Home / Αρθρα γενικού ενδιαφέροντος / Αλλα άρθρα γενικού ενδιαφέροντος / Επεκτείνεται η ένταση στον χώρο της εκπαίδευσης

Επεκτείνεται η ένταση στον χώρο της εκπαίδευσης

Δημοσιεύτηκε: 7:15 πμ Σεπτέμβριος 8th, 2012  


Απ. Λακασας

Καθημερινή

Γενικεύεται η ένταση στην εκπαίδευση καθώς μετά τους δασκάλους των δημόσιων σχολείων και οι εκπαιδευτικοί στα ιδιωτικά σχολεία (από τα νηπιαγωγεία έως και τα λύκεια) κήρυξαν 24ωρη απεργία για την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου, μία ημέρα μετά την έναρξη του σχολικού έτους. Για την ίδια ημέρα έχει προγραμματιστεί το πρώτο συλλαλητήριο της χρονιάς στο κέντρο της Αθήνας, ενώ η ΟΛΜΕ κήρυξε στάση εργασίας. Χθες, μάλιστα, η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος αποφάσισε να απευθύνει ανοιχτή επιστολή στους γονείς, στην οποία εξηγεί τους λόγους της απεργίας. Η επιστολή θα διανεμηθεί στους γονείς σε όλα τα σχολεία την ημέρα του αγιασμού.

Ειδικότερα, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ) διαμαρτύρεται για την απόφαση της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας να εφαρμόσει τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που υπεβλήθη στις αρχές του περασμένου Μαΐου, επί υπουργίας Γ. Μπαμπινιώτη, περί υπαγωγής των ιδιωτικών εκπαιδευτικών στο ενιαίο μισθολόγιο, κάτι που οδηγεί σε μείωση μέχρι και 40% των αποδοχών τους.

Μετά τις αντιδράσεις της ΟΙΕΛΕ, το θέμα «πάγωσε» και η υπηρεσιακή υπουργός Παιδείας Φρόσω Κιάου παρέπεμψε την αντιμετώπισή του στην επόμενη κυβέρνηση. «Εφόσον οι νόμιμες αποδοχές των ιδιωτικών εκπαιδευτικών ακολουθούν αναγκαστικά αυτές των δημοσίων εκπαιδευτικών, θα έπρεπε να εφαρμοστούν ευθέως και ως προς τους πρώτους (ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς), οι διατάξεις των Ν 3833/10, 3986/11, 4002/11 και 4024/11 περί βαθμολογικής και μισθολογικής κατάταξης και εξέλιξης των εκπαιδευτικών» λέει η απόφαση.

Η ΟΙΕΛΕ κατηγορεί τη νυν ηγεσία του υπουργείου ότι «ενέπαιξε τους εκπαιδευτικούς, αποφασίζοντας εν κρυπτώ τη ληστρική μείωση των αποδοχών τους» και εκτιμά ότι «με την εφαρμογή της απόφασης οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων θα κερδίσουν περί τα 30 εκατ. ευρώ ετησίως, τη στιγμή που οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί θα υποστούν απώλειες της τάξης των 27 εκατ. και τα ασφαλιστικά Tαμεία περίπου 20 εκατ. ευρώ».


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων για συμπλήρωση του ωραρίου τους

Απόφαση σχετικά με τις διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων σε ...