Home / Featured / ΠΕ.ΚΑ.ΓΕ.Π.Ε. Ανακοινώσεις τοπικών επιτροπών για τα κενά στα Δημοτικά Σχολεία (T.E. Χίου, Χανίων, Φλώρινας, Καστοριάς, Σάμου, Δωδεκανήσου)

ΠΕ.ΚΑ.ΓΕ.Π.Ε. Ανακοινώσεις τοπικών επιτροπών για τα κενά στα Δημοτικά Σχολεία (T.E. Χίου, Χανίων, Φλώρινας, Καστοριάς, Σάμου, Δωδεκανήσου)

Δημοσιεύτηκε: 2:46 μμ Οκτώβριος 20th, 2012  


Ενημέρωση από τις Τοπικές Επιτροπές Χίου και Χανίων της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας Π.Ε.:

ΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΧΙΟΥ

Στα 15 από τα 20 6θέσια και άνω Δημοτικά Σχολεία του νησιού που έχουν σχηματιστεί τμήματα Γερμανικής Γλώσσας με βάση τις Υπουργικές Αποφάσεις του ΥΠΑΙΘΠΑ, στο μάθημα της Β΄ Ξένης Γλώσσας δεν προσφέρεται η δυνατότητα στους μαθητές και τις μαθήτριες να διδαχθούν τη γερμανική γλώσσα και οι γονείς είναι αγανακτισμένοι.
Στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση δεν έχουν καλυφθεί οι ανάγκες για τη διδασκαλία της γερμανικής γλώσσας στις εξής σχολικές μονάδες:
Γυμνάσιο και Λύκειο Βροντάδου, Γυμνάσιο Καρδαμύλων, Γυμνάσιο Κάμπου

ΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΧΑΝΙΩΝ
Τα Δημοτικά Σχολεία χωρίς εκπαιδευτικό Γερμανικής Γλώσσας είναι:
3ο ΔΣ Χανίων
12ο ΔΣ Χανίων
ΔΣ Χρυσοπηγής
ΔΣ Βαρύπετρου
ΔΣ Αλικιανού
ΔΣ Κολυμβαρίου
ΔΣ Βουκολιών
ΔΣ Γερανίου
ΔΣ Καλύβες 2
ΔΣ Μάλεμε 2
ΔΣ Γεωργιούπολη 4
ΔΣ Νέο Χωριό 2
ΔΣ Πελεκάνου 4
ΔΣ Παλαιόχωρα 4
ΔΣ Σκινέ-Φουρνέ
ΔΣ Βούβα

www.deutsch.gr

………………………………………………………………

Τοπική Επιτροπή Φλώρινας: Ανακοίνωση για τις εξελίξεις

Η Τοπική Επιτροπή Φλώρινας της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας Π.Ε. εκφράζει τη βαθιά της ανησυχία, διότι ενάμιση και πλέον μήνα μετά την έναρξη της λειτουργίας των σχολείων δεν υπάρχει εκπαιδευτικός Γερμανικής Γλώσσας σε δεκάδες Δημοτικά Σχολεία σε ολόκληρη την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας κι εξακολουθούν να χάνονται χιλιάδες διδακτικές ώρες καθημερινά.

Η ανησυχία μας εντείνεται ακόμη περισσότερο από το γεγονός ότι σε μια σειρά από Δημοτικά Σχολεία έχει ξεκινήσει ήδη των μάθημα των Γαλλικών από μόνιμους εκπαιδευτικούς της Β/θμιας Εκπ/σης με μερική ή ολική διάθεση στην Α/θμια. Αυτό έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στις σχολικές μονάδες με μαθητές είτε να περιμένουν στο προαύλιο είτε να αναγκάζονται να παρακολουθούν Γαλλικά ενώ επέλεξαν Γερμανικά!

Ζητούμε από τους ιθύνοντες του Υπουργείου Παιδείας να λάβουν σοβαρά υπόψη πως οι ξένες γλώσσες είναι πλέον άκρως απαραίτητο εφόδιο τόσο στην εγχώρια όσο και στην ευρωπαϊκή αγορά εργασίας, καθώς η πολυγλωσσία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη δια βίου μάθηση, τα μέσα μαζικής επικοινωνίας και τις τεχνολογίες της πληροφορίας καθώς και στις εξωτερικές σχέσεις της ΕΕ.

Το δημόσιο σχολείο παρείχε μέχρι φέτος τη δυνατότητα εκμάθησης μιας δεύτερης ξένης γλώσσας ξεκινώντας από την Ε’ δημοτικού, ώστε ολοκληρώνοντας τη β/θμια εκπαίδευση οι μαθητές να είναι ήδη εφοδιασμένοι με το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας. Με τη μη πρόσληψη αναπληρωτών σε καμία σχολική βαθμίδα το μάθημα της β’ ξένης γλώσσας εμμέσως πλην σαφώς καταργείται και πλέον οι γονείς χάνουν την ευκαιρία για δωρεάν εκμάθηση μιας δεύτερης ξένης γλώσσας μέσω του δημόσιου σχολείου, οπότε θα αναγκαστούν να επιβαρυνθούν με επιπλέον έξοδα στη δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε όλοι μας.

Τέλος, οι αδιόριστοι καθηγητές β’ ξένης γλώσσας επί σειρά ετών υπηρετούσαν το Υπουργείο Παιδείας με τις συμβάσεις ωρομισθίας, περιμένοντας μάταια αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και διαβίωσης, ακόμα και μετά τη μετονομασία μας σε αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου και την κατάργηση της προσμέτρησης της προϋπηρεσίας. Σε ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία και ειδικότερα στη Φλώρινα, όπου το χειμώνα επικρατούν συνθήκες παγετού με τη θερμοκρασία να φτάνει συχνά ως και -20 βαθμούς, με την εκτίναξη της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης, η πρόσληψη έστω και με μειωμένο ωράριο θα ήταν μια σημαντική βοήθεια για τους αδιόριστους αναπληρωτές, ενώ τώρα και αυτή η ελπίδα χάνεται.

Απαιτούμε την άμεση πρόσληψη Αναπληρωτών για την κάλυψη των διδακτικών ωρών της Δεύτερης Ξένης Γλώσσας στην Α/θμια Εκπ/ση.

Η ΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ – www.deutsch.gr

………………………………………………………………………

Ανοικτή Επιστολή της Τ.Ε. Καστοριάς

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Πριν λίγες μέρες πληροφορηθήκαμε την πρόθεση σας να μην προβείτε σε προσλήψεις αναπληρωτών β ξένης γλώσσας.

Θέλω να υπενθυμίσω ένα απλοί γεγονός, ότι η έναρξη του σχολικού έτους είναι 11 Σεπτεμβρίου και θέλω να ρωτήσω είναι δυνατόν ενάμιση μηνά μετά την έναρξη του σχολικού έτους να διεκδικούμε τα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ; Δηλαδή το δικαίωμα μας στην εργασία; Το δικαίωμα των ΜΑΘΗΤΩΝ μας στην παιδεία;

Αναπληρωτές… έτσι χαρακτηρίζετε αυτή την μορφή ελαστικής απασχόλησης με την όποια εμείς συμβιβαζόμαστε εδώ και τόσα χρόνια. Εμείς που ολοκληρώσαμε τις σπουδές μας, που είχαμε ένα όραμα για το μέλλον μας και το μέλλον της παιδείας σε αυτή την χωρά. Αναπληρωτές που περιμένουμε καρτερικά και μαρτυρικά μπορώ να πω τον διορισμό μας. Έναν διορισμό για τον όποιο αγωνιστήκαμε.

Μετά από τόσα χρόνια ελαστικής απασχόλησης λοιπόν, μας ανακοινώνεται έτσι απλά ότι έφτασε το τέλος. Δεν υπάρχει πια χώρος για εμάς στην εκπαίδευση. Εμείς μπορούμε να πάρουμε τα πτυχία και τα μεταπτυχιακά μας και ανά αποχωρίσουμε. Και οι γονείς και οι μαθητές να περιμένουν στα σχολεία τον καθηγητή.

Όχι δεν θα περάσει αυτό το σενάριο. Ζούμε σε μια ευρωπαϊκή χωρά όπου η πολυγλωσσία πρέπει και είναι μια από τις βασικές προτεραιότητες της εκπαίδευσης! Είμαστε εδώ για να στελεχώσουμε την ξενόγλωσση εκπαίδευση στο σχολειό . Δεν θα σταματήσουμε εδώ. Διεκδικούμε την αναβάθμιση του μαθήματος μας , την βελτίωση των βιβλίων, περισσότερες ώρες . Στόχος να αποκτήσουν οι μαθητές μας το ΚΠγ μέσα από το δημόσιο σχολειό. ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

Για την Τ.Ε. Καστοριάς – ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ Π.Ε.

…………………………………………………………………….

Τοπική Επιτροπή Σάμου: Κείμενο διαμαρτυρίας για τις καθυστερήσεις

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ Π.Ε.
Τοπική Eπιτροπή Σάμου samos@deutsch.gr

 

Σάμος, 19.10.12

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΣΑΜΟΥ
ΕΛΜΕ ΣΑΜΟΥ

 

H Τοπική Επιτροπή Σάμου της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας Π.Ε. εκφράζει την ανησυχία της για τη μεγάλη καθυστέρηση στην έναρξη του μαθήματος των Γερμανικών ως Δεύτερη Ξένη Γλώσσας στα 20 και πλέον 6/θέσια και άνω Δημοτικά Σχολεία του νομού Σάμου.
Χιλιάδες διδακτικές ώρες χάνονται καθημερινά με τους μαθητές να περιμένουν μάταια τον εκπαιδευτικό τους.

Το γεγονός ότι σε μια σειρά από Δημοτικά Σχολεία έχει ξεκινήσει ήδη το μάθημα των Γαλλικών από μόνιμους εκπαιδευτικούς της Β/θμιας Εκπ/σης με μερική ή ολική διάθεση στην Α/θμια . Με αποτέλεσμα τα παιδιά να διδάσκονται μόνο τα Γαλλικά ή καθόλου την β’ ξένη γλώσσα. Αυτό έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στις σχολικές μονάδες διότι ενώ μέχρι τώρα διδασκόταν η β’ ξένη γλώσσα δίχως πρόβλημα, τώρα με πρόσχημα ότι δεν υπάρχουν εκπαιδευτικοί ή πιστώσεις για να καλέσουν, οι μαθητές περιμένουν είτε στο προαύλιο είτε αναγκάζονται να παρακολουθούν Γαλλικά ενώ επέλεξαν Γερμανικά!

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να σκεφτεί πως η Ξένη Γλώσσα είναι σημαντικότατο εφόδιο για τη νέα γενιά, όχι μόνο λόγω του τουρισμού στη χώρα μας, αλλά και γενικότερα αποτελεί εργαλείο στα δύσκολα χρόνια της αβεβαιότητας που ζούμε όλοι μας.

Απαιτούμε την άμεση πρόσληψη Αναπληρωτών για την κάλυψη των διδακτικών ωρών της Δεύτερης Ξένης Γλώσσας στην Α/θμια Εκπ/ση.
Τοπική Eπιτροπή Σάμου
samos@deutsch.gr

…………………………………………………………….

Τοπικές Eπιτροπές Δωδεκανήσου: Να καλυφθούν τα κενά στην Α/θμια

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ Π.Ε.
Τοπικές Eπιτροπές Δωδεκανήσου rhodos [at] deutsch.gr
Ρόδος-Κως-Κάλυμνος-Κάρπαθος
Ρόδος, 18.10.12

 

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Δ.Π.Ε. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΡΟΔΟΥ
Α ΚΑΙ Β ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
Οι Τοπικές Επιτροπές Δωδεκανήσου της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας Π.Ε. εκφράζουν τη βαθιά τους ανησυχία για τη μεγάλη καθυστέρηση στην έναρξη του μαθήματος των Γερμανικών ως Δεύτερη Ξένη Γλώσσας στα 80 και πλέον 6/θέσια και άνω Δημοτικά Σχολεία του νομού Δωδεκανήσου. Χιλιάδες διδακτικές ώρες χάνονται καθημερινά με τους μαθητές να περιμένουν μάταια τον εκπαιδευτικό τους.

Η ανησυχία μας επιτείνεται ακόμη περισσότερο από το γεγονός σε μια σειρά από Δημοτικά Σχολεία έχει ξεκινήσει ήδη των μάθημα των Γαλλικών από μόνιμους εκπαιδευτικούς της Β/θμιας Εκπ/σης με μερική ή ολική διάθεση στην Α/θμια. Αυτό έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στις σχολικές μονάδες με μαθητές είτε να περιμένουν στο προαύλιο είτε να αναγκάζονται να παρακολουθούν Γαλλικά ενώ επέλεξαν Γερμανικά!

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να σκεφτεί πως η Ξένη Γλώσσα είναι σημαντικότατο εφόδιο για τη νέα γενιά, όχι μόνο λόγω του τουρισμού στη χώρα μας, αλλά και γενικότερα αποτελεί εργαλείο στα δύσκολα χρόνια της αβεβαιότητας που ζούμε όλοι μας.

Απαιτούμε την άμεση πρόσληψη Αναπληρωτών για την κάλυψη των διδακτικών ωρών της Δεύτερης Ξένης Γλώσσας στην Α/θμια Εκπ/ση.

ΟΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ

…………………………………………………………..

πηγή www.deutsch.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...