Home / Αρθρα γενικού ενδιαφέροντος / Εκπαιδευτικοί / Δεκτή η πρόταση του Ν.Σ.Κ. για το μισθολόγιο των ιδιωτικών εκπαιδευτικών

Δεκτή η πρόταση του Ν.Σ.Κ. για το μισθολόγιο των ιδιωτικών εκπαιδευτικών

Δημοσιεύτηκε: 6:34 μμ Σεπτέμβριος 6th, 2012  


esos.gr

Αποδεκτή έκανε ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος την ομόφωνη Γνωμοδότηση του Γ τμήματος του Νομικού Συμβουλίου Του Κράτους , για τα μισθολογικά και βαθμολογικά θέματα ιδιωτικών εκπαιδευτικών σε σχέση πάντα με το ενιαίο μισθολόγιο – βαθμολόγιο των εκπαιδευτικών (N. 4024/27.10.2011),σύμφωνα με την οποία :

ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

«Εφόσον οι νόμιμες αποδοχές των ιδιωτικών εκπαιδευτικών ακολουθούν αναγκαστικά αυτές των δημοσίων εκπαιδευτικών, όπως αυτές διαμορφώνονται σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες , για τους τελευταίους , ίσχύουσες οικείες διατάξεις, θα έπρεπε να εφαρμοστούν ευθέος και ως προς τους πρώτους (ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς), αφότους ίσχυσαν οι διατάξεις των Ν 3833/10, 3986/11, 4002/11 και 4024/11, στις οποίες αφορά το υπό κρίση ερώτημα, στο μέτρο που αυτές εφαρμόστηκαν ή και εφαρμόζονται στους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς ήτοι κι εκείνες περί βαθμολογικής και μισθολογικής κατάταξης και εξέλιξης των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας δημ’οσιας Εκπαίδευσης, λόγω ρητής παραπομπής σε αυτές των κρίσιμων διατάξεων των άρθρων 34 παρ 1 και 36 παρ 1 του Ν 682/77».

Η ΟΙΕΛΕ

Το κορυφαίο συνδικαλιστικό όργανο των ιδιωτικών εκπαιδευτικών , η ΟΙΕΛΕ κάνει λόγο για «γνωμοδότηση – σκάνδαλο, με την οποία χαρίζονται εκατομμύρια ευρώ στους ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων» και κηρύσει 24ωρη απεργία για τις 12 Σεπτεμβρίου , ενώ συγκαλεί Συνελεύσεις ιδιωτικών εκπαιδευτικών σε όλη τη χώρα για ενημέρωση και σχεδιασμό της αντίδρασής τους. .

 

ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ
«Σκάνδαλο θα ήταν να μην έκανε ο υπουργός Παιδείας δεκτή την ομόφωνη γνωμοδότηση του ΝΣΚ» τονίζει σε ανακοίνωση ο Σύνδεσμος Ιδρυτών Ελληνικών Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων (ΣΙΕΙΕ) .
Η κ. Κιάου είχε «παγώσει» τη Γνωμοδότηση

Στις 25 Μαίου με εντολή της τότε υπουργού Παιδείας Αγγελικής Κιάου μπήκε στο «συρτάρι» η Γνωμοδότηση που έκανε δεκτή ο προκάτοχός της υπουργός Γιώργος Μπαμπινιώτης και παραμένει ως έχει η βαθμολογική και μισθολογική κατάσταση των ιδιωτικώνν εκπαιδευτικών.

Με το έγγραφο η Διεύθυνση Ιδιωτικής Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας σημειώνει πως ερμηνευτική εγκύκλιος επί της Γνωμοδότησης θα εκδοθεί από τη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές.

TΟ ΕΓΓΡΑΦΟ
Ειδικότερα η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης ιδιωτικής Εκπαίδευσης I. Χρήστου με έγγραφό της προς τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης ανέφερε τα εξής: «Σας γνωρίζουμε ότι σχετικά με τα μισθολογικά και βαθμολογικά θέματα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και την εφαρμογής της Γνωμοδότησης του ΝΣΚ θα εκδοθεί σχετική ερμηνευτική εγκύκλιος, σύμφωνα με τις οδηγίες που θα δοθούν στην υπηρεσία μας από την πολιτική ηγεσία που θα προκύψει μετά τις επικείμενες εκλογές. Μέχρι τότε τα σχετικά με τη βαθμολογική και μισθολογική κατάσταση των εν λόγω εκπαιδευτικών παραμένουν ως έχουν».

ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ
Οι Περιφερειακοί Διευθυντές στις 10 Ιουλίου, στη συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ζήτησαν από τον υπουργό Κ. Αρβανιτόπουλο, να ξεκαθαρίσει άμεσα το ζήτημα τους μισθολογίου των εκπαιδευτικών για το ένα τελικά πρέπει να εφαρμοστεί ή όχι η Γνωμοδότηση του ΝΣΚ την οποία η πρώην υπουργός Φρόσω Κιάου «πάγωσε» με απόφασή της .

Μάλιστα οι Περιφερειακοί Διευθυντές έθεσαν το θέμα ότι οι Διευθυντές Εκπαίδευσης δέχονται και μηνύσεις από τη μια ή την άλλη πλευρά (ιδιοκτήτες ή ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς) ανάλογα με τη θέση που παίρνουν .
Ο υπουργός Παιδείας υποσχέθηκε ότι θα λύσει άμεσα το ζήτημα.
Διάλογο για το μισθολόγιο των ιδιωτικών εκπαιδευτικών ανακοίνωσε στη Βουλή ο υφ. Παιδείας

«Πριν από τη λήψη οποιασδήποτε απόφασης για την ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς και στην ιδιωτική εκπαίδευση το υπουργείο οφείλει –και θα το κάνει- να αναλάβει πρωτοβουλία διαλόγου μεταξύ των ιδιοκτητών των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων και της ομοσπονδίας των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων με στόχο την εξεύρεση λύσης που θα διασφαλίζει τόσο τα δικαιώματα των εργαζομένων όσο και τις ομαλές εργασιακές συνθήκες. Σ’ αυτό το πλαίσιο θα κινηθούμε».

Την ανακοίνωση αυτή έκανε στις 26 Ιουλίου, στη Βουλή ο υφυπουργός Παιδείας Θ. Παπαθεοδώρου απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση επίκαιρη ερώτηση της Βουλευτού της Δημοκρατικής Αριστεράς Μαρίας Ρεπούση, σχετικά με την εφαρμογή του Ενιαίου Μισθολογίου στους εκπαιδευτικούς των ιδιωτικών σχολείων.
«Αυτή τη στιγμή όλες οι κοινωνικές ομάδες υφίστανται την κρίση» είπε ο υφυπουργός παιδείας και πρόσθεσε: «Όλοι οι εργαζόμενοι είναι πιεσμένοι. Κανένας και πρωτίστως το Υπουργείο Παιδείας, δεν επιθυμεί ένταση στο χώρο της εκπαίδευσης ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι αυτό το οποίο θα θέλει να προστατεύσει και στο μέλλον είναι το κοινωνικό πρόσημο του Υπουργείου Παιδείας. Αυτό σημαίνει κατανόηση των αναγκών της εκπαίδευσης και κατοχύρωσης της ασφάλειας δικαίου των εργαζομένων. Άρα, πιστεύω ότι δεν είναι αυτή τη στιγμή ώρα για να βαθύνουμε την κρίση ούτε για να ανοίξει μέτωπο στην παιδεία.

Θα προχωρήσουμε στο διάλογο εξηγώντας και στις δυο πλευρές ποιο είναι το καταλληλότερο νομικό πλαίσιο με το οποίο θα κινηθούμε στο μέλλον. Έχω την εντύπωση και νομίζω ότι συμφωνούμε όλοι ότι οι ανάγκες της εποχής απαιτούν συναίνεση και πνεύμα συνεργασίας. Το Υπουργείο Παιδείας, η Κυβέρνηση αυτό προσπαθεί, αυτό επιδιώκει και σε αυτό το πνεύμα θα κινηθεί, όπως σας είπα προηγουμένως.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων για συμπλήρωση του ωραρίου τους

Απόφαση σχετικά με τις διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων σε ...