Τελευταία Νέα

Τετάρτη, 28/07/2021, 23:54


Home / Αρθρα γενικού ενδιαφέροντος / Αλλα άρθρα γενικού ενδιαφέροντος / ΗΠΑ: Αυξάνουν το σχολικό έτος κατά είκοσι ημέρες

ΗΠΑ: Αυξάνουν το σχολικό έτος κατά είκοσι ημέρες

Δημοσιεύτηκε: 8:26 πμ Αύγουστος 25th, 2012  


Σε μια καινοτομία προχωράει το εκπαιδευτικό σύστημα της Αμερικής. Το καινούριο σχολικό έτος 2012-13 οι μαθητές πρόκειται συναντήσουν αρκετές αλλαγές, όσον αφορά τη διάρκεια των μαθημάτων τους. Αυτό το μέτρο θα ισχύσει σε έναν περιορισμένο αριθμό σχολείων.

Οι διακοπές κάποιων αμερικανών μαθητών ήδη έχουν διακοπεί. Χειρότερος εφιάλτης για ένα μαθητή, να καθίσει ξανά στα θρανία στις 30 Ιουλίου, δεν υπάρχει. Και όμως την προτελευταία ημέρα του Ιουλίου άνοιξαν όσα σχολεία δέχθηκαν να αυξήσουν τη διάρκεια του σχολικού έτους κατά είκοσι ημέρες. Οι μαθητές ειδοποιήθηκαν να γυρίσουν από τις διακοπές τους, ακόμη και αν βρίσκονταν σε κάποια κατασκήνωση.

Το όλο εγχείρημα γίνεται για συγκεκριμένους λόγους. Οι ενστερνιστές αυτού του μέτρου επιθυμούν να δώσουν την ευκαιρία στους μαθητές να παρακολουθήσουν περισσότερα μαθήματα, ώστε να κατανοήσουν καλύτερα την ύλη, αλλά και να έχουν περισσότερο χρόνο και μεγαλύτερα περιθώρια για διάβασμα, για να είναι προετοιμασμένοι στα διαγωνίσματα και να έχουν καλύτερες επιδόσεις.

Υπάρχουν και οι επικριτές αυτής της απόφασης αλλά και οι υποστηρικτές της. Στους πρώτους ανήκουν και μερικοί από τους δασκάλους των σχολείων όπου ανησυχούν αν θα πληρωθούν για τον έξτρα χρόνο. Επίσης, όσοι δεν συμφωνούν, θεωρούν ότι το μικρό καλοκαιρινό διάλλειμα δεν θα ξεκουράσει αρκετά δασκάλους και μαθητές, και ίσως να υποστούν μια ψυχολογική φόρτιση. Στον αντίποδα, είναι αρκετοί αυτοί που το επικροτούν, ανάμεσά τους αρκετοί εκπαιδευτικοί οι οποίοι θεωρούν ότι πιο σημαντική είναι η μόρφωση των παιδιών και όχι η μεγάλη αποχή από τις τάξεις, όπως συμβαίνει κάθε καλοκαίρι, ενώ η γρήγορη επαναφορά των μαθητών στα θρανία θα τους βοηθήσει να προσαρμοστούν καλύτερα στο νέο σχολικό έτος.

Πάντως, σε αυτό που συμφωνούν και οι δυο πλευρές είναι ότι τα σχολεία πρέπει να μεταχειριστούν προσεκτικά τις έξτρα μέρες που προστέθηκαν στο νέο σχολικό έτος. Δηλαδή, οργανώνοντας ένα κατάλληλο σχέδιο, ώστε να είναι εποικοδομητικές για τους μαθητές.

Όπως προαναφέρθηκε το μέτρο αυτό πρώτη φορά τέθηκε σε ισχύ στις 30 Ιουλίου σε κάποια συγκεκριμένα σχολεία των ΗΠΑ. Κάποια άλλα, όμως, είχαν υιοθετήσει ένα παρόμοιο στο παρελθόν, αλλά το εγκατέλειψαν για οικονομικούς λόγους. Για παράδειγμα, το Woodland Hills Academy (Πίτσμπουργκ) το 2009 πρόσθεσε 15 μέρες στο σχολικό έτος, αλλά πέρυσι ανακάλεσε την απόφαση του λόγω ότι έλειπαν οι πόροι που θα κάλυπταν τα έξοδα των δεκαπέντε επιπλέον ημερών.

Από οικονομικής πλευράς τέτοιου είδους μέτρα έχουν αποτύχει. Απομένει να δούμε τα αποτελέσματα στα σχολεία που το υιοθέτησαν για το τρέχον σχολικό έτος. Όπως και να χει, πρόκειται για ένα πείραμα, που αν έχει επιτυχία, σίγουρα, θα καθιερωθεί σε πολλά σχολεία των Ηνωμένων Πολιτειών. Ίσως μάλιστα περάσει τον Ατλαντικό και υιοθετηθεί από διάφορα ευρωπαϊκά κράτη. Μπορεί μέσα σε αυτά να είναι και το δικό μας και να δούμε στο μέλλον τα σχολεία μας να ανοίγουν νωρίς τον Αύγουστο. Ακούγεται εντελώς εξωπραγματικό, αλλά για μια χώρα, όπως η Ελλάδα, ποτέ μη λες ποτέ!

infospoudes.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Πιθανή η επιβολή ενός lockdown τύπου του περασμένου Μαρτίου

Την απόφασή του να προτείνει στην Επιτροπή εμπειρογνωμόνων να συζητήσει, ακόμα και ...