Home / Αρθρα γενικού ενδιαφέροντος / Γονείς / Ημερίδα ευαισθητοποίησης-ενημέρωσης σε θέματα παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης

Ημερίδα ευαισθητοποίησης-ενημέρωσης σε θέματα παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης

Δημοσιεύτηκε: 9:01 μμ Αύγουστος 28th, 2012  


 

Θέμα : «Ημερίδα ευαισθητοποίησης-ενημέρωσης σε θέματα παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης στις 5Σεπτεμβρίου, στο Ηράκλειο Κρήτης».

Σύμφωνα με έρευνες του Συμβούλιου της Ευρώπης, ένα στα πέντε παιδιά είναι θύμα σεξουαλικής κακοποίησης, στατιστικός αριθμός του Συμβουλίου της Ευρώπης, που οριοθετεί το μέγεθος του ιδιαίτερα σημαντικού αποτρόπαιου φαινομένου της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών. Η σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών περιλαμβάνει βίαιη και επιθετική συμπεριφορά ή ενέργεια εναντίον ατόμων κάτω των 18 ετών, η οποία προκαλεί βλάβη, τραύμα, πόνο, φόβο στο παιδί και επηρεάζει την ομαλή ψυχοκοινωνική του ανάπτυξη, ενώ παράλληλα έχει μακροπρόθεσμες συνέπειες, που επηρεάζουν πολλές πτυχές της ζωής του.

Με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση το Συμβούλιο της Ευρώπης ξεκίνησε πανευρωπαϊκή εκστρατεία με τίτλο «Ένα στα Πέντε». Επίσημος συνεργαζόμενος φορέας του Συμβουλίου της Ευρώπης στην εκστρατεία αυτή στην Ελλάδα είναι η Βουλή των Ελλήνων, το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού, ο Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη για τα παιδιά κ.λ.π.

Ο Δήμος Ηρακλείου, έχοντας συνεργασία με το Συμβούλιο της Ευρώπης, προσπαθεί, να συμβάλει με κάθε μέσο στη διάχυση της πληροφορίας, στην ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας και στην ενεργοποίηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων, προκειμένου να μειωθεί το φαινόμενο της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών. Σημαντικές παραμέτρους στην εκστρατεία αυτή αποτελούν η πρόληψη, η εκπαίδευση και η ευαισθητοποίηση ατόμων, που έρχονται σε επαφή με παιδιά (στους τομείς της εκπαίδευσης, υγείας, κοινωνικής μέριμνας, δικαιοσύνης και εκτέλεσης του νόμου), η εκπαίδευση των ίδιων των παιδιών και η συμμετοχή τους ανάλογα με το βαθμό ικανότητάς τους, αλλά και μέτρα για το ευρύτερο κοινό.

Ξεκινώντας την εκστρατεία ενημέρωσης σχετικά με το θέμα της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών η Αντιδημαρχία Κοινωνικής  Πολιτικής –  Πρόνοιας & Αλληλεγγύης του Δήμου Ηρακλείου σε συνεργασία με το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος» και το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσαράς «Φαιστός» διοργανώνει ημερίδα την Τετάρτη, 5 Σεπτεμβρίου στις 10 π.μ. στο Ηράκλειο Κρήτης, στην αίθουσα Ανδρόγεω, για την ενημέρωση εκπαιδευτικών και στελεχών των κοινωνικών υπηρεσιών σε θέματα σχετικά με τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών.

Στην ημερίδα θα διανεμηθεί το ενημερωτικό υλικό του Συμβουλίου της Ευρώπης στα ελληνικά και ειδικότερα ενός παραμυθιού για μικρά παιδιά και ενός εντύπου με οδηγίες ευαισθητοποίησης και καθοδήγησης προς γονείς, εκπαιδευτικούς και φροντιστές παιδιών. Επίσης, στην ημερίδα θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης σ’ όλους τους συμμετέχοντες.

Η παρουσία όλων σας κρίνεται ως ιδιαίτερα σημαντική.

Facebook page

Το έγγραφο 

 

Η Αντιδήμαρχος

Κοινωνικής Πολιτικής-Πρόνοιας-Αλληλεγγύης

Δέσποινα Ι. Συγγελάκη


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων για συμπλήρωση του ωραρίου τους

Απόφαση σχετικά με τις διαθέσεις εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων σε ...