Home / Αρθρα γενικού ενδιαφέροντος / Εκπαιδευτικοί / Σε ετοιμότητα τα δημόσια σχολεία για αύξηση των μαθητών

Σε ετοιμότητα τα δημόσια σχολεία για αύξηση των μαθητών

Δημοσιεύτηκε: 10:27 πμ Σεπτέμβριος 5th, 2012  


ΣΚΑΙ

Εντολή για διανομές 10% περισσότερων βιβλίων, κυρίως στα σχολεία της Αττικής

Απόστολος Λακασάς – Καθημερινή

Σε πλήρη ετοιμότητα παρουσιάζεται ο μηχανισμός του υπουργείου Παιδείας για την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», στελέχη της ηγεσίας ζήτησαν να αντιμετωπιστεί ο απρόβλεπτος παράγοντας της επιπλέον -των αρχικών προβλέψεων- αύξησης των μαθητών που έως πέρσι φοιτούσαν σε ιδιωτικά σχολεία.

Για την προετοιμασία της νέας σχολικής χρονιάς χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον υπουργό Παιδείας. «Περιμένουμε το καλύτερο κ. Υπουργέ. Γιατί το κεφάλαιο Παιδεία είναι πολύ σημαντικό. Και για σήμερα, αλλά περισσότερο για το αύριο», τόνισε ο κ. Παπούλιας.

«Τα βιβλία παραδόθηκαν εγκαίρως. Φροντίζουμε να υπάρχουν όσο το δυνατόν λιγότερα κενά εκπαιδευτικών», ανέφερε ο κ. Αρβανιτόπουλος.

Ειδικότερα, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας στα μέσα καλοκαιριού είχε ζητήσει από τα στελέχη του «Διόφαντου» (πρώην ΟΕΔΒ), ο αριθμός των βιβλίων που θα διανεμηθούν στα σχολεία των αστικών κέντρων, κυρίως της Αττικής, να είναι αυξημένος κατά 10% σε σχέση με πέρυσι.

Τα στελέχη του υπουργείου θέλησαν να προλάβουν τις αυξημένες ανάγκες σε βιβλία, εξαιτίας της προβλεπόμενης αύξησης των μαθητών των δημόσιων σχολείων είτε λόγω της αύξησης των πρώτων εγγραφών είτε λόγω των μετεγγραφών από τα ιδιωτικά σχολεία.

Ο αρχικός προγραμματισμός προέβλεπε τη διανομή 10% περισσότερων βιβλίων. Όμως δόθηκε εντολή για νέες διανομές σε σχολεία της Αττικής, αφού παρότι δεν έχει «κλείσει» ο αριθμός, όλα δείχνουν ότι η αύξηση των μαθητών θα ξεπεράσει το 10%.

Ως προς την κάλυψη των λειτουργικών κενών, αναμένονται προσλήψεις αναπληρωτών τις επόμενες ημέρες, ενώ του υπουργείο θα κάνει την ανακατανομή των οργανικών θέσεων στις περιφέρειες με κενά


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων για συμπλήρωση του ωραρίου τους

Απόφαση σχετικά με τις διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων σε ...