Home / Αρθρα γενικού ενδιαφέροντος / Αλλα άρθρα γενικού ενδιαφέροντος / Στο πλευρό των Ελλήνων εκπαιδευτικών οι Ευρωπαίοι συνάδελφοί τους

Στο πλευρό των Ελλήνων εκπαιδευτικών οι Ευρωπαίοι συνάδελφοί τους

Δημοσιεύτηκε: 11:54 πμ Σεπτέμβριος 21st, 2012  


Ψήφισμα συμπαράστασης και υποστήριξης τού αγώνα των Ελλήνων εκπαιδευτικών, απέστειλε η Ευρωπαϊκή Συνδικαλιστική Επιτροπή για την Εκπαίδευση. Στο ψήφισμά τους οι Ευρωπαίοι εκπαιδευτικοί εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους Έλληνες συναδέλφους τους, με αφορμή την επικείμενη απεργία της 26ης Σεπτεμβρίου, που έχουν κηρύξει ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ και στην οποία συμμετέχουν και οι εκπαιδευτικοί, εναντίον των οικονομικών μέτρων.

«Δεν φαίνεται να υπάρχει τέλος της λιτότητας στην Ελλάδα», τονίζουν οι Ευρωπαίοι εκπαιδευτικοί στο ψήφισμά τους και συνεχίζουν: «Μετά τη διπλή οικονομική διάσωση, ακολουθούμενη από αυστηρά μέτρα λιτότητας, που έχουν οδηγήσει σχεδόν σε κατάρρευση την εκπαίδευση και τις υπηρεσίες υγείας, η ελληνική κυβέρνηση προετοιμάζεται για έναν άλλο γύρο περικοπών και ιδιωτικοποιήσεων».

Όσον αφορά στην εκπαίδευση, αναφέρουν: «Το ποσό που επενδύεται στη Δημόσια Εκπαίδευση στην Ελλάδα, ήταν πάντα μεταξύ των χαμηλότερων στην Ευρώπη. Μετά από διάφορες περικοπές στον προϋπολογισμό για την εκπαίδευση και τις περικοπές στους μισθούς των εκπαιδευτικών, τις συντάξεις και τα επιδόματα, τα σχολεία βρίσκονται τώρα σε μια κατάσταση, όπου δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ακόμη και τη θέρμανση το χειμώνα.

«Συγχρόνως, οι ελληνικές υπηρεσίες δημόσιας υγείας έχουν χειροτερεύσει, αφήνοντας τους ηλικιωμένους και τους σοβαρά άρρωστους σε μια κατάσταση, όπου ισχύει το ‘βοήθησε ο ίδιος τον εαυτό σου’».

Πηγή: ΑΜΠΕ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων για συμπλήρωση του ωραρίου τους

Απόφαση σχετικά με τις διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων σε ...