Home / Γαλλικά / Δημόσια Εκπαίδευση / APF – Ανακοίνωση για τους διορισμούς

APF – Ανακοίνωση για τους διορισμούς

Δημοσιεύτηκε: 8:22 μμ Αύγουστος 24th, 2012  


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ

Οι εκατοντάδες αδιόριστοι εκπαιδευτικοί των ξένων γλωσσών (διοριστέοι του ΑΣΕΠ και του πίνακα του 40%) αλλά και οι μόνιμοι καθώς και οι Διευθυντές των σχολείων  αναρωτιούνται έκπληκτοι  πώς  θα επιτευχθεί  ο στόχος που έθεσε το Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α. της  ομαλής  έναρξης  του νέου σχολικού έτους και της διασφάλισης της πληρότητας των σχολικών μονάδων σε εκπαιδευτικό δυναμικό όταν δε διορίστηκε ούτε ένας εκπαιδευτικός ΠΕ05, ΠΕ06 και ΠΕ07.

Πως θα καλυφθούν τα κενά που προέκυψαν από τις συνταξιοδοτήσεις των καθηγητών ξένων γλωσσών χωρίς διορισμούς;  Μήπως με συμπτύξεις τμημάτων και υπερμεγέθη τμήματα ξένων γλωσσών στα σχολεία της Π/θμιας και Δ/θμιας εκπ/σης;   Με την αύξηση του ωραρίου των μονίμων καθηγητών;  Με τη μη έγκριση λειτουργίας ολιγομελών τμημάτων ξένης γλώσσας ακόμα και σε απομακρυσμένες περιοχές;

Και πώς συνάδουν αυτές οι «ρυθμίσεις» με τις εξαγγελίες για αναβάθμιση της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης στο Δημόσιο σχολείο και τη σύνδεσή τους με πιστοποίηση;  Μάλλον και την νέα σχολική χρονιά η αναγκαία και επιβεβλημένη λόγω της κρίσης σύνδεση της διδασκαλίας των ξένων γλωσσών με το Κπγ θα περιοριστεί στην αλλαγή του τρόπου εξέτασης των μαθητών και μαθητριών των πιλοτικών Γυμνασίων.

Οι διοριστέοι συνάδελφοι, που έχουν κερδίσει το νόμιμο δικαίωμα του διορισμού τους απαιτούν να μάθουν πότε η Πολιτεία  θα ανταποκριθεί στη συνταγματική της υποχρέωση  και θα προχωρήσει στο διορισμό τους ώστε να λάβει τέλος η επαγγελματική ανασφάλεια και ομηρεία τους .

Το κείμενο εδώ

πηγή apf.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ανακοίνωση του Συλλόγου A.P.L.F. – D.U. σχετικά με τις νέες οδηγίες του Υ.ΠΑΙ.Θ. για τη διαδικασία σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στα δημοτικά σχολεία

Ανακοίνωση  του Συλλόγου A.P.L.F. –  D.U. σχετικά με τις νέες οδηγίες  του ...