Home / Γαλλικά / Δημόσια Εκπαίδευση / Δελτίο Τύπου 27/9 APF για τα θέματα των αποσπάσεων μετά από επίσκεψη στο Υπουργείο

Δελτίο Τύπου 27/9 APF για τα θέματα των αποσπάσεων μετά από επίσκεψη στο Υπουργείο

Δημοσιεύτηκε: 1:01 μμ Σεπτέμβριος 29th, 2012  


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα, Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012, η Πρόεδρος του Συνδέσμου καθηγητών γαλλικής Π.Ε, κα Μαυροματάκη και η Γεν. Γραμματέας, κα Τσιχλή, πραγματοποίησαν κάποιες συναντήσεις στο Υπουργείο Παιδείας σχετικά με το θέμα των αποσπάσεων.

Αρχικά, καταθέσαμε μια σχετική επιστολή διαμαρτυρίας του Συνδέσμου στο γραφείο του Υφυπουργού, κου Παπαθεοδώρου και η σύμβουλός του, κα Μαυροπούλου, σε σύντομη συνομιλία, ανέφερε πως ο Υφυπουργός είναι ήδη ενήμερος για τα δημοσιεύματα αιρετών περί αποσπάσεων μόνο σε ειδικές κατηγορίες. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τα μέλη του ΚΥΣΔΕ, στα οποία μεταφέραμε την αγωνία και τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται μεγάλος αριθμός συναδέλφων και εκθέσαμε τα επιχειρήματα, βάσει των οποίων, ζητείται επανεξέταση των αιτήσεων απόσπασης των ενδιαφερόμενων συναδέλφων. Τα μέλη του συμβουλίου δήλωσαν ότι συμμερίζονται την αγωνία των συναδέλφων και στηρίζουν το αίτημα, το οποίο σύμφωνα με δήλωσή τους ( και όπως έχουν καταγράψει στα πρακτικά τους) είναι και δικό τους ομόφωνο αίτημα. Οι εντολές, όμως, που έχουν είναι να ικανοποιηθούν μόνο οι αιτήσεις των ειδικών κατηγοριών, όπως και έγινε τελικά και η επανεξέταση των υπόλοιπων αιτήσεων είναι θέμα πολιτικής απόφασης.

Καλούμε τους συναδέλφους, μετά την ανακοίνωση των αποσπάσεων, να καταθέσουν άμεσα ενστάσεις και να είναι σε συνεχή επαφή με το Σύνδεσμο για την περαιτέρω κλιμάκωση της δράσης μας μέχρι την επίτευξη των στόχων.

Καλούμε τον Υφυπουργό να δώσει άμεσα εντολή στις περιφερειακές διευθύνσεις να προβούν σε ρύθμιση των υπεραριθμιών και τους περιφερειακούς διευθυντές να διευθετήσουν το θέμα όσο το δυνατόν συντομότερα. Επίσης, καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου να δώσει άμεσα εντολή να αποσπαστούν οι υπεράριθμοι συνάδελφοι, αφού έτσι κι αλλιώς η απόσπαση υπεραρίθμων δε δημιουργεί πρόβλημα στη λειτουργία των σχολείων. Αντίθετα θα δώσει την ευκαιρία στους μαθητές να διδαχθούν τη γλώσσα της επιλογής τους από την αρχή, σχεδόν, του σχολικού έτους.

Για το Δ.Σ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΑΥΡΟΜΑΤΑΚΗ           ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΣΙΧΛΗ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ανακοίνωση του Συλλόγου A.P.L.F. – D.U. σχετικά με τις νέες οδηγίες του Υ.ΠΑΙ.Θ. για τη διαδικασία σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στα δημοτικά σχολεία

Ανακοίνωση  του Συλλόγου A.P.L.F. –  D.U. σχετικά με τις νέες οδηγίες  του ...