Home / Γερμανικά / Δημόσια Εκπαίδευση / Προσλήψεις αναπληρωτών: Συνεχίζεται η κωλυσιεργία – Κραυγή απόγνωσης τρίτεκνης συναδέλφου ΠΕ07

Προσλήψεις αναπληρωτών: Συνεχίζεται η κωλυσιεργία – Κραυγή απόγνωσης τρίτεκνης συναδέλφου ΠΕ07

Δημοσιεύτηκε: 12:08 πμ Οκτώβριος 5th, 2012  


Συνεχίζει την κωλυσιεργία το Υπουργείο Παιδείας στο θέμα των προσλήψεων αναπληρωτών Γερμανικής Φιλολογίας (ΠΕ07) τόσο στη Δευτεροβάθμια όσο κυρίως στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.
Στα δημοτικά σχολεία όλων των νομών της χώρας υπάρχουν εκατοντάδες κενά εκπαιδευτικών Γερμανικής Φιλολογίας.

Διευθυντές δημοτικών σχολείων απευθύνονται στο ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας Π.Ε. και στις Τοπικές Επιτροπές σε όλη τη χώρα, με το αγωνιώδες ερώτημα «Πότε θα έρθει καθηγητής Γερμανικών για να λειτουργήσει ομαλά το σχολείο;». Σε αρκετές περιπτώσεις, λόγω της παράλληλης διδασκαλίας της Γερμανικής και της Γαλλικής Γλώσσας στην Ε και ΣΤ Δημοτικού, υπάρχει εκπαιδευτικός Γαλλικής Γλώσσας, ο οποίος όμως δε μπορεί να παράσχει εκπαιδευτικό έργο, «διότι είναι αδιανόητο τα μισά παιδιά μιας τάξης να μένουν αδίδακτα», όπως τονίζουν οι Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων.

Παραθέτουμε παρακάτω επώνυμη επιστολή μόνιμης εκπαιδευτικού Γερμανικής, η οποία έχει λάβει απόσπαση στις 31 Αυγούστου, υπηρετεί σε γυμνάσιο του Καρπενησίου και αναμένει την πρόσληψη αναπληρωτών, ώστε να μπορέσει να «αποδεσμευτεί».

Αγαπητοί συνάδελφοι

Υπηρετώ στο 1ο Γυμνάσιο Καρπενησίου και έχω πάρει απόσπαση, και μάλιστα με πολλά μόρια, στη Δυτική Θεσσαλονίκη, αλλά ο διευθυντής εκπαίδευσης δεν με «αποδεσμεύει», διότι λέει ότι δεν έχει έρθει αντικαταστάτρια μου.

Στην Ευρυτανία είμαστε διορισμένοι 7 καθηγητές Γερμανικών και έχουν πάρει όλοι απόσπαση. Επιμένουν να δεσμεύουν εμένα και μία άλλη συνάδελφο στα δύο γυμνάσια του Καρπενησίου με τη δικαιολογία ότι εγώ έχω οργανική και έπεται σε μόρια η άλλη συνάδελφος.

Σήμερα πληροφορήθηκα ότι την «αποδεσμεύουν», ύστερα από πίεση της ΕΛΜΕ γιατί αποφάσισαν να «αποδεσμεύσουν» όσο το δυνατόν περισσότερους εκπαιδευτικούς. Αυτόματα συμπληρώνω το ωράριο μου στο 2ο Γυμνάσιο από όπου φεύγει και παραμένω τελευταία να περιμένω, δεν ξέρω μέχρι πότε, τις προσλήψεις αναπληρωτών του κλάδου μας.

Και επιτέλους έχω πάρει απόσπαση ή όχι; Θα στείλουν ποτέ αναπληρωτές; Ας μας το πούν να ξέρουμε τι θα κάνουμε. Λόγω της αβεβαιότητας και της αναμονής πηγαινοέρχομαι κάθε Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη και μένω σε ξενοδοχείο. Έχω αφήσει τρία παιδιά πίσω και μάλιστα ένα στη Γ Λυκείου και ένα στο Δημοτικό Σχολείο. Ο μισθός μου έχει εξαφανιστεί…

Εφόσον θέλουν να υπάρχει εκπαιδευτικός στο Νομό Ευρυτανίας γιατί δίνουν απόσπαση σε όλους; Και αφού αποφάσισαν λόγω της κρίσης να δίνουν ευκολότερα απόσπαση εγώ τι κάνω ακόμη στο Καρπενήσι;

Με εκτίμηση

Δημητριάδου Βαρβάρα
baerbele@hotmail.gr

deutsch.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Πρώτος Μαθητικός Διαγωνισμός «ΕΡΜΗΣ» για μαθητές Γ’ Λυκείου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ), στο πλαίσιο εορτασμού των ...