Home / Αγγλικά / Μεταπτυχιακά & υποτροφίες / ΕΚΠΑ – Υποτροφία SYLFF

ΕΚΠΑ – Υποτροφία SYLFF

Δημοσιεύτηκε: 1:08 μμ Οκτώβριος 11th, 2012  


Υποτροφία SYLFF –

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ SYLFF –

Το 1993 το ΕΚΠΑ έλαβε δωρεά από το Ιαπωνικό Ίδρυμα Nippon Foundation για τη δημιουργία του Προγράμματος Υποτροφιών SYLFF (Sasakawa Young Leaders Fellowship Fund) στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, προκειμένου να ενισχύει φοιτητές που πραγματοποιούν μεταπτυχιακές ή διδακτορικές σπουδές στις κοινωνικές και ανθρωπιστικές επιστήμες.

Βασική επιδίωξη του Προγράμματος Υποτροφιών SYLFF είναι να προσδιορίσει και να γαλουχήσει φοιτητές με ηγετικές ικανότητες, οι οποίοι θα κληθούν να αντιμετωπίσουν σημαντικά ζητήματα στον τομέα τους.

Μέχρι σήμερα, πάνω από 15.000 φοιτητές από 69 Πανεπιστήμια σε 44 χώρες ανά τον κόσμο έχουν λάβει την Υποτροφία SYLFF. Περισσότερες πληροφορίες για το Πρόγραμμα SYLFF μπορείτε να αναζητήσετε στην ιστοσελίδα: https://www.sylff.org

 

TO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ SYLFF ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Η σύμβαση μεταξύ του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Ιδρύματος Sasakawa (στη συνέχεια Nippon Foundation) υπογράφηκε στις 7 Μαΐου 1993. Το Πανεπιστήμιο Αθηνών, άρχισε να χορηγεί υποτροφίες σε αριστούχους μεταπτυχιακούς φοιτητές των κοινωνικών και ανθρωπιστικών επιστημών το 1996. Από τότε έως σήμερα έχουν χορηγηθεί υποτροφίες σε περισσότερους από 200 φοιτητές που διακρίθηκαν για τις ακαδημαϊκές επιδόσεις και τις ηγετικές τους ικανότητες.

Το πρόγραμμα SYLFF του Πανεπιστημίου Αθηνών παρακολουθείται και συντονίζεται από 7μελή επιτροπή, πρόεδρος της οποίας είναι ο Αντιπρύτανης Φοιτητικής Μέριμνας & Εξωτερικών Σχέσεων. Υπεύθυνος για την παρακολούθηση της πορείας του Προγράμματος και για την ενημέρωση της επιτροπής είναι ο Διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων & Ιστορίας, ως αρμόδιος του Τμήματος Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου.

 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ SYLFF

Πρόεδρος
Καθηγητής Θεόδωρος Λιακάκος, Αντιπρύτανης Φοιτητικής Μέριμνας και Εξωτερικών Σχέσεων

Μέλη
Καθηγητής Σταύρος Θωμαδάκης, Τμήμα Οικονομικών Επιστημών
Καθηγητής Κώστας Δημητρακόπουλος, Πρόεδρος Τμήματος ΜΙΘΕ
Αναπληρωτής καθηγητής Γεώργιος Δημάκος, Παιδαγωγικό Τμήμα Δ.Ε.
Επίκουρος καθηγητής Ανδρέας Χέλμης, Τμήμα Νομικής
κ. Ηλίας Μαρσέλλος, Διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων και Ιστορίας
κ. Λουκάς Σπανός, υποψήφιος διδάκτορας και Πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων SYLFF

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2012-2013

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) προκηρύσσει τη χορήγηση τεσσάρων (4) υποτροφιών, ύψους 2.000 ευρώ η καθεμιά, για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013, σε φοιτητές μεταπτυχιακών και διδακτορικών προγραμμάτων των κοινωνικών και ανθρωπιστικών επιστημών.

Προϋποθέσεις υποβολής αίτησης

1. Φοιτητές που έχουν γίνει δεκτοί ή είναι εγγεγραμμένοι σε Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) ή Διδακτορικό Πρόγραμμα (ΔΠ) τμημάτων κοινωνικών και ανθρωπιστικών επιστημών του ΕΚΠΑ:

  • Τμήμα Νομικών Επιστημών
  • Τμήμα Οικονομικών Επιστημών
  • Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης
  • Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας
  • Τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας
  • Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας
  • Τμήμα Θεατρικών Σπουδών
  • Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας
  • Τμήμα Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας
  • Τμήμα Ισπανικής Γλώσσας και Φιλολογίας
  • Τμήμα Μουσικών Σπουδών
  • Τμήμα Σλαβικών Σπουδών
  • Τμήμα Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών
  • Τμήμα Φιλολογίας
  • Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας
  • Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης
  • Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής Προσχολικής Ηλικίας
  • Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης
  • Τμήμα Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης (ΜΙΘΕ)
  • Τμήμα Θεολογίας
  • Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας
  • Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού

2. Ελάχιστος απαιτούμενος βαθμός βασικού πτυχίου κατά το τελευταίο έτος ακαδημαϊκών σπουδών (για υποψήφιους ΠΜΣ) ή διπλώματος ΠΜΣ (για υποψηφίους σε ΔΠ) ή διπλώματος ΠΜΣ κατά το πρώτο ακαδημαϊκό έτος σπουδών (για υποψήφιους διετών ΠΜΣ) 7,5/10. Υποψήφιοι, που δεν ανταποκρίνονται στην ανωτέρω βαθμολογία, μπορούν να υποβάλουν αίτηση εφ’ όσον συμπεριλαμβάνονται στο ανώτερο 5% των αποφοιτησάντων.

Απαραίτητα δικαιολογητικά

1. Αίτηση υποβολής υποψηφιότητας

2. Βεβαίωση εγγραφής ή βεβαίωση αποδοχής σε ΠΜΣ ή ΔΠ του ΕΚΠΑ.

3. Αναλυτική βαθμολογία πτυχίου από την οποία να προκύπτει ο μέσος όρος αριθμητικά κατά το τελευταίο έτος ακαδημαϊκών σπουδών ή δίπλωμα ΠΜΣ με τον τελικό μέσο όρο βαθμολογίας αριθμητικά ή αναλυτική βαθμολογία διπλώματος ΠΜΣ από την οποία να προκύπτει ο μέσος όρος αριθμητικά κατά το τελευταίο έτος ακαδημαϊκών σπουδών.

4. Εάν ο υποψήφιος συμπεριλαμβάνεται στο ανώτερο 5% των αποφοιτησάντων υποχρεούται να υποβάλει μαζί με το πτυχίο και Βεβαίωση του Τμήματος με τη σειρά κατάταξης αποφοίτησης και το συνολικό αριθμό των αποφοιτησάντων κατά το ακαδημαϊκό έτος που απεφοίτησε, ή κατά τη συγκεκριμένη ορκωμοσία.

5. Συνοπτικό βιογραφικό σημείωμα.Δύο συστατικές επιστολές από μέλη ΔΕΠ/ΕΠ ΑΕΙ ή ΤΕΙ, που έχουν προσωπική γνώση της ακαδημαϊκής επίδοσης και εξέλιξης του υποψηφίου. Οι συστατικές επιστολές είναι απολύτως εμπιστευτικές και αποστέλλονται σε κλειστό φάκελο από τον υποψήφιο μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά.

6. Συνοπτική έκθεση (μέχρι δύο σελίδες) του υποψηφίου στην οποία θα περιγράφεται ο σκοπός χρήσης της Υποτροφίας SYLFF σε σχέση με τις ακαδημαϊκές του σπουδές (ενδεικτικά: δαπάνες για παρακολούθηση συνεδρίων/σεμιναρίων στο εσωτερικό/εξωτερικό, μετάβαση στην αλλοδαπή για εκπόνηση έρευνας σχετικής με το αντικείμενο σπουδών κλπ.).

 

Διαδικασία και κριτήρια επιλογής

Η επιλογή των υποψηφίων για τη χορήγηση των τεσσάρων (4) υποτροφιών SYLFF γίνεται από την Επιτροπή Παρακολούθησης SYLFF του ΕΚΠΑ. Η διαδικασία επιλογής γίνεται βάσει συγκριτικής αξιολόγησης λαμβάνοντας υπόψη τα ακόλουθα κριτήρια:

  1. Ακαδημαϊκές επιδόσεις υποψηφίων (βαθμολογία, συστατικές επιστολές, ξένες γλώσσες).
  2. Ποιότητα συνοπτικής έκθεσης που υποβάλλει ο/η υποψήφιος/α.
  3. Ηγετικές ικανότητες.

Η Επιτροπή Παρακολούθησης SYLFF του ΕΚΠΑ δύναται να καλέσει τους υποψηφίους σε προσωπική συνέντευξη.

Καταληκτική ημερομηνία και υποβολή δικαιολογητικών

  • Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των δικαιολογητικών είναι η 31η Οκτωβρίου 2012.
  • Τα δικαιολογητικά υποβάλλονται από τους υποψηφίους στις Γραμματείες των Τμημάτων στις οποίες είναι εγγεγραμμένοι για την εκπόνηση των μεταπτυχιακών ή διδακτορικών τους σπουδών.

Ανακοίνωση αποτελεσμάτων και καταβολή Υποτροφίας SYLFF

  • Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων επιλογής των τεσσάρων (4) Υποτρόφων SYLFF θα γίνει στα μέσα Δεκεμβρίου 2012 από την Επιτροπή Παρακολούθησης SYLFF.
  • Η καταβολή του χρηματικού ποσού της Υποτροφίας SYLFF θα γίνει σε δύο (2) ισόποσες δόσεις των 1.000 ευρώ τον Φεβρουάριο και τον Σεπτέμβριο 2013.

Υποχρεώσεις Υποτρόφων SYLFF

  • Οι υπότροφοι υποχρεούνται, μετά τη λήψη της πρώτης δόσης της υποτροφίας και πριν τη λήψη της δεύτερης δόσης, να υποβάλουν στην Επιτροπή Παρακολούθησης SYLFF έκθεση προόδου των σπουδών τους.
  • Μετά τη λήψη της δεύτερης δόσης της Υποτροφίας SYLFF και τη λήψη του μεταπτυχιακού ή διδακτορικού τίτλου, ο υπότροφος οφείλει να υποβάλει στην Επιτροπή Παρακολούθησης SYLFF τελική έκθεση σπουδών με σχετικά πιστοποιητικά (αντίγραφο μεταπτυχιακού ή διδακτορικού τίτλου, δημοσιεύσεις κλπ.), καθώς και ένα αντίτυπο της μεταπτυχιακής ή διδακτορικής του διατριβής.
  • Οι υπότροφοι SYLFF υποχρεούνται να αναφέρουν στη μεταπτυχιακή ή διδακτορική τους διατριβή, καθώς και σε επιστημονικές τους δημοσιεύσεις ή εργασίες, την ιδιότητά τους ως υπότροφοι του «Sasakawa Young Leaders Fellowship Fund (SYLFF) για το Πανεπιστήμιο Αθηνών».
  • Οι υπότροφοι SYLFF υποχρεούνται να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις, συναντήσεις ή άλλες δραστηριότητες που πραγματοποιούνται από το Πανεπιστήμιο Αθηνών στο πλαίσιο του Προγράμματος SYLFF.
  • Σε περίπτωση διακοπής ή μη επιτυχούς ολοκλήρωσης των σπουδών του, ο υπότροφος είναι υποχρεωμένος να ενημερώσει άμεσα την Επιτροπή Παρακολούθησης SYLFF και να επιστρέψει το ποσό της υποτροφίας που του έχει καταβληθεί.

Τις προϋποθέσεις και τους όρους της πρόσκλησης υποβολής υποψηφιοτήτων για τις υποτροφίες SYLFF μπορείτε να βρείτε συγκεντρωμένα σε έγγραφο που επισυνάπτεται 

ΑΙΤΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ

Την αίτηση υποβολής υποψηφιότητας για τη χορήγηση υποτροφίας SYLFF μπορείτε να βρείτε 

Η αίτηση αυτή συμπληρώνεται μόνον από υποψήφιους οι οποίοι πληρούν τις προϋποθέσεις και υποβάλλεται μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στη Γραμματεία του οικείου Τμήματος.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιτροπή SYLFF Πανεπιστημίου Αθηνών

Πρόεδρος
Καθ. Θεόδωρος Λιακάκος
Αντιπρύτανης Φοιτητικής Μέριμνας & Εξωτερικών Σχέσεων
Τηλ: 210 368 9786
Fax: 210 368 9741
e-mail: vrec-stcir[at]uoa[dot]gr

Διεύθυνση Δημοσίων Σχέσεων & Ιστορίας

κ. Ηλίας Μαρσέλλος
Διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων & Ιστορίας
Τηλ: 210 368 9772
Fax: 210 368 9720
e-mail: elmars@interel.uoa.gr

κα. Δέσποινα Καρβελά
Υπεύθυνη Υποστήριξης Προγράμματος SYLFF
Τηλ: 210 368 9731
Fax: 210 368 9720
e-mail: karvelad[at]admin.uoa[dot]gr

Πληροφορίες για το πρόγραμμα SYLFF δίνονται και από τις γραμματείες των Τμημάτων κοινωνικών και ανθρωπιστικών επιστημών του ΕΚΠΑ

Πηγή: www.interel.uoa.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Αποτελέσματα ελέγχου αιτήσεων υποψήφιων φοιτητών Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ελέγχου αιτήσεων για εισαγωγή στα Προγράμματα Σπουδών και ...