Home / Featured / Ενημέρωση προς τους καθηγητές των Κέντρων Ξένων Γλωσσών

Ενημέρωση προς τους καθηγητές των Κέντρων Ξένων Γλωσσών

Δημοσιεύτηκε: 9:14 μμ Σεπτέμβριος 29th, 2012  


Σήμερα, 28/09/2012, στην σύσκεψη που έλαβε χώρα στα γραφεία του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική εκπαίδευση Ν. Αττικής «Βύρωνας» παρουσία εκπροσώπου του ΠΑΣΥΚΑΓΑ, ΑΠΦ και τους εκπροσώπους των συλλόγων καθηγητών Αγγλικής, Ιταλικής, Ισπανικής γλώσσας καθώς και καθηγητών μέσης εκπαίδευσης επισημάνθηκε ότι:

Η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας Π. Κ. 20/07.09.2012 που υπεγράφη στις 6/9/2012 από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών-Europalso και (ψευδο)σωματείο εργαζομένων στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Ν. Αττικής :

– δεν ισχύει υποχρεωτικά για όλα τα κέντρα ξένων γλωσσών εφόσον συμβαλλόμενα είναι τα Europalso
– η συγκεκριμένη ΣΣΕ δεν είναι υποχρεωτική άρα οι συνάδελφοι μπορούν να υπογράψουν την σύμβαση του ΟΜΕΔ 10/02/2011 (Πράξη Κατάθεσης: (Π.K. Υπ. Εργ. 3/14.2.11)
– οι συνάδελφοι μπορούν να αρνηθούν την υπογραφή της συγκεκριμένης ΣΣΕ. Σας θυμίζουμε ότι οι νέες μνημονιακές συμβάσεις είναι ατομικές και επιχειρησιακές
– σε περίπτωση εξαναγκασμού από τον εργοδότη, οι συνάδελφοι πρέπει να απευθυνθούν στο σωματείο τους ή στο σύλλογο Βύρωνα

Τονίζουμε στους συναδέλφους που εργάζονται στα ΚΞΓ ότι με την υπογραφή της συγκεκριμένης ΣΣΕ μπορεί να αντιμετωπίσουν πρόβλημα στον αριθμό των ενσήμων που χρειάζονται για το ταμείο ανεργίας εφόσον για να συμπληρωθεί ένα ένσημο χρειάζονται τουλάχιστον 4 διδακτικές ώρες την ημέρα.

Για περισσότερες διευκρινήσεις επικοινωνήστε με την Σοφία Μποζονέλου, μέλος του ΔΣ του ΠΑΣΥΚΑΓΑ στο τηλφ 6939510623, ή στο email του συλλόγου apelf@hotmail.com ή με το σωματείο Βύρων στο τηλφ 2108218982.

Το ΔΣ του ΠΑΣΥΚΑΓΑ

Πηγή


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...