:

«Μελετάμε ένα τρόπο ώστε αυτά τα βιβλία να μην τα πετάμε στο τέλος του χρόνου, όπως γίνεται σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα, να δίδονται πάλι για χρήση. Στη Γερμανία χρησιμοποιούν τα ίδια βιβλία για τρία χρόνια, εμείς γιατί να τα πετάμε, τι είδους σπατάλη είναι αυτή της τάξης των 20-30 εκ. ευρώ το χρόνο. Θα το χρεώνεται η κάθε οικογένεια το βιβλίο και θα υπάρχει μια μεμβράνη σε κάθε σελίδα η οποία δεν κοστίζει τίποτα και δεν μουτζουρώνεται και στο τέλος της χρονιάς με ευταξία θα τα παραδίδουμε στους επόμενους»


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...