Home / Αρθρα γενικού ενδιαφέροντος / Ενδοσχολική βία / Ίδρυση Παρατηρητηρίου από το Υπουργείο Παιδείας για τη πρόληψη της σχολικής βίας

Ίδρυση Παρατηρητηρίου από το Υπουργείο Παιδείας για τη πρόληψη της σχολικής βίας

Δημοσιεύτηκε: 9:37 πμ Οκτώβριος 17th, 2012  


Την εκπόνηση ειδικού προγράμματος και την ίδρυση Παρατηρητηρίου για την πρόληψη της σχολικής βίας προωθεί το υπουργείο Παιδείας, με σκοπό την αντιμετώπιση του φαινομένου της ενδοσχολικής βίας που εξαπλώνεται…στη χώρα μας.

Το υπουργείο Παιδείας έχει προχωρήσει σε Μνημόνιο Συνεργασίας με τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας της Β΄Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών , όπου μπορούν να απευθύνονται τα παιδιά, οι έφηβοι, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί για λόγους που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, σύμφωνα με έγγραφο του υφυπουργού Παιδείας Θεόδωρου Παπαθεοδώρου το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης των βουλευτών της Δημοκρατικής Αριστεράς Μαρίας Ρεπούση, Γρηγόρη Ψαριανού και Γιώργου Κυρίτση.

Οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ επικαλέστηκαν έρευνες που δείχνουν ότι τα φαινόμενα ενδοσχολικής βίας είναι πολύ συχνά στην Ελλάδα και ότι το 10%-15% των μαθητών πέφτουν θύματα διαφόρων μορφών εκφοβισμού στο σχολείο.

Επιπλέον το υπουργείο προχώρησε σε συνεργασία με την Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου (ΕΨΥΠΕ) με στόχο την ανάπτυξη πρωτοβουλιών και δράσεων για την αντιμετώπιση του εκφοβισμού και της βίας μεταξύ των μαθητών στα σχολεία.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, σχεδόν το 90% των μαθητών όλων των ηλικιών υπήρξε θύμα ή θύτης εκφοβισμού. Επιπλέον, οι αλλοδαποί μαθητές θυματοποιούνται όταν αποτελούν μειοψηφία της τάξης ή του σχολείου, ενώ όταν το ποσοστό τους ανέρχεται στο 50%-70% ομαδοποιούνται και στρέφονται κατά της γηγενούς ομάδας μαθητών.

parapolitika.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Επεισόδια στην πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου με την πανεπιστημιακή αστυνομία

Ένταση και επεισόδια προκλήθηκαν χθες το απόγευμα, όταν φοιτητές επιχείρησαν να εμποδίσουν ...