Home / Αρθρα γενικού ενδιαφέροντος / Εκπαιδευτικοί / Πρόσκληση του Διαπολις – Α.Π.Θ. – Εκπαίδευση αλλοδαπών και παλιννοστούντων μαθητών

Πρόσκληση του Διαπολις – Α.Π.Θ. – Εκπαίδευση αλλοδαπών και παλιννοστούντων μαθητών

Δημοσιεύτηκε: 3:43 μμ Σεπτέμβριος 6th, 2012  


Θεσσαλονίκη,

31/08/2012
Αρ.Πρωτ. 1358

Προς τη Διεύθυνση και το σύλλογο Διδασκόντων των δημόσιων Νηπιαγωγείων και Δημοτικών σχολείων της επικράτειας

Θέμα: ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ για συμμετοχή δημόσιων σχολείων στην Πράξη «Εκπαίδευση αλλοδαπών και παλιννοστούντων μαθητών» κατά το σχολικό έτος 2012-2013.

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης έχει αναλάβει από το Σεπτέμβριο του 2010 την υλοποίηση της Πράξης «Εκπαίδευση αλλοδαπών και παλιννοστούντων μαθητών» σε 3 Άξονες Προτεραιότητας, η οποία συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού. Γενικός σκοπός της Πράξης είναι η καταπολέμηση της σχολικής αποτυχίας των αλλοδαπών και παλιννοστούντων μαθητών στο ελληνικό σχολείο, προκειμένου να εξασφαλιστεί η κατά το δυνατόν ισότιμη εκπαίδευση των ομάδων αυτών με γηγενείς μαθητές, καθώς και η κοινωνική τους ένταξη.  Η υλοποίηση της παρούσας Πράξης αποτελεί την τέταρτη φάση του Προγράμματος για την εκπαίδευση αλλοδαπών και παλιννοστούντων μαθητών.
Στο πλαίσιο της Πράξης υλοποιούνται οι ακόλουθες  πολυεπίπεδες δράσεις:
Δράση 1: Υποστήριξη της λειτουργίας των Τάξεων Υποδοχής
Δράση 2: Ενίσχυση της ελληνομάθειας των αλλόγλωσσων μαθητών
Δράση 3: Καλλιέργεια κλίματος διαπολιτισμικής επικοινωνίας
Δράση 4: Επιμόρφωση εκπαιδευτικών και μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας
Δράση 5: Ενίσχυση της μητρικής γλώσσας των μαθητών
Δράση 6: Προγράμματα ψυχολογικής υποστήριξης (Για τη Δράση 6 δε γίνονται δεκτές νέες αιτήσεις, καθώς έχει συμπληρωθεί ο αριθμός των απαιτούμενων σχολικών μονάδων)
Δράση 7: Σύνδεση σχολείου και κοινότητας
Δράση 9, υποδράση: Εκπαιδευτικές επισκέψεις των μαθητών
Κατά την πλήρη ανάπτυξη των δράσεων (σχολικές χρονιές 2011-2012 & 2012-2013) δίνεται προτεραιότητα σε σχολεία που συγκεντρώνουν ποσοστό αλλοδαπών και παλιννοστούντων μαθητών πάνω από 20%, ενώ στο ευρύτερο δίκτυο συνεργαζόμενων σχολικών μονάδων θα γίνουν δεκτά σχολεία με μικρότερα ποσοστά αλλοδαπών και παλιννοστούντων μαθητών.
Εφόσον δεν έχετε δηλώσει συμμετοχή στην Πράξη «Εκπαίδευση αλλοδαπών και παλιννοστούντων μαθητών» για τη σχολική χρονιά 2012-2013 κατά την προηγούμενη φάση της πρόσκλησης (Μάϊος-Ιούνιος 2012) και επιθυμείτε να ενταχθείτε στο δίκτυο των συνεργαζόμενων σχολικών μονάδων, παρακαλούμε να συμπληρώσετε μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου 2012 την ηλεκτρονική φόρμα «Αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος σχολείων» που βρίσκεται στην ιστοσελίδα του προγράμματος www.diapolis.auth.gr.
Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας:
α) για όλη την Ελλάδα, πλην της Περιφέρειας Αττικής, στο τηλέφωνο 23130 18 460 ή ηλεκτρονικά στη διεύθυνση diapolis-info@lists.auth.gr (κ.Σμαρώ Οικονόμου).
β) για την Περιφέρεια Αττικής στο τηλέφωνο 6976 915878 ή ηλεκτρονικά στη διεύθυνση diapolis-info-ath@lists.auth.gr (κ.Σοφία Φαντζίκου).


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων για συμπλήρωση του ωραρίου τους

Απόφαση σχετικά με τις διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων σε ...