Home / Featured / Η εξέλιξη των προσλήψεων αναπληρωτών

Η εξέλιξη των προσλήψεων αναπληρωτών

Δημοσιεύτηκε: 2:36 μμ Οκτώβριος 15th, 2012  


Του Αιρετού (ΚΥΣΠΕ) Β. Παληγιάννη

Οι προσλήψεις αναπληρωτών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη.

Δείτε εδώ πόσοι προσλήφθηκαν έως σήμερα

Μετά τις παραπάνω προσλήψεις τα λειτουργικά κενά που υπάρχουν σήμερα και τα οποία το αρμόδιο τμήμα έδωσε στο ΚΥΣΠΕ είναι: ΠΕ70 – 301, ΠΕ60 – 211, ΠΕ06 – 369 πλήρους ωραρίου και 290 μειωμένου ωραρίου, ΠΕ11 – 184 πλήρους ωραρίου και 190 μειωμένου ωραρίου, ΠΕ16 – 234 πλήρους ωραρίου και 323 μειωμένου ωραρίου.

Δυστυχώς οι εναπομείνασες πιστώσεις από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση δεν ξεπερνούν τις 250. Επομένως υπάρχει σοβαρό πρόβλημα κάλυψης όλων των λειτουργικών κενών, εάν δεν υπάρξει μέριμνα για χορήγηση επιπλέον πιστώσεων.
Τις επόμενες ημέρες θα γίνουν μέσω ΕΣΠΑ προσλήψεις ειδικοτήτων και 400 – 500 δασκάλων για τις Τάξεις Υποδοχής. Ταυτόχρονα καταβάλλεται προσπάθεια ώστε να δοθούν άλλες 600 πιστώσεις για παράλληλη στήριξη μέσω ΕΣΠΑ. Δυστυχώς, Οκτώβριο μήνα, υπάρχουν κενά και η λειτουργία πολλών σχολείων γίνεται με σοβαρά προβλήματα.
Οφείλει άμεσα η πολιτική ηγεσία να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την εύρυθμη λειτουργία όλων των σχολείων της χώρας μας.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...