Home / Αρθρα γενικού ενδιαφέροντος / Εκπαιδευτικοί / Το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων θα κληθεί vα περάσει από τη διαδικασία της αξιολόγησης

Το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων θα κληθεί vα περάσει από τη διαδικασία της αξιολόγησης

Δημοσιεύτηκε: 7:26 μμ Αύγουστος 19th, 2012  


Το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων και όχι μόνο οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός , θα κληθούν vα περάσουν από τη διαδικασία της αξιολόγησης. Στην απόφαση αυτή έχει καταλήξει η η­γεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και ο σχεδιασμός αφορά πάνω από 650.000 υπαλλήλους στον στενό και τον ευ­ρύτερο δημόσιο τομέα. Στο υπουργείο εκτι­μούν ότι μέσα από τη διαδικασία της αξιολόγησης θα αλλάξει μακροπρόθεσμα η εικόνα τns δημόσιας διοίκησης με την καλύτερη αξιο­ποίηση του προσωπικού και τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Ωστόσο, το θέμα που «καίει» αυτήν τη στιγ­μή την ηγεσία του υπουργείου είναι αυτό της εφεδρείας, καθώς η «τρόικα» επιμένει στην απομάκρυνση ενός σημαντικού αριθμού υ­παλλήλων, που μπορεί να ανέλθει και στους 40.000, στο διάστημα μέχρι το τέλος του χρό­νου. Την τελική απόφαση θα λάβουν ασφαλώς οι αρχηγοί των κομμάτων που συγκρο­τούν την κυβέρνηση και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η διαδικασία θα είναι επώδυνη, ενώ η «φόρμουλα» που τελικά θα επιλεγεί θα πε­ράσει «διά πυρός και σιδήρου». Πληροφορίες , πάντως, από κυβερνητικές πηγές αναφέ­ρουν ότι η λύση που θα δοθεί θα προσεγγίζει την πρόταση που είχε καταθέσει πολύ προ των εκλογών η Νέα Δημοκρατία. Ήτοι η εφε­δρεία θα έχει τριετή διάρκεια και όσοι υπάλ­ληλοι θα τεθούν υπό αυτό το καθεστώς θα λαμβάνουν μηνιαίες αποδοχές ίσες με το 70% του τελευταίου μισθού τους.

Τέλος Αυγούστου, εκτός απροόπτου, η η­γεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα καταθέσει στη Βουλή το νομο­σχέδιο για τη συγχώνευση κατάργηση φορέ­ων του Δημοσίου και, σύμφωνα με πληροφορίες , θα αφορά διακόσιους και πλέον οργανισμούς.

Το Παρόν


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων για συμπλήρωση του ωραρίου τους

Απόφαση σχετικά με τις διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων σε ...