Home / Αρθρα γενικού ενδιαφέροντος / Αλλα άρθρα γενικού ενδιαφέροντος / Τεστ αποδοτικότητας βάζει το υπουργείο Παιδείας

Τεστ αποδοτικότητας βάζει το υπουργείο Παιδείας

Δημοσιεύτηκε: 10:40 μμ Σεπτέμβριος 23rd, 2012  


ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΠΡΟΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Τεστ αποδοτικότητας βάζει το υπουργείο Παιδείας

Πλήρης καταγραφή θα γίνει για το εκπαιδευτικό προσωπικό

Δουλειά και για το… σπίτι έδωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας σε όλες ανεξαιρέτως τις υπηρεσίες, προκειμένου να καταγράψουν με λεπτομέρεια το έργο που παρέχουν.

Σε εγκύκλιο, που υπογράφει ο κ. Αθ. Κυριαζής, με τίτλο «καθορισμός Μέτρησης Αποτελεσματικότητας και Αποδοτικότητας του υπουργείου Παιδείας» καλούνται όλες οι υπηρεσίες να καταγράψουν το έργο τους για το 2012-13 καθώς και τις παρεχόμενες προς τους πολίτες υπηρεσίες. Οι αρμόδιοι υπάλληλοι οφείλουν να αναφέρουν πόσο αιτήματα ή παράπονα είχαν από τους πολίτες ανά έτος, ποιος ήταν ο μέσος χρόνος ανταπόκρισης της υπηρεσίας, σε τι ποσοστό ικανοποιήθηκαν (ή όχι) οι πολίτες και τι μέτρα ελήφθησαν για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών (όπως ηλεκτρονικό πρωτόκολλο κ.ά.). Η εγκύκλιος αφορά τις Διευθύνσεις και ανεξάρτητα τμήματα του υπουργείου Παιδείας αλλά και φορείς όπως η Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης, η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, ο Διαπανεπιστημιακός Οργανισμός Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης, καθώς και το Ιδρυμα Κρατικών Υποτροφιών.

Όσον αφορά τα σχολεία, η αρμόδια Διεύθυνση πρέπει να καταγράψει ποιος είναι ο μέσος αριθμός μαθητών ανά εκπαιδευτικό, ποιος είναι ο μέσος όρος υπολογιστών ανά σύνολο μαθητών, ποιος είναι ο αριθμός των μαθητών που διέκοψαν τη φοίτησή τους πριν ολοκληρώσουν την υποχρεωτική εκπαίδευση και σε πόσα σχολεία δεν υπήρξε έγκαιρη παράδοση των διδακτικών βιβλίων με την έναρξη του σχολικού έτους. Πλήρης καταγραφή θα γίνει και όσον αφορά το εκπαιδευτικό προσωπικό.

infomathisi.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων για συμπλήρωση του ωραρίου τους

Απόφαση σχετικά με τις διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων σε ...