Home / Featured / Κέντρα Δια Βίου Μάθησης στους δήμους με τα προγράμματα ΑΠ7 και ΑΠ8, Β φάση

Κέντρα Δια Βίου Μάθησης στους δήμους με τα προγράμματα ΑΠ7 και ΑΠ8, Β φάση

Δημοσιεύτηκε: 11:52 πμ Σεπτέμβριος 21st, 2012  


Το υπουργείο παιδείας ανακοίνωσε την Β φάση ένταξης των δήμων για τη δράση μέσω των ΕΣΠΑ «Κέντρα Δια Βίου Μάθησης – Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας και Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας ΑΠ7 ΚΑΙ ΑΠ8»  

Σκοπός της λειτουργίας και υλοποίησης της προτεινόμενης Πράξης είναι η ενεργοποίηση του Εθνικού Δικτύου Δια Βίου Μάθησης, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης ως επιτελικού φορέα της δια βίου μάθησης, όπως έχει προβλεφθεί στο ν.3879/2010.
Η εν λόγω Πράξη στοχεύει στη συνεργασία φορέων διοίκησης και φορέων παροχής υπηρεσιών δια βίου μάθησης και αποσκοπεί στην ευρύτερη εφαρμογή του θεσμικού συστήματος παροχής εκπαιδευτικών υπηρεσιών σε ενήλικες μέσω της λειτουργίας Δομών (Κέντρων Δια Βίου Μάθησης) που θα παρέχουν δια βίου μάθηση σε όλους τους πολίτες.

Συγκεκριμένα συστήνονται και λειτουργούν σε όσους Δήμους το επιθυμούν, Κέντρα Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) που σύμφωνα με το Ν. 3879/2010 θα ιδρύουν οι υπηρεσιακές μονάδες που ασκούν αρμοδιότητες δια βίου μάθησης των Δήμων, στα οποία θα υλοποιηθούν τα εκπαιδευτικά προγράμματα που θα επιλέξουν οι Δήμοι και θα συνιστούν το ΝΕΟ πυρήνα παροχής εκπαιδευτικών υπηρεσιών.
 Στην κατεύθυνση της αξιοποίησης των διαθέσιμων κοινοτικών πόρων, η υποστήριξη και προώθηση του εκπαιδευτικού έργου και των εν γένει δράσεών του ενεργοποιείται:
(α) με εκπαιδευτικές δράσεις ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ, ύστερα από επιλογή του Δήμου, από προγράμματα εθνικού ενδιαφέροντος, που υλοποιούνται από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ
(β) με εκπαιδευτικές δράσεις ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ, οι οποίες προτείνονται από τους Δήμους και μετά από έγκριση υλοποιούνται από το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ

diorismos.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...