Home / Αρθρα γενικού ενδιαφέροντος / Εκπαιδευτικοί / Μειωμένο ωράριο διδασκαλίας αναπληρωτών με παιδιά

Μειωμένο ωράριο διδασκαλίας αναπληρωτών με παιδιά

Δημοσιεύτηκε: 7:10 πμ Σεπτέμβριος 19th, 2012  


Επειδή έχουμε δεχτεί δεκάδες ερωτήματα σχετικά με το μειωμένο ωράριο διδασκαλίας που δικαιούνται οι αναπληρωτές που έχουν παιδί έως 2 ετών αναφέρουμε τα εξής:

1. Δικαιούνται μείωση του διδακτικού ωραρίου τους για 2 ώρες την εβδομάδα έως το παιδί γίνει 2 ετών.

2.Κακώς πολλοί διευθυντές και διευθύνσεις εκπαίδευσης υποστηρίζουν ότι αν κάποιος προτιμήσει το μειωμένο ωράριο θα χάσει την εννιάμηνη άδεια ανατροφής. Αυτό ισχύει μόνο για τους μόνιμους και όχι για τους αναπληρωτές.

3. Νεοδιόριστες μητέρες εκπαιδευτικοί, οι οποίες ως αναπληρώτριες έχουν κάνει χρήση μειωμένου ωραρίου κατά δύο ώρες την εβδομάδα, δικαιούνται τμήμα της εννεάμηνης άδειας ανατροφής τέκνου που αναλογεί. Το τμήμα της δικαιούμενης άδειας σε μήνες προκύπτει από τον τύπο: 9 – 0,375 × μήνες μειωμένου ωραρίου που έκανε χρήση. (ΥΠΔΒΜ 91623/Δ2/2006)

Στα παραπάνω να προσθέσουμε ότι σε περίπτωση που κάποια αναπληρώτρια επιλέξει το μειωμένο ωράριο διδασκαλίας δε δικαιούται να λάβει υπερωριακά επιπρόσθετες ώρες.

Αν λοιπόν κάποια αναπληρώτρια έχει παιδάκι ενός έτους μπορεί για το διάστημα της σύμβασής της να κάνει χρήση του μειωμένου ωραρίου απλά η 9μηνη άδεια δε θα χαθεί αλλά μπορεί να γίνει 7μηνη, 6μηνη ανάλογα με τη διάρκεια της σύμβασής της ως αναπληρώτρια.

paideia-ergasia.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων για συμπλήρωση του ωραρίου τους

Απόφαση σχετικά με τις διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων σε ...