Home / Αρθρα γενικού ενδιαφέροντος / Εκπαιδευτικοί / Πανεπιστήμιο Αιγαίου – e-learning – Σχεδιασμός και ανάπτυξη online μαθημάτων

Πανεπιστήμιο Αιγαίου – e-learning – Σχεδιασμός και ανάπτυξη online μαθημάτων

Δημοσιεύτηκε: 8:40 πμ Σεπτέμβριος 15th, 2012  


Σχεδιασμός και ανάπτυξη online μαθημάτων

Η ευρεία και ραγδαία διείσδυση του Διαδικτύου και των Νέων Τεχνολογιών σε όλα τα επίπεδα της ανθρώπινης δραστηριότητας έχει επιφέρει σημαντικές αλλαγές στην εκπαιδευτική διαδικασία προβάλλοντας την ανάγκη αναδιοργάνωσης και επανασχεδιασμού της.

Ο εκπαιδευτικός σχεδιασμός αφορά όχι μόνο στην αξιοποίηση ηλεκτρονικών εργαλείων και περιβαλλόντων για την μεταφορά και τη διανομή του εκπαιδευτικού περιεχομένου αλλά κυρίως στη δημιουργία online μαθημάτων και στον τρόπο συγγραφής του εκπαιδευτικού υλικού, προκειμένου να ενεργοποιήσει τους/τις επιμορφούμενους/ες, αλλά και να εμπλουτίσει τον τρόπο διδασκαλίας, επικοινωνίας, στήριξης και συμβουλευτικής.

Αυτή η νέα πραγματικότητα, απαιτεί μια νέα εκπαιδευτική προσέγγιση από τους εμπλεκόμενους φορείς και επαγγελματίες που σχετίζονται με την παραγωγή και διανομή εκπαιδευτικού υλικού/περιεχομένου.

Σκοπός του Εκπαιδευτικού Προγράμματος «Σχεδιασμός και ανάπτυξη online μαθημάτων» είναι να παρέχει βασικές θεωρητικές γνώσεις και πρακτικές δεξιότητες πάνω στην διαδικασία σχεδίασης και ανάπτυξης περιεχομένου για ηλεκτρονικά μαθήματα. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει αρθρωτή δόμηση για να παρέχει ευελιξία στους/στις επιμορφούμενους/ες, οι οποίοι/ες μπορούν να επιλέξουν ένα Θεματικό Κύκλο ή το σύνολο του προγράμματος.

Μαθησιακοί Στόχοι – Προσδοκώμενα οφέλη

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα αποσκοπεί:

Στην απόκτηση βασικών θεωρητικών γνώσεων για την αποσαφήνιση εννοιών και επιστημονικών προσεγγίσεων που σχετίζονται με την ενεργή μάθηση και την online εκπαίδευση.

Στην απόκτηση γνώσης μοντέλων σχεδιασμού μαθημάτων και την πρακτική εφαρμογή συγκεκριμένης μεθοδολογίας ανάπτυξης μαθημάτων.

Στην εξοικείωση με εξειδικευμένα λογισμικά ανάπτυξης και παραγωγής ηλεκτρονικού εκπαιδευτικού περιεχομένου.

Στην πρακτική εφαρμογή των παραπάνω προσεγγίσεων, για την παραγωγή από τον/την επιμορφούμενο/η ενός ηλεκτρονικού μαθήματος.

Πληροφορίες:

Η ημερομηνία έναρξης των εγγραφών για το ακαδημαϊκό έτος 2012-13 είναι η 1η Αυγούστου 2012.

Ειδική Τιμολόγηση

Προβλέπονται επίσης οι παρακάτω ειδικές περιπτώσεις τιμολόγησης:

i. Έκπτωση 5% για κάθε επιπλέον Πρόγραμμα Δια Βίου Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο οποίο συμμετέχει το άτομο, με ανώτατο όριο τη συμμετοχή σε 5 Προγράμματα.

ii. Έκπτωση 5% σε συγγενείς πρώτου βαθμού που θα παρακολουθήσουν τον ίδιο κύκλο Προγράμματος Δια Βίου Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

iii. Έκπτωση 10% για ανέργους, (με την προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών).

iv. Ειδική έκπτωση για ομάδες τουλάχιστον τριών (3) ατόμων (π.χ. εταιρείες, εκπαιδευτικές μονάδες).

Με την ολοκλήρωση του κύκλου σπουδών χορηγείται πιστοποιητικό επιτυχούς παρακολούθησης με τη σφραγίδα του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Περισσότερες λεπτομέρειες: https://e-epimorfosi.aegean.gr/distlearn-program-home


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων για συμπλήρωση του ωραρίου τους

Απόφαση σχετικά με τις διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων σε ...