Τελευταία Νέα

Σάββατο, 30/05/2020, 17:47


Home / Featured / Επιστολή ΟΙΕΛΕ στον Υπουργό Εργασίας για τα εργασιακά θέματα της ιδιωτικής εκπαίδευσης

Επιστολή ΟΙΕΛΕ στον Υπουργό Εργασίας για τα εργασιακά θέματα της ιδιωτικής εκπαίδευσης

Δημοσιεύτηκε: 6:44 πμ Αύγουστος 18th, 2012  


Επιστολή έστειλε σήμερα στον Υπουργό Εργασίας η ΟΙΕΛΕ για να αναδείξει το έντονο πρόβλημα «μαύρης», αδήλωτης εργασίας στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης (ιδιωτικά σχολεία, φροντιστήρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κέντρα ξένων γλωσσών). Οι πολύπλευρες αρνητικές συνέπειες του φαινομένου στα παιδιά, στους εκπαιδευτικούς και στα ασφαλιστικά ταμεία – βάσει ερευνών του ΚΑΝΕΠ της ΓΣΕΕ – έχουν θετικό αντίκτυπο μόνο στους παρανομούντες σχολάρχες και ιδιοκτήτες φροντιστηρίων με τα παράνομα κέρδη που τους προσπορίζουν. Δυστυχώς, οι εφαρμοζόμενες «μνημονιακές» πολιτικές εντείνουν το πρόβλημα και οδηγούν σε απορρύθμιση του ευρύτερου χώρου της εκπαίδευσης.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Αθήνα, 17/8/2012

                                                           

Αριθμ. Πρωτ: 23689

ΠΡΟΣ:

 

ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

 Κο ΙΩΑΝΝΗ ΒΡΟΥΤΣΗ 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Κου ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ

 

Κύριε Υπουργέ,

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναγνώσαμε στον ημερήσιο τύπο δηλώσεις σας, με τις οποίες εκφράζετε την αταλάντευτη πολιτική σας βούληση για  την καταπολέμηση του φαινομένου της ανασφάλιστης εργασίας και την παραδειγματική τιμωρία των επιχειρήσεων που στερούν τους εργαζόμενους από την αξιοπρέπειά τους και τα κρατικά ταμεία από πολύ σημαντικά ποσά, σε μια περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη για τη χώρα μας.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Οι ημερομηνίες εξετάσεων στα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία

Οφείλουμε να σας ενημερώσουμε κύριε Υπουργέ, πως στην ιδιωτική εκπαίδευση (ιδιωτικά σχολεία, φροντιστήρια Β’θμιας εκπαίδευσης και κέντρα ξένων γλωσσών) ανθεί το συγγενές φαινόμενο της «μαύρης», αδήλωτης εργασίας που έχει ανάλογες συνέπειες για τα ασφαλιστικά ταμεία.

Σύμφωνα με έρευνες του Κ.ΑΝ.Ε.Π. της Γ.Σ.Ε.Ε. και του Κλαδικού Ινστιτούτου Εκπαίδευσης ΙΝ.Ε/Γ.Σ.Ε.Ε. – Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.,  το φαινόμενο αυτό οξύνεται στους εκπαιδευτικούς που εργάζονται σε φροντιστήρια Β’θμιας εκπαίδευσης και σε Κέντρα Ξένων Γλωσσών, αλλά και σε αρκετά ιδιωτικά σχολεία, οι οποίοι δεν διαθέτουν διοριστήριο με συνέπεια να λαμβάνουν μειωμένες αποδοχές σε σχέση με τις προβλεπόμενες ή και καμία αμοιβή κατά τους θερινούς μήνες, γεγονός που διευκολύνει την φοροδιαφυγή και εισφοροδιαφυγή των ιδιοκτητών και ταυτόχρονα θέτει εν αμφιβόλω την ποιότητα του ακριβοπληρωμένου από τους γονείς εκπαιδευτικού αγαθού.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Ανοίγουν Δημοτικά και Νηπιαγωγεία την 1η Ιουνίου

Επειδή πιστεύουμε πως συμφωνείτε ότι, πέρα από την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας, είναι απαραίτητη και η προστασία του ευαίσθητου αγαθού της παιδείας θεωρούμε βέβαιο, κύριε Υπουργέ, ότι θα ασχοληθείτε άμεσα με την καταπολέμηση του απαράδεκτου φαινομένου της «μαύρης» και αδήλωτης εργασίας στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ                                      ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΓΛΗΣ

 

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Συνάντηση της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου με την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως

Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου, επισκέφθηκε σήμερα η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, ...