Home / Γαλλικά / Άλλα άρθρα / Διαμαρτυρία-καταγγελία για τον ελάχιστο αριθμό αποσπάσεων ΠΕ05

Διαμαρτυρία-καταγγελία για τον ελάχιστο αριθμό αποσπάσεων ΠΕ05

Δημοσιεύτηκε: 8:32 μμ Οκτώβριος 12th, 2012  


ΝΕΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΥΚΑΓΑ ΣΕ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥΣ Δ/ΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ

Αρ.πρωτ: 15 /11-10-2012
Αθήνα, 11 Οκτωβρίου 2012

Προς: κ. Παπαθεοδώρου Θεόδωρο
Υφυπουργό Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α.
Κοιν: κ. Αθανάσιο Κυριαζή
Γεν. Γραμματέα Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α.
κ. Γκλαβά Σωτήριο
Ειδικό Γραμματέα Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α
κ. Ιωάννη Κουμέντο, Περιφερειακό Δ/ντη Εκπ/σης Αττικής
κ. Καρτσιώτη ,Θεόδωρο Περιφερειακό Δ/ντη Εκπ/σης Κ. Μακεδονίας
κ. Κελεσίδη Γεώργιο, Περιφερειακό Δ/ντη Εκπ/σης Αν. Μακεδονίας και Θράκης
κ. Ζυγούρα Έλενα, Περιφερειακό Δ/ντη Εκπ/σης Δυτ. Μακεδονίας
κ. Μισθό Πέτρο, Περιφερειακό Δ/ντη Εκπ/σης Πελοποννήσου
κ. Παναγιωτακόπουλο Γεώργιο Περιφερειακό Δ/ντη Εκπ/σης Δυτ. Ελλάδος
κ. Αργυρόπουλο Ηλία, Περιφερειακό Δ/ντη Εκπ/σης Στερεάς Ελλάδος
κ. Νόκα- Ζαράχη Τριανταφυλλιά, Περιφερειακό Δ/ντη Εκπ/σης Ηπείρου
κ. Πράντζου-Κάνιουρα Κωνσταντίνα, Περιφερειακό Δ/ντη Εκπ/σης Θεσσαλίας κ.Κλινάκη Απόστολο, Περιφερειακό Δ/ντη Εκπ/σης Κρήτης
κ. Γαβαλά Τηλέμαχο, Περιφερειακό Δ/ντη Εκπ/σης Ιονίων Νήσων
κ. Ράπτη Νικόλαο, Περιφερειακό Δ/ντη Εκπ/σης Νοτίου Αιγαίου
κ. Κοντέλλη Αδαμαντία, Περιφερειακό Δ/ντη Εκπ/σης Βορ. Αιγαίου

ΘΕΜΑ: «Διαμαρτυρία-καταγγελία για τον ελάχιστο αριθμό αποσπάσεων»

Αξιότιμε Κύριε Υφυπουργέ,

Μετά την ανακοίνωση της γ΄ φάσης αποσπάσεων όπου ικανοποιήθηκαν μόνο ελάχιστες και αυτές κατ’ εξαίρεση, αποσπάσεις καθηγητών ΠΕ05, το Δ.Σ του ΠΑΣΥΚΑΓΑ, αναγκάζεται να επανέλθει για ένα θέμα που θα έπρεπε ήδη να έχει επιλυθεί.

Υπενθυμίζουμε ότι οι καθηγητές ΠΕ05 αποκλείσθηκαν από την α΄φάση αποσπάσεων με τον ισχυρισμό των επικείμενων μετατάξεων στην Π.Ε, μετατάξεων που δεν υλοποιήθηκαν ποτέ, ενώ στη β΄ και γ΄ φάση ικανοποίηθηκαν απειροελάχιστες και ειδικά στη γ΄φάση μόνο οι κατ’εξαίρεση αιτήσεις απόσπασης. Αποτέλεσμα αυτής της πραγματικά ακατανόητης πολιτικής που ακολουθεί το ΥΠΑΙΘΠΑ είναι να βρισκόμαστε στα μέσα Οκτωβρίου και να υφίστανται πολυάριθμα κενά, κυρίως στα μεγάλα αστικά κέντρα και το λεκανοπέδιο Αττικής.

Ταυτόχρονα, ένας μεγάλος αριθμός συναδέλφων συνεχίζει να αιμορραγεί οικονομικά, περιμένοντας στωικά την υλοποίηση των αποσπάσεων όταν και εάν το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού αποφασίσει να εξετάσει θετικά το αίτημα που δεν είναι άλλο από την ολοκλήρωση της διαδικασίας και την εύρυθμη επιτέλους λειτουργία των σχολείων σε όφελος της μαθησιακής διαδικασίας.

Κρίνουμε ότι οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης οφείλουν να ζητήσουν από τα εκάστοτε ΠΥΣΠΕ συνολικά τις ώρες γαλλικών που χρειάζονται και όχι να ζητούν μόνο τα κενά των 20, 18 ή 16 ωρών. Μόνο τότε θα μπορέσει το Υπουργείο να έχει σαφή εικόνα των πραγματικών αναγκών των καθηγητών ΠΕ05 ώστε να υλοποιήσει τον απαιτούμενο αριθμό αιτήσεων απόσπασης και στη συνέχεια να προσλάβει τον αναγκαίο αριθμό ΑΜΩ Γαλλικής Φιλολογίας. Θα πρέπει να γίνει επιτέλους κατανοητό το αυτονόητο, ότι δηλαδή το κενό των 10 ωρών με το κενό των 6 ή 8 ωρών, μπορεί να καλυφθεί θαυμάσια από τον ίδιο καθηγητή ΠΕ05!

Παρακαλούμε πολύ όπως προβείτε άμεσα στις δέουσες ενέργειες προκειμένου να παύσει αφενός η ψυχολογική και οικονομική ταλαιπωρία των συναδέλφων ΠΕ05 και αφετέρου, να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία των σχολείων αλλά και η κατάφωρη αδικία σε βάρος των μαθητών που σε περίοδο πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης στερούνται, άνευ λόγου, τη διδασκαλία της γαλλικής γλώσσας.

Το ΔΣ του ΠΑ.ΣΥ.ΚΑ.ΓΑ.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ανακοίνωση του Συλλόγου A.P.L.F. – D.U. σχετικά με τις νέες οδηγίες του Υ.ΠΑΙ.Θ. για τη διαδικασία σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στα δημοτικά σχολεία

Ανακοίνωση  του Συλλόγου A.P.L.F. –  D.U. σχετικά με τις νέες οδηγίες  του ...