Home / Γαλλικά / Δημόσια Εκπαίδευση / Έγγραφο Συνδέσμου Καθηγητών Γαλλικής Π.Ε. Ελλάδας για την συνεχιζόμενη ταλαιπωρία των καθηγητών του κλάδου

Έγγραφο Συνδέσμου Καθηγητών Γαλλικής Π.Ε. Ελλάδας για την συνεχιζόμενη ταλαιπωρία των καθηγητών του κλάδου

Δημοσιεύτηκε: 2:49 μμ Σεπτέμβριος 23rd, 2012  


ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΗΣ  ΓΛΩΣΣΑΣ Π.Ε. ΕΛΛΑΔΑΣ

Η αγωνία και η ταλαιπωρία  των  καθηγητών Γαλλικής γλώσσας και Φιλολογίας συνεχίζεται.

Εξαιρέθηκαν από την α’ φάση των αποσπάσεων με το πρόσχημα των επικείμενων μετατάξεων, για τις οποίες «προέκυψε» νομικό κώλυμα και σταμάτησε;;;  η διαδικασία, παρά την επίμονη προσπάθειά μας να πείσουμε τους αρμόδιους του ΥΠΑΙΘΠΑ ότι η εξαίρεση αυτή μόνο προβλήματα θα δημιουργούσε στη εύρυθμη λειτουργία των σχολείων και την επαγγελματική και οικογενειακή ζωή των καθηγητών ΠΕ05, καθώς και αυτών  των άλλων  ειδικοτήτων  «υπό μετάταξη» (ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ19-20,ΠΕ32).

Αποδείχθηκε ότι είχαμε δίκαιο. Πλησιάζουμε στο τέλος του Σεπτεμβρίου και ακόμα οι συνάδελφοι ΠΕ05 βρίσκονται όμηροι αντικρουόμενων και αντιφατικών προφορικών εντολών από Περιφερειακούς Διευθυντές και Διευθυντές Εκπαίδευσης, ακόμα και από τις διαθέσεις Διευθυντών σχολείων Π/θμιας και Δ/θμιας εκπαίδευσης.

Συμπτύξεις και μετά αναπτύξεις τμημάτων, με ανώτατο όριο που ποικίλλει κατά Διεύθυνση και στις περισσότερες περιπτώσεις ξεπερνά το μέσο όρο των μαθητών ανά τμήμα κάθε σχολείου, τοποθετήσεις και επανατοποθετήσεις από τα ΠΥΣΔΕ και τα ΠΥΣΠΕ, παρερμηνεία των εγκυκλίων για το ωράριο των αποσπασμένων  καθηγητών ΠΕ05 στην Π/θμια,  διαφορετική τακτική ανά Δ/ση Δ.Ε.  ακόμα και ανά σχολείο για τη διδασκαλία μαθημάτων σε  β’ ανάθεση,  «εξαφάνιση»  των τμημάτων γαλλικής ως α’ ξένης γλώσσας  ή ως επιλογής στα Λύκεια και πολλές ακόμα παρατυπίες, τα στοιχεία των οποίων έχουμε και είμαστε έτοιμοι να προσκομίσουμε στους αρμόδιους όταν μας ζητηθούν.

Αποκορύφωμα όλων των παραπάνω είναι να καθυστερεί απαράδεκτα η επόμενη φάση των αποσπάσεων με συνέπεια  εκατοντάδες καθηγητές ΠΕ05 να  βρίσκονται «εγκλωβισμένοι»  και σε απόγνωση σε Δ/σεις Δ/θμιας Εκπ/σης μακριά από τις οικογένειές τους, με προσωπικό και οικονομικό κόστος δυσβάστακτο στη σημερινή εποχή, υπεράριθμοι οι περισσότεροι από αυτούς που  ετεροαπασχολούνται ή υποαπασχολούνται στα σχολεία.  Οι ανακοινώσεις των αρμοδίων για επόμενη φάση αποσπάσεων, όταν δεν υλοποιούνται άμεσα, δεν μας  καθησυχάζουν αντίθετα τις θεωρούμε εμπαιγμό και επιτείνουν την αγωνία των συναδέλφων.

Από την άλλη μεριά χιλιάδες μαθητές της Π/θμιας στερούνται το δικαίωμα στην εκμάθηση της β’ ξένης γλώσσας την οποία έχουν επιλέξει να διδαχθούν και δημιουργούνται εκπαιδευτικές ανισότητες.

Απαιτούμε η κατάσταση αυτή να λήξει άμεσα και τα αρμόδια όργανα να προχωρήσουν τάχιστα  τις διαδικασίες ώστε να αποκατασταθεί η οικογενειακή και επαγγελματική ηρεμία των εκπαιδευτικών ΠΕ05 και όλοι οι μαθητές του ελληνικού Δημόσιου σχολείου να έχουν ίσες ευκαιρίες για ποιοτική ξενόγλωσση παιδεία.

Το έγγραφο

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η Πρόεδρος                                         Η Γεν. Γραμματέας

                                                             Δ. Μαυροματάκη                               Αικ. Τσιχλή

πηγή apf.gr facebook page


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ανακοίνωση του Συλλόγου A.P.L.F. – D.U. σχετικά με τις νέες οδηγίες του Υ.ΠΑΙ.Θ. για τη διαδικασία σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στα δημοτικά σχολεία

Ανακοίνωση  του Συλλόγου A.P.L.F. –  D.U. σχετικά με τις νέες οδηγίες  του ...