Home / Αρθρα γενικού ενδιαφέροντος / Αλλα άρθρα γενικού ενδιαφέροντος / Ανακοίνωση ΟΛΜΕ για τη συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας

Ανακοίνωση ΟΛΜΕ για τη συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας

Δημοσιεύτηκε: 6:39 μμ Σεπτέμβριος 11th, 2012  


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Συναντήθηκε τη Δευτέρα 10-9-12 στο Υπουργείο Παιδείας, το ΔΣ της ΟΛΜΕ με τον Υπουργό κ. Αρβανιτόπουλο.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ έθεσε όλα τα ζητήματα που απασχολούν το δημόσιο σχολείο και τους εκπαιδευτικούς. Τονίσαμε πως τα σχολεία σε όλη τη χώρα θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τα αυξημένα έξοδα, χωρίς να υπάρχουν καθόλου χρήματα στα ταμεία των σχολικών επιτροπών. Η πολιτική των περικοπών στις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων έχει ως αποτέλεσμα όλο και πιο συχνά να καλούνται οι γονείς να συμβάλλουν οικονομικά στην αγορά καθημερινών ειδών πρώτης ανάγκης για τη λειτουργία τους.

Καταγγείλαμε τους ελάχιστους διορισμούς που ανακοίνωσε το Υπουργείο για την εκπαίδευση οι οποίοι όχι μόνο δεν ανταποκρίνονται στις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν σε εκπαιδευτικούς (λόγω του μεγάλου αριθμού συνταξιοδοτήσεων), αλλά δεν ανταποκρίνονται ούτε στην αναλογία 1:5 (προσλήψεων / συνταξιοδοτήσεων) που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση για το δημόσιο. Απαιτήσαμε την αύξηση του αριθμού των διορισμών με μόνιμους εκπαιδευτικούς ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά. Αλλιώς θα βιώσουμε όλοι (εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς) για ακόμη φορά σχολεία χωρίς εκπαιδευτικούς για αρκετό διάστημα.

Καταγγείλαμε πως στο νέο πακέτο μέτρων που ετοιμάζει η κυβέρνηση και η τρόικα, περιλαμβάνονται, συνεχίζονται και εντείνονται, νέα άδικα και αντιλαϊκά μέτρα που αποτελούν τη χαριστική βολή στους εκπαιδευτικούς αλλά και όλους τους εργαζόμενους και στην κοινωνία. Οι απολύσεις και η εφεδρεία, ανεξάρτητα τη μορφή θα έχει, σε συνδυασμό με την αξιολόγηση και τη σύνδεση μισθού και «απόδοσης» θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξαθλίωση τους εκπαιδευτικούς και θα έχει δραματικά αρνητικές επιπτώσεις στην ποιότητα της εκπαίδευσης. Οι νέοι εκπαιδευτικοί με τα 640 ευρώ μισθό και την υποχρεωτική παραμονή για χρόνια μακριά από την κατοικία τους οδηγούνται σε εργασιακή και κοινωνική εξαθλίωση.

Απαιτήσαμε να μην προχωρήσει το Υπουργείο Παιδείας στην αύξηση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών, γιατί αυτό εκτός από την επιδείνωση των εργασιακών μας σχέσεων θα έχει αρνητικές επιπτώσεις και στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Τέθηκε επίσης με επιμονή στο θέμα του ανώτατου αριθμού μαθητών στην τάξη (να μην ξεπερνά τους 25), απαιτώντας να μην εφαρμοστεί η νέα υπουργική απόφαση που προβλέπει 30 μαθητές στο τμήμα.

Ο Υπουργός αρκέστηκε σε έκφραση συμπάθειας και κατανόησης προς τα αιτήματά μας εκβιάζοντάς μας ταυτόχρονα με το δίλημμα «αύξηση του ωραρίου ή απολύσεις», παραγνωρίζοντας το γεγονός ότι ενδεχόμενη αύξηση του ωραρίου θα φέρει πιο κοντά τις απολύσεις.

Δηλώσαμε στον κ. Υπουργό πως θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για να ανατρέψουμε αυτήν την πολιτική, που καταστρέφει το δημόσιο σχολείο και εξοντώνει τους εκπαιδευτικούς. Η κυβέρνηση μας έχει κηρύξει τον πόλεμο και σύντομα θα λάβει την απάντηση μέσα από τους αγώνες μας.

Κατεβάστε το σχετικό δελτίο τύπου …

σχετικά βίντεο εδώ

……………………………………………………………………………………

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ στη σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε τις παρακάτω κινητοποιήσεις ενόψει της κατάθεσης και ψήφισης από κυβέρνηση των νέων μνημονιακών βάρβαρων μέτρων εξαθλίωσης του λαού μας και των εκπαιδευτικών.

Απογευματινό Συλλαλητήριο στη Βουλή την ημέρα που θα ανακοινωθούν τα μέτρα.

Ο κλάδος των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα πραγματοποιήσει 24ωρη απεργία την ημέρα κατάθεσης των μέτρων, αν αυτή προηγηθεί της ΓΣ των προέδρων των ΕΛΜΕ, (με τη μορφή της τρίωρης από την ΟΛΜΕ και τρίωρης από τις ΕΛΜΕ).

Θα ακολουθήσει εισήγηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων προς τις ΓΣ των ΕΛΜΕ και τη ΓΣ προέδρων των ΕΛΜΕ.

Καλούμε την ΑΔΕΔΥ και τις ομοσπονδίες δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, να πάρουν ανάλογες αποφάσεις.

Κατεβάστε το σχετικό δελτίο τύπου σε μορφή pdf …


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων για συμπλήρωση του ωραρίου τους

Απόφαση σχετικά με τις διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων σε ...