Home / Αρθρα γενικού ενδιαφέροντος / Αλλα άρθρα γενικού ενδιαφέροντος / Δωρεάν το φοιτητικό πάσο για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά

Δωρεάν το φοιτητικό πάσο για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά

Δημοσιεύτηκε: 8:45 μμ Σεπτέμβριος 3rd, 2012  


Δωρεάν το φοιτητικό πάσο για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά
Από το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013 το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, αναπτύσσει κεντρικό πληροφοριακό σύστημα για την έκδοση νέας ακαδημαϊκής ταυτότητας για τους φοιτητές, η οποία θα διανεμηθεί από τον Οκτώβριο 2012.

Στην ακαδημαϊκή ταυτότητα ενσωματώνεται και το Δελτίο Φοιτητικού Εισιτηρίου (ΠΑΣΟ), το οποίο καταργείται ως ξεχωριστό έντυπο.Για τη χορήγηση των νέων καρτών (με το ενσωματωμένο ΠΑΣΟ) θα ακολουθηθούν διαδικασίες παρόμοιες με αυτές του ακαδ. έτους 2011-2012 για την απόκτηση του Δελτίου Φοιτητικού Εισιτηρίου (ηλεκτρονικού Δελτίου), με τη διαφορά ότι οι φοιτητές θα λαμβάνουν την κάρτα χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.
Briefing news

………………………………………………………………

ΤΙ ΊΣΧΥΕ ΤΟ 2011-12

Το ακόλουθο βίντεο παρουσιάζει αναλυτικά τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί από τους φοιτητές που δικαιούνται έκδοση φοιτητικού πάσο για το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012. Υπενθυμίζουμε ότι, η διαδικασία υποβολής της αίτησης γίνεται ηλεκτρονικά, μέσω της διεύθυνσης https://paso.minedu.gov.gr. Η αίτηση μπορεί να πραγματοποιείται από τους δικαιούχους καθ’ όλη τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους.

Από το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012 άλλαξε ο τρόπος διανομής του φοιτητικού πάσο και πλέον η αίτηση γίνεται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση https://paso.minedu.gov.gr/. Μετά την έγκριση της αίτησης, ο κάθε φοιτητής θα μπορεί να παραλαμβάνει το πάσο του από το σημείο που θα έχει επιλέξει. Ως σημεία παράδοσης έχουν καθοριστεί συγκεκριμένα εμπορικά καταστήματα. Το συνολικό κόστος για την παραλαβή του πάσο ανέρχεται στα 2,46 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

Το νέο πάσο έχει τη μορφή πιστωτικής κάρτας και περιλαμβάνει ενσωματωμένη τη φωτογραφία του φοιτητή, ειδικό ολόγραμμα ασφαλείας και τα στοιχεία του με λατινικούς χαρακτήρες, ώστε να μπορεί να το χρησιμοποιήσει και στο εξωτερικό.

Δικαιούχοι του νέου πάσο είναι:

  • Οι φοιτητές του πρώτου κύκλου σπουδών που δεν έχουν υπερβεί τα ν+2 έτη φοίτησης (όπου ν η διάρκεια που προβλέπεται στο ενδεικτικό πρόγραμμα σπουδών).
  • Οι φοιτητές του δεύτερου κύκλου σπουδών για όσα έτη διαρκεί η φοίτησή τους, σύμφωνα με το ενδεικτικό πρόγραμμα σπουδών.
  • Οι φοιτητές του τρίτου κύκλου σπουδών, για 4 έτη από την ημερομηνία εγγραφής τους.

eduadvisor.gr

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Πιθανή η επιβολή ενός lockdown τύπου του περασμένου Μαρτίου

Την απόφασή του να προτείνει στην Επιτροπή εμπειρογνωμόνων να συζητήσει, ακόμα και ...