Home / Αρθρα γενικού ενδιαφέροντος / Εκπαιδευτικοί / Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών «Γαλάτεια Καζαντζάκη» – Καταγγελία για το Κοινωνικό Φροντιστήριο

Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών «Γαλάτεια Καζαντζάκη» – Καταγγελία για το Κοινωνικό Φροντιστήριο

Δημοσιεύτηκε: 7:43 μμ Οκτώβριος 29th, 2012  


Καλησπέρα,

σας επισυνάπτουμε ένα κείμενο-καταγγελία για το κοινωνικό φροντιστήριο.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη δημοσίευση.

Με εκτίμηση,

Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών «Γαλάτεια Καζαντζάκη»

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

 «ΓΑΛΑΤΕΙΑ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ» HΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

 

Το σωματείο εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση, «Γαλάτεια Καζαντζάκη» , καταγγέλλει το κοινωνικό φροντιστήριο, το οποίο δημιουργήθηκε υπό την αιγίδα  της Περιφέρειας Κρήτης σε συνεργασία με το Σύλλογο Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης και Ξένων Γλωσσών, τη Μαθηματική Εταιρεία Ηρακλείου και την Ένωση Φιλολόγων Ηρακλείου. Καταγγέλλεται η συγκεκριμένη «φιλανθρωπική» κίνηση, γιατί πιστεύεται ότι έχει ως κύριο στόχο την προβολή των επιχειρήσεων, και όχι την ουσιαστική βοήθεια.

Το Κράτος καταργεί τη δημόσια και δωρεάν Παιδεία στην πράξη και  οι Σύλλογοι Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων καταγγέλλουν τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας αναγκάζοντας τους εργαζόμενους να δουλεύουν με ωρομίσθια πείνας και να αποδέχονται τις βλαπτικές μειώσεις -μέχρι και 40%- υπό το τρόμο της απόλυσης τους. Υποκρίνονται τους σωτήρες των οικονομικά ασθενέστερων οικογενειών προσφέροντας περιορισμένες θέσεις με περιοριστικά κοινωνικά-οικονομικά κριτήρια. Τα παιδιά αυτά εντάσσονται στα ήδη υπάρχοντα τμήματα των φροντιστηρίων χωρίς οι φροντιστηριούχοι να λαμβάνουν υπόψη τους τις γνωστικές τους δεξιότητες και τις ιδιαίτερες ανάγκες τους.

Το Σωματείο Εκπαιδευτικών Ιδιωτικής Εκπαίδευσης καλεί τις οικογένειες που πλήττονται βάναυσα από την αντεργατική πολιτική να αντιμετωπίσουν την οικονομική κρίση και την επίθεση του συστήματος βασιζόμενοι στην αλληλεγγύη των εργαζομένων. Η εργατική αλληλεγγύη δεν είναι απλώς διαχείριση της φτώχειας, αλλά κυρίως η στήριξη ενός συλλογικού αγώνα για την ανατροπή κάθε κυβέρνησης που εφαρμόζει αντιλαϊκά μέτρα κι αποσκοπεί στην πλήρη εξαθλίωση των οικονομικά ασθενέστερων στρωμάτων. 

Το έγγραφο 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων για συμπλήρωση του ωραρίου τους

Απόφαση σχετικά με τις διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων σε ...