Τελευταία Νέα

Παρασκευή, 30/07/2021, 23:00


Home / Γερμανικά / Άλλα άρθρα / ideutsch.gr – Αλλάξτε το μάθημά σας με ένα klick

ideutsch.gr – Αλλάξτε το μάθημά σας με ένα klick

Δημοσιεύτηκε: 1:19 μμ Σεπτέμβριος 16th, 2012  


Μετά το Germanomaniak της Σοφίας Καρατάκη και το kreativerdeutschunterricht της Σοφίας Μονδρινού, ακόμα ένα μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης, ο Μανόλης Παντελάκης από τα Χανιά, ξεκινά μια νέα προσπάθεια στο διαδίκτυο με τη δημιουργία της ιστοσελίδας www.ideutsch.gr

Στην ιστοσελίδα www.ideutsch.gr διατίθεται δωρεάν υλικό που έχει δημιουργήσει ο Μανόλης Παντελάκης για τη διδασκαλία του Deutsch – ein Hit! με ηλεκτρονικά μέσα παρουσίασης, υπολογιστή και διαδραστικό πίνακα.

Με απλό και εύχρηστο τρόπο δίδονται προτάσεις για τον εμπλουτισμό του μαθήματος. Το υλικό δεν απευθύνεται μόνο σε συναδέλφους του δημόσιου τομέα, αλλά και οι συνάδελφοι του ιδιωτικού τομέα θα βρουν εδώ ενδιαφέρουσες προτάσεις για την διαμόρφωση της διδακτικής ώρας.

Περιέχει επίσης Projekte και εργασίες για το δημοτικό και το Γυμνάσιο, πολλά παιχνίδια και «Tipps» για το μάθημα, καθώς και πολιτιστικά και πολιτισμικά στοιχεία των γερμανόφωνων χωρών.

Το μεγάλο πλεονέκτημα του www.ideutsch.gr είναι ότι όλο το υλικό προέρχεται από τη διδακτική πράξη και η παρουσίασή του συμπεριλαμβάνει σαφείς οδηγίες εφαρμογής.

Στόχος του συναδέλφου είναι η ιστοσελίδα να εμπλουτίζεται συνεχώς όχι μόνο από τον ίδιο, αλλά και από κάθε συνάδελφο. Παρέχεται η δυνατότητα στον καθένα να παρεμβαίνει και να συμμετέχει ενεργά με δικό του υλικό.

Οι συνάδελφοι που παραβρέθηκαν στις ημερίδες επιμόρφωσης της Πανελλήνιας Ένωσης στην Αθήνα (16.09.2012) και στη Θεσσαλονίκη (09.09.2012) είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις με το συνάδελφο Μανόλη Παντελάκη.

deutsch.gr

……………………………………………………………………….

Tα προτεινόμενα site από το deutsch.gr έχουν ήδη ενσωματωθεί στους συνδέσμους Γερμανικής γλώσσας για εύκολη πρόσβαση των καθηγητών αλλά και των μαθητών.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Μαραζώνει το ελληνικό σχολείο της Νυρεμβέργης – Οργή στην ομογένεια

Μαραζώνει το ελληνικό σχολείο της Νυρεμβέργης – Οργή στην ομογένεια Το ελληνικό ...