Home / Γαλλικά / Δημόσια Εκπαίδευση / Επιστολή Διαμαρτυρία – Καταγγελία για την καθηστέρηση των αποσπάσεων

Επιστολή Διαμαρτυρία – Καταγγελία για την καθηστέρηση των αποσπάσεων

Δημοσιεύτηκε: 3:19 μμ Σεπτέμβριος 26th, 2012  


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΣΠΑΣΕΩΝ

Αρ. πρωτ:10
Αθήνα, 26 Σεπτεμβρίου 2012                                                               

Προς: κ Κ. Αρβανιτόπουλο 

Υπουργό ΥΠΑΙΘΠΑ                                                                   
                                                                 

Κοιν:  κ Θ. Παπαθεοδώρου     

Υφυπουργό ΥΠΑΙΘΠΑ

Θέμα: Διαμαρτυρία- Καταγγελία για τις αποσπάσεις καθηγητών ΠΕ05

Εύλογα ερωτήματα έχουν δημιουργηθεί πλέον στο ΔΣ του ΠΑ.ΣΥ.ΚΑ.ΓΑ. για τη μεροληπτική, όπως διαφαίνεται, στάση του ΥΠΑΙΘΠΑ  ως προς τους καθηγητές ΠΕ05 Γαλλικής Γλώσσας, εξαιτίας της αδικαιολόγητης κωλυσιεργίας του να προβεί στη γʼ φάση αποσπάσεων.
Αρχικά, απέκλεισε τους συναδέλφους ΠΕ05 από την α΄φάση αποσπάσεων, με τη δικαιολογία των μετατάξεων στην Πρωτοβάθμια, παρόλο που γνώριζε από τους αρμόδιους φορείς, ότι το χρονοδιάγραμμα του ΥΠΑΙΘΠΑ δε θα επέτρεπε την υλοποίησή τους για την τρέχουσα σχολική χρονιά.
Στη συνέχεια, και παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες του ΔΣ του ΠΑ.ΣΥ.ΚΑ.ΓΑ. να πείσει τη Διεύθυνση Προσωπικού ότι θα αρκούσε η ενεργοποίηση της διαδικασίας που θα δήλωνε και την αποδοχή της απόσπασης και σε ΠΥΣΠΕ στις ήδη κατατεθειμένες αιτήσεις, στις 10 Αυγούστου 2012, που όλοι γνωρίζουμε ότι στην Ελλάδα είναι η κατεξοχήν περίοδος διακοπών, εξανάγκασε εκατοντάδες συναδέλφους να διακόψουν τις διακοπές με την οικογένειά τους προκειμένου να μεταβούν σε κάποια διεύθυνση Δευτεροβάθμιας για να κάνουν συμπληρωματική αίτηση απόσπασης για την Πρωτοβάθμια. Και όλη αυτή η ταλαιπωρία για να ικανοποιηθεί μόλις το 1/10 των αποσπάσεων που ικανοποιούνταν τα προηγούμενα έτη σε μία περίοδο μάλιστα που η επαναφορά της παράλληλης διδασκαλίας της βʼ ξένης γλώσσας διπλασίασε τις ανάγκες των σχολείων για καθηγητές ΠΕ05! Να επισημάνουμε δε ότι, ενώ για τις περισσότερες ειδικότητες για την απόσπαση στην Αττική αρκούσαν 5-8 μόρια, για τους ΠΕ05 απαιτήθηκαν τουλάχιστον 37 μόρια! Επίσης, οι αποσπάσεις που ικανοποιήθηκαν ήταν σε πολύ συγκεκριμένες περιοχές ενώ σε άλλες, με παράδοση στη διδασκαλία της γαλλικής γλώσσας, δεν ικανοποιήθηκε ούτε μία απόσπαση. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι η Διεύθυνση Β΄Αθήνας, με τις λιγότερες σχολικές μονάδες στην Αττική, ενέταξε στο δυναμικό της 36 καθηγητές γαλλικής ενώ στην  Αʼ Διεύθυνση Αθήνας, με τα περισσότερα σχολεία, δεν αποσπάσθηκε ούτε ένας καθηγητής ΠΕ05!!!
Τέλος, από τις 29 Αυγούστου 2012 που υλοποιήθηκε η β΄φάση αποσπάσεων και παρά το μεγάλο αριθμό κενών στην Πρωτοβάθμια το οποίο και  γνωρίζουμε ως Σύλλογος, το Υπουργείο συνεχίζει, μέχρι και αυτή τη στιγμή, να κρατάει σε ομηρία εκατοντάδες εκπαιδευτικούς, μακριά από τις οικογένειές τους, υποχρεώνοντάς τους σε άσκοπα έξοδα διαμονής σε ξενοδοχεία και υπέρογκα έξοδα μετακίνησης στη δυσμενέστατη αυτή οικονομική συγκυρία χωρίς να αναλογίζεται κανείς από τους ιθύνοντες του Υπουργείου  την οικονομική αιμορραγία, την απαξίωση και την ταλαιπωρία των συναδέλφων ΠΕ05.
Μπορεί το Υπουργείο να εξηγήσει στο Σύλλογό μας αυτήν την παράλογη και πρωτόγνωρη κωλυσιεργία του στην ικανοποίηση της γ΄φάσης αποσπάσεων των καθηγητών ΠΕ05;  

Ευελπιστώντας σε μία άμεση και  σαφή  απάντηση του Υπουργείου στα ερωτήματα του Πανελληνίου Συλλόγου καθηγητών Γαλλικής Φιλολογίας και Γλώσσας, Αποφοίτων Πανεπιστημίου (ΠΑ.ΣΥ.ΚΑ.ΓΑ).

Με εκτίμηση
Το ΔΣ

Πηγή ΠΑΣΥΚΑΓΑ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ανακοίνωση του Συλλόγου A.P.L.F. – D.U. σχετικά με τις νέες οδηγίες του Υ.ΠΑΙ.Θ. για τη διαδικασία σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στα δημοτικά σχολεία

Ανακοίνωση  του Συλλόγου A.P.L.F. –  D.U. σχετικά με τις νέες οδηγίες  του ...