Home / Γαλλικά / Δημόσια Εκπαίδευση / APF – Επιστολή προς το Υπουργείο Παιδείας για την κάλυψη κενών ΠΕ05

APF – Επιστολή προς το Υπουργείο Παιδείας για την κάλυψη κενών ΠΕ05

Δημοσιεύτηκε: 8:25 πμ Οκτώβριος 3rd, 2012  


ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ Π.Ε. ΕΛΛΑΔΑΣ

 

Πληροφορίες: Δ.Μαυροματάκη, 6937318134

Αικ. Τσιχλή, 6937318135

3-10-2012

Αρ. Πρωτ.: 85

       Προς : τον Υφυπουργό ΠΑΙΘΠΑ, κ. Παπαθεοδώρου Θεόδωρο

Κοινοποίηση :  Γενικό Γραμματέα ΥΠΑΙΘΠΑ, κ. Κυριαζή Αθανάσιο

Ειδικό Γραμματέα ΥΠΑΙΘΠΑ, κ. Γκλαβά Σωτήριο

Διευθυντή Π/θμιας Εκπαίδευσης, Κ. Παπαχρήστο Κων/νο

 

Κύριε Υφυπουργέ,

Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι ένα μήνα σχεδόν μετά την έναρξη του σχολικού έτους και παρά την εντολή σας, όπως πληροφορηθήκαμε από τα μέλη του ΚΥΣΔΕ, να μην ικανοποιηθούν οι αιτήσεις απόσπασης των καθηγητών Γαλλικής γλώσσας και Φιλολογίας ΠΕ05 για να μη διαταραχθεί η λειτουργία των σχολείων, πολλά  σχολεία της Δευτεροβάθμιας και εκατοντάδες σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης δεν λειτουργούν κανονικά αφού δεν έχει τοποθετηθεί σε αυτά καθηγητής ΠΕ05.

Χιλιάδες μικροί μαθητές και μαθήτριες βρίσκονται αντιμέτωποι με την άδικη μεταχείριση από πλευράς της Πολιτείας αφού βλέπουν τους συμμαθητές τους να διδάσκονται τη γλώσσα της επιλογής τους ενώ οι ίδιοι όχι. Σε κάποια σχολεία δε, αναγκάζονται να παρακολουθήσουν άλλη γλώσσα ή ακόμα και να αλλάξουν προτίμηση.

Αντιλαμβάνεστε τις  ψυχολογικές επιπτώσεις αυτής της διάκρισης στους μικρούς μαθητές και τις μαθήτριες  και τη συμβολή της στην αύξηση των εκπαιδευτικών ανισοτήτων, ιδιαίτερα σε μια εποχή οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που το σχολείο θα πρέπει να τους παρέχει όλες τις απαραίτητες γνώσεις που δεν μπορούν πλέον να λάβουν από άλλους φορείς και να συμβάλει θετικά στην αντιμετώπιση και την άμβλυνση των ανισοτήτων.

Ο Σύνδεσμος Καθηγητών Γαλλικής Π.Ε. γίνεται καθημερινά αποδέκτης των παραπόνων και του θυμού όχι μόνο Διευθυντών σχολείων, αλλά και των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών και μαθητριών.

Ζητάμε την άμεση τοποθέτηση καθηγητών Γαλλικής γλώσσας σε όλα τα σχολεία της χώρας ώστε όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες να διδαχθούν επαρκώς τη γλώσσα της επιλογής τους.

 

Το έγγραφο 

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

                      Η Πρόεδρος                               Η Γεν. Γραμματέας

 

Δ. Μαυροματάκη                                    Αικ. Τσιχλή


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ανακοίνωση του Συλλόγου A.P.L.F. – D.U. σχετικά με τις νέες οδηγίες του Υ.ΠΑΙ.Θ. για τη διαδικασία σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στα δημοτικά σχολεία

Ανακοίνωση  του Συλλόγου A.P.L.F. –  D.U. σχετικά με τις νέες οδηγίες  του ...