Home / Featured / Εγκύκλιοι για Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. για ΣΜΕΑΕ και ΚΕ.Δ.Δ.Υ

Εγκύκλιοι για Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. για ΣΜΕΑΕ και ΚΕ.Δ.Δ.Υ

Δημοσιεύτηκε: 11:00 πμ Αύγουστος 7th, 2012  


Υποβολή Αίτησης – Δήλωσης από εκπαιδευτικούς Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ), Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για ένταξη στους Ενιαίους Πίνακες αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών ΕΑΕ διδακτικού έτους 2012-2013

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού καλούνται οι εκπαιδευτικοί – κλάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που διαθέτουν τα τυπικά προσόντα της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης να υποβάλουν Αίτηση-Δήλωση ένταξης στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών EAE σχολικού έτους 2012-2013 για τις δομές της ΕΑΕ στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Οι Αιτήσεις-Δηλώσεις υποβάλλονται στις κατά τόπους Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Η προθεσμία υποβολής των Αιτήσεων-Δηλώσεων ορίζεται από 08/08/2012 μέχρι και 17/08/2012.

Επισημαίνεται ότι, λόγω αλλαγών που πραγματοποιήθηκαν στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Προσωπικού Π.Ε. και Δ.Ε. (Ο.Π.ΣΥ.Δ./ Προσωπικού Π.Ε. & Δ.Ε.) του Υπουργείου με σκοπό την πληρότητα, τη συντόμευση και τη βελτίωση του περιεχομένου και των διαδικασιών μηχανογράφησης, η αίτηση (ακόμη και για τους εκπ/κούς που έχουν ήδη καταχωρημένο φάκελο στο σύστημα) θα πρέπει να συνοδεύεται μόνο από τα κατά περίπτωση δικαιολογητικά που μνημονεύονται στο ΜΕΡΟΣ Β’: ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ – ΚΕΦΑΛΑΙΟ Δ΄: ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ της σχετικής εγκυκλίου.

Ως προς τις λεπτομέρειες της διαδικασίας παραλαβής και καταχώρισης των αιτήσεων, συνίσταται οι υποψήφιοι να επικοινωνούν με τη Δ/νση Εκπ/σης στην οποία επιθυμούν να υποβάλουν την αίτησή τους.

 

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε

.

Για την Εγκύκλιο-Αίτηση των αναπληρωτών ΕΑΕ πατήστε

.

Για τους πίνακες Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης πατήστε

.

Για τον πίνακα ΚΕΔΔΥ πατήστε

.

 

…………………………………………………………………..

 

Πρόσκληση υποψηφίων για πρόσληψη αναπληρωτών και ωρομισθίων από τους κλάδους ΕΕΠ και αναπληρωτών ΕΒΠ για τις ΣΜΕΑΕ και τα ΚΕΔΔΥ σχολικού έτους 2012-2013.

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων , Πολιτισμού και Αθλητισμού καλούνται όσοι διαθέτουν τα τυπικά προσόντα ένταξης στους κλάδους του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και στον κλάδο του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) να υποβάλουν αίτηση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης στην οποία επιθυμούν να προσληφθούν , από 8/8/2012 μέχρι και 17/8/2012.

Η αίτηση θα πρέπει να συνοδεύεται από τα απαραίτητα δικαιολογητικά όπως αυτά ορίζονται στην υπ’αριθμ. πρωτ. 91287/Γ6/7-8-2012 σχετική εγκύκλιο.

 

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε

.

Για την Εγκύκλιο πατήστε

.

Για την αίτηση-δήλωση υποψηφίου για πρόσληψη αναπληρωτή-ωρομισθίου ΕΕΠ σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε. και ΚΕ.Δ.Δ.Υ. πατήστε

.

Για την αίτηση-δήλωση υποψηφίου για πρόσληψη προσωρινού αναπληρωτή ΕΒΠ σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε. πατήστε

.

Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α.

…………………………………………………………………

Δείτε τα ονόματα των 70 εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής που διαγράφονται απο τον πίνακα αναπληρωτών γιατί αρνήθηκαν την πρόσληψή τους.

Πηγή e-aitisi.gr

………………………………………………………………….

Οδηγίες για τη συμπλήρωση αίτησης αναπληρωτών ειδικής αγωγής

Τα βήματα είναι τα ακόλουθα:

1. Μελετάμε τις περιοχές και την απόσταση απο τον τόπο κατοικίας μας. Αρωγός μας είναι το διαδίκτυο. Για τις περιοχές και τα σχολεία θα βρείτε πληροφορίες εδώ
Για την απόσταση θα αντλήσετε πληροφορίες απο εδώ

2. Όσοι καθηγητές δηλώσουν μειωμένο ωράριο να γνωρίζουν ότι μπορεί να έχουν ακόμα και 6 ώρες. Αν επίσης στις 30 πρώτες επιλογές βάλουν και μειωμένου ωραρίου πάνω απο περιοχές πλήρους ωραρίου υπάρχει ο κίνδυνος να πάνε μειωμένο ωράριο αναπληρωτές και όχι πλήρους. Οπότε ή στο τέλος ή καθόλου εκτός αν δεν θέλετε να πάτε μακριά αναπληρωτές. Οι αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου δεν αφορούν δασκάλους και νηπιαγωγούς.

3.Συμπληρώνουμε τις περιοχές απο τις πλησιέστερες προς τον τόπο κατοικίας και φυσικά εξετάζουμε αν υπάρχει σύνδεση και με μέσα μεταφοράς καθημερινή μέσα απο τις ιστοσελίδες των ΚΤΕΛ και του ΟΣΕ. Άλλωστε η μετακίνηση με το αυτοκίνητο είναι πανάκριβη. Άρα πρώτα βάζουμε περιοχές που μπορούμε να πηγαινοερχόμαστε καθημερινά με αυτοκίνητο ή ΜΜΜ.

4. Εξετάζουμε τι έγινε με τις προσλήψεις αναπληρωτών την προηγούμενη χρονιά για να έχετε μια εικόνα ή οποία μπορεί και να ανατραπεί

paideia-ergasia.gr

………………………………………………………

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΑΕ

Σε αντίστοιχο πνεύμα με την αίτηση πρόσληψης αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών στη γενική εκπαίδευση κινείται και η εγκύκλιος για την πρόσληψη εκπαιδευτικών στην ειδική αγωγή. Παρόλα αυτά συνεχίζονται ευτράπελα που προϋπήρχαν. Θα τα αναφέρουμε για άλλη μια φορά, αν και καταντά μονότονο, παρόλα αυτά πιστεύουμε ότι έστω και με τη μορφή καταγγελίας έχει σημασία να αναφέρονται.
· Διαβάζοντας κανείς τα απαιτούμενα προσόντα αντιλαμβάνεται την τεράστια έλλειψη ενός ενιαίου δημόσιου και δωρεάν φορέα επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών που θέλουν να δουλέψουν στην ειδική αγωγή. Με εξαίρεση τα δύο προπτυχιακά, πανεπιστημιακά τμήματα οι γνώσεις των εκπαιδευτικών επαφίενται στον χρόνο και στο χρήμα που μπόρεσαν οι ίδιοι να ξοδέψουν για ένα διδακτορικό, ένα μεταπτυχιακό, ένα σεμινάριο… Ακόμα και η απαίτηση για επάρκεια στη νοηματική γλώσσα και τη γραφή Braille, αν και αναγκαία, σχετίζεται για άλλη μια φορά με τα ιδιωτικά κέντρα που μπόρεσε ο κάθε εκπαιδευτικός να πληρώσει… Και φυσικά οι εκπαιδευτικοί των λεγόμενων τεχνικών ειδικοτήτων που μπορεί να έχουν δουλέψει για χρόνια στην ειδική αγωγή, βλέποντας για άλλη μια φορά την προϋπόθεση της ΑΣΠΑΙΤΕ, μόνο να γελάσουν ειρωνικά μπορούν. Γιατί ενώ έχουν την προϋπηρεσία και τους τίτλους σπουδών της ειδικής αγωγής μπαίνει ως προϋπόθεση ένα επιπλέον προσόν το οποίο όχι μόνο δε σχετίζεται άμεσα με την ειδική αγωγή, αλλά είναι κλειστό πρόγραμμα με ελάχιστες θέσεις…
· «Καθίσταται σαφές ότι ενδεχόμενη ενεργοποίηση των αναφερομένων στο παρόν κεφάλαιο δυνατοτήτων περί τροποποίησης των προσωπικών στοιχείων και της αίτησης αναπληρωτή ή μη ενεργοποίηση των δυνατοτήτων περί ανάκλησης/απενεργοποίησης της αίτησης, εφόσον οδηγήσει σε πρόσληψη/αναβάθμιση του υποψηφίου, συνοδεύεται από τις κατά περίπτωση προβλεπόμενες κυρώσεις μη ανάληψης υπηρεσίας ή παραίτησης.». Επαναλαμβάνεται η ίδια τιμωρητική τακτική απέναντι στον αναπληρωτή εκπαιδευτικό με τον 2ετή αποκλεισμό κ.ο.κ. Παρόλα αυτά αναρωτιόμαστε αν φέτος θα τηρηθεί από πλευράς Υπουργείου το γράμμα του νόμου και οι προσλήψεις στην ειδική αγωγή προηγηθούν των προσλήψεων της γενικής.
· Στη δε εγκύκλιο επαναλαμβάνεται ότι η προϋπηρεσία των εκπαιδευτικών της ειδικής αγωγής υπολογίζεται και καταγράφεται στους πίνακες της ειδικής αγωγής. Ποιος θυμάται άραγε την τελευταία μας συνάντηση με τον κ. Αλεβίζο, ο οποίος αρχικά το δήλωσε και μετά απειλούσε θεούς και δαίμονες στα τηλέφωνα για τη δημοσιοποίηση του από πλευράς μας;(αυτά παθαίνει όποιος είχε μάθει στις κατ’ ιδίαν κουβεντούλες). Παρόλα αυτά ακόμα δε μας έχει δοθεί μία πειστική απάντηση γιατί αυτό να συμβαίνει μόνο στην ειδική αγωγή και όχι και στη γενική; Όχι ότι από μόνο του κάνει τη διαφορά –οι διορισμοί και οι προσλήψεις ορίζουν το πεδίο πάντα– αλλά πιθανόν να ήταν μία αρχή…
Μετά πλέον και τις σαφείς προθέσεις του Υπουργείου για 200 διορισμούς για το προσεχές έτος αναρωτιέται κανείς αν η εργασία στο δημόσιο σχολείο αποτελεί πια μία ελπίδα χωρίς αντίκρισμα…
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...