Τελευταία Νέα

Τετάρτη, 23/06/2021, 17:39


Home / Featured / Μόνο αυτό μας έλειπε. Φορολόγηση ακόμα και στα πτυχία ετοιμάζουν οι φωστήρες μας

Μόνο αυτό μας έλειπε. Φορολόγηση ακόμα και στα πτυχία ετοιμάζουν οι φωστήρες μας

Δημοσιεύτηκε: 3:42 μμ Σεπτέμβριος 11th, 2012  


Νομοσχέδιο που προβλέπει την φορολόγηση των πτυχίων των Ελλήνων πολιτών, ετοιμάζει η κυβέρνηση,  σύμφωνα με δημοσίευμα της Ναυτεμπορικής. Μάλιστα, η φορολόγηση θα υπολογίζεται αθροιστικά.

Ερχεται φόρος....ακόμα και στα πτυχία!
Για την ακρίβεια, ο πολίτης θα υποχρεούται να δηλώσει στην Εφορία τον πανεπιστημιακό τίτλο σπουδών του ώστε να ορίζεται ως τεκμήριο εισοδήματος βάση του πτυχίου που κατέχει.

Αυτό σημαίνει, ότι αφενός όσα πιο πολλά πτυχία έχει κάποιος, τόσο μεγαλύτερο φόρο θα πληρώσει και αφετέρου όποιος πτυχιούχος δεν το δηλώνει για να αποφύγει τη δυσβάστακτη φορολόγηση, θα θεωρείται παράνομος και υπόδικος για ψευδή δήλωση και απόκρυψη στοιχείων από την Εφορία και το Ελληνικό Δημόσιο, με λίγα λόγια για φοροδιαφυγή(!)

Μετά από επικοινωνία δημοσιογράφου με πηγές του Υπουργείου Οικονομικών, σε ερώτηση περί της εγκυρότητας του δημοσιεύματος για το νέο φορολογικό Νομοσχέδιο, όχι απλά δεν διαψεύστηκε αλλά θεωρώντας το αυτονόητο τονίζουν ότι «βρίσκεται υπό εξέταση από τη σύσταση της επιτροπής των κομμάτων για να δούμε ποια από αυτά τα νέα φορολογικά τεκμήρια θα συμπεριληφθούν τελικά στο νέο σύστημα φορολόγησης».

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Τα μέτρα που ισχύουν για ΑΕΙ, Φροντιστήρια, ΚΞΓ, εκδηλώσεις αποφοίτησης μαθητών και ορκωμοσίας φοιτητών

alfavita.gr

https://www.aragma.gr/?p=8098

……………………………………………………

esos.gr
Το σενάριο να ενταχθεί διάταξη στο φορολογικό νομοσχέδιο σύμφωνα με την οποία θα φορολογούνται τα πτυχία φαίνεται πως δεν θα μείνει μόνο στις σκέψεις αλλά θα γίνει πραγματικότητα.
Από το υπουργείο Οικονομικών η πληροφορία αυτή όχι μόνο δεν διαψεύδεται αλλά κύκλοι του τονίζουν πως η φορολόγηση των πτυχίων «βρίσκεται υπό εξέταση από τη σύσταση της επιτροπής των κομμάτων».

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  ΑΔΕΔΥ: Εξαιρούνται από την αυριανή 24ωρη απεργία όσοι εμπλέκονται στη διαδικασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων
Μάλιστα ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Βουλγαράκης στην προσωπική του σελίδα δηλώνει με χιούμορ:«Θα φορολογηθούν, λένε, οι τίτλοι σπουδών»!!! Εδώ κολλάει αυτό που λέμε «θα τα σκίσω τα πτυχία μου»….
ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΤΥΧΙΩΝ
Οι κάτοχοι πτυχίων θα πρέπει να δηλώνουν τους τίτλους σπουδών , προκειμένου να λογίζεται ως τεκμήριο εισοδήματος βάση του πτυχίου που κατέχει.
Το εύλογο ερώτημα που τίθεται είναι εάν κάποιος διαθέτει πέραν του ενός πτυχίου θα φορολογείται πολλαπλάσια;
Ενδιαφέρον θα έχει να δούμε τις ποινικές και οικονομικέ ςσυνέπειες για εκείνους που δεν δηλώσουν στην εφορία τα πτυχία τους.

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Πανελλήνιες 2021: Το πρόγραμμα εξετάσεων των Ειδικών Μαθημάτων

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων υπενθυμίζεται ότι οι εξετάσεις των Eιδικών ...