Home / Αρθρα γενικού ενδιαφέροντος / Εκπαιδευτικοί / Schoolsplay ένα νέο εκπαιδευτικό κανάλι συνεργασίας

Schoolsplay ένα νέο εκπαιδευτικό κανάλι συνεργασίας

Δημοσιεύτηκε: 9:59 πμ Οκτώβριος 11th, 2012  


Μέρος της σχολικής εκπαίδευσης είναι πλέον η εξοικείωση τόσο με τον υπολογιστή όσο και με τα νέα συνεργατικά μέσα όσο και με τα πιο παραδοσιακά όπως η τηλεόραση και το βίντεο.

Είναι σύνηθες φαινόμενο σε κάθε μάθημα, κάθε ειδικότητας πολλοί εκπαιδευτικοί να θέλουν να χρησιμοποιήσουν εποπτικά ένα βίντεο. Από μαρτυρίες και σχόλια εκπαιδευτικών έχει εντοπιστεί πως έχουν ενδοιασμούς στη χρήση του YouTube γιατί τους φοβίζει η αναζήτηση ειδικά από τους μαθητές οπτικοακουστικού υλικού στο συγκεκριμένο κανάλι.

Το site schoolsplay.com αποτελεί μια νέα πρόταση τεσσάρων εκπαιδευτικών που γνωρίζοντας αυτά τα προβλήματα δημιουργήσαν τον συγκεκριμένο ιστοχώρο. Στόχος τους είναι ο ιστοχώρος να συγκεντρώσει και να προσφέρει βίντεο που μπορούν να εμπλακούν στην εκπαιδευτική διαδικασία και που έχουν προταθεί από την ομάδα ή και από άλλους εκπαιδευτικούς.

Εκπαιδευτικοί και μαθητές δημιουργούν εύκολα και δωρεάν τον λογαριασμό τους στον ιστοχώρο και έτσι μπορούν να δουν ή να ανεβάσουν οπτικοακουστικό υλικό σε ένα ασφαλές περιβάλλον όπου δεν εμφανίζονται παραπλεύρως διάφορα προτεινόμενα μη ελεγχόμενα βίντεο όπως συμβαίνει στο YouTube. Συγχρόνως, το schoolsplay χρησιμεύει και ως ένα κοινωνικό δίκτυο αφού ο εκπαιδευτικός μπορεί να προσκαλέσει τους μαθητές του στον προσωπικό του λογαριασμό και μέσα σε αυτό το περιβάλον να γίνουν σχόλια και συζητήσεις σχετικά με το βίντεο.

Περιέχοντας μια μεγάλη ποικιλία σε εκπαιδευτικά βίντεο και όχι μόνο, μπορεί να αποτελέσει ένα καλό εργαλείο στα χέρια του σύγχρονου εκπαιδευτικού.

mathisi2.0


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων για συμπλήρωση του ωραρίου τους

Απόφαση σχετικά με τις διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων σε ...