Home / Featured / Οι βάσεις ΑΕΙ 2012 και οι εισακτέοι ανά σχολη

Οι βάσεις ΑΕΙ 2012 και οι εισακτέοι ανά σχολη

Δημοσιεύτηκε: 6:53 πμ Αύγουστος 27th, 2012  


Άνοδος η Αστυφυλάκων, οι Φιλολογικές, η Ψυχολογία, η Νομική
Μεγάλη πτώση σημειώνουν  τα Παιδαγωγικά
Μικρή άνοδος για Οικονομικές και Ιατρικές
Tα τμήματα με τις μεγαλύτερες μεταβολές βάσεων
Δείτε τον πίνακα
1ο Πεδίο
Μεγάλη πτώση στα τμήματα :
Μουσικών Σπουδών , Γαλλικής , Ιταλικής , Γερμανικής και Ισπανικής Γλώσσας
Παιδαγωγικών , Προσχολικής Αγωγής , Νηπιαγωγών ,
Θεατρικών Σπουδών , Κοινωνιολογίας.
Μικρή πτώση στα 2 τμήματα της Αγγλικής.
Αύξηση στα τμήματα Φιλολογίας , Φιλοσοφίας , Ψυχολογίας.
Αύξηση στα τμήματα της Νομικής
2ο Πεδίο
Αύξηση βάσεων σε Βιολογικά , Γεωλογικά , Γεωπονικά .
Χημικά: Σε 3 τμήματα αύξηση και σε 2 πτώση
Μαθηματικά: Αύξηση σε Αθήνα & Πάτρα Πτώση στα υπόλοιπα τμήματα ,
αύξηση στα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών.
Αύξηση στα περισσότερα τμήματα Πληροφορικής
3ο Πεδίο
Αύξηση βάσεων σε Ιατρικές , Φαρμακευτικές και σχεδόν στο σύνολο των σχολών του πεδίου.
4ο Πεδίο
Πτώση βάσεων στις Αρχιτεκτονικές.
Αύξηση στους Ηλεκτρολόγους Μηχ/κους και Μηχ/κους Η/Υ
Αύξηση στους Μηχανολόγους Μηχ/κους
Πτώση Πολιτικών Μηχ/κων (εκτός Βόλου)
Αύξηση στα περισσότερα τμήματα Πληροφορικής
Αύξηση στα ΤΕΙ: Αυτοματισμού, Ηλεκτρολογίας , Μηχανολογίας , Ηλεκτρονικής
5ο Πεδίο
Αύξηση βάσεων στις περισσότερες σχολές.
Μεγάλη αύξηση της βάσης στην Αστυφυλάκων: 2243 μόρια!!!
……………………………………………………………………………………….
Από τις 11 έως τις 28 Σεπτεμβρίου θα γίνονται οι εγγραφές των επιτυχόντων στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Για τα δικαιολογητικά θα ακολουθήσει σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα απ το υπουργείο παιδείας συνολικά 1150 θέσεις έμειναν κενές , εκ των οποίων οι 471 από την κατηγορία του 90%, οι 381 , του 10% και οι 298 από την κατηγορία ΕΠΑΛ Α.
Πέρσι έμειναν 1.568 κενές θέσεις (1.040 με το 90%, 119 με το 10% και 409 με την κατηγορία των Εσπερινών Γενικών Λυκείων και Εσπερινών ΕΠΑΛ – ΟΜΑΔΑ Β΄). Το 2010 είχαν μείνει 4.108 κενές θέσεις.
………………………………………………………………………
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ

Το πρώτο στίγμα για το πού θα κινηθούν οι βάσεις, έδωσε με δηλώσεις του νωρίτερα ο υφυπουργός Παιδείας Θ. Παπαθεοδώρου. Οι επιτυχόντες στα πανεπιστήμια ανέρχονται σε 45559 και στα ΤΕΙ σε 32689. Το ποσοστό επιτυχίας είναι μεγαλύτερο από την περσινή χρονιά. Ο μέσος όρος επιτυχίας κυμάνθηκε στο 69% από το 62% πέρσι.

Γενικές τάσεις

Στο α’ επιστημονικό πεδίο παρατηρήθηκε άνοδος βαθμολογιών και άνοδος σε σχολές όπως η Νομική, η Φιλολογία Ψυχολογικές, εκτός παιδαγωγικών όπου παρατηρήθηκε σχετική πτώση.

Στο β’ επιστημονικό πεδίο άνοδος παρατηρήθηκε στα τμήματα Φυσικής, ενώ σε μερικά τμήματα Χημείας, παρατηρήθηκε πτώση, όπως επίσης άνοδος παρατηρήθηκε και στα τμήματα πληροφορικής και τις στρατιωτικές σχολές.

Στο γ’ επιστημονικό πεδίο μικρή άνοδος παρατηρήθηκε στις ιατρικές, φαρμακευτικές οδοντιατρικές νοσηλευτικές καθώς και στα ιατρικά τμήματα στρατού.

Στις Πολυτεχνικές σχολές παρατηρούνται σχετικές αυξομειώσεις ανάλογα με τα τμήμα ή την πόλη.

Για παράδειγμα, υπάρχει άνοδος σε τμήματα του ΕΜΠ ενώ σε άλλα τμήματα σχετική πολύ μικρή πτώση.

Πτώση επίσης υπάρχει στην Αρχιτεκτονική καθώς και στις σχολές Πολιτικών Μηχανικών ανάλογα με την πόλη

Αθήνα και Θεσσαλονίκη, διατηρούν σταθερά υψηλά επίπεδα βάσεων.

Ανοδική τάση, παρατηρείται στο πέμπτο πεδίο σχεδόν σε όλα τα τμήματα του, ειδικότερα στα Οικονομικά, τμήματα διοίκησης, λογιστικής, σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

Σχετική άνοδος υπάρχει επίσης και στα τουριστικά τμήματα των ΤΕΙ.
Πόσοι εισήχθησαν – Πόσοι έκαναν χρήση ειδικών περιπτώσεων

Ο συνολικός αριθμός υποψηφίων που υπέβαλαν μηχανογραφικό ανέρχεται σε 116.173 άτομα.

Όπως δήλωσε ο υφυπουργός Παιδείας,  φέτος εισήχθησαν συνολικά στα Πανεπιστήμια Εκκλησιασικές Ακαδημίες, σε ΤΕΙ, αστυνομικές και στρατιωτικές σχολές,  80.615 μαθητές, εκ των οποίων έκαναν χρήση των ειδικών περιπτώσεων 15.0000 (τρίτεκνοι, πολυτεκνοι κα)

Οι υποψήφιοι που προήλθαν από το 90% είναι 81.878 άτομα ενώ αυτοί που προέρχονται από το 10% είναι 18.941

…………………………………………………………

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν από τη Δευτέρα 27-08-2012  στις 10:00 να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου https://results.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο – Μητρώνυμο).

……………………………………………………………………

ΕΙΣΑΚΤΕΟΙ ΑΕΙ ΤΕΙ 2012

……………………………………………………………………

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ

esos.gr
Σύμφωνα με κοινή απόφαση των υπουργείων Παιδείας , Δημόσιας Τάξης, Άμυνας και Οικονομικών, που υπογράφηκε με ημερομηνία 21 Αυγούστου :

 

1. Ο αριθμός των υποψηφίων για το ακαδημαϊκό έτος 2012-13 που θα εισαχθούν στη Σχολή Αστυφυλάκων καθορίζεται σε πεντακόσιους (500), από τους οποίους ποσοστό 3% (15 θέσεις) προέρχονται από υποψηφίους κατόχους απολυτηρίου Ημερήσιου Επαγγελματικού Λυκείου της περίπτωσης β΄ της παρ. 1του άρθρου 1 του ν. 3748/2009 (Α΄ 29) και από κατόχους πτυχίου Β΄ κύκλου Ημερήσιων Τ.Ε.Ε., πτυχίου ειδικότητας πρώην Ημερησίων Τ.Ε.Λ. και Ημερησίων Ναυτικών Λυκείων της παραγράφου 2 του άρθρου 3 του ν. 3748/2009 (Α΄ 29).
Οι υπόλοιπες τετρακόσιες ογδόντα πέντε (485) θέσεις θα καλυφθούν:
α. Σε ποσοστό 10%, δηλαδή 48 θέσεις, από υποψηφίους που εξετάσθηκαν στα μαθήματα της Γ΄ τάξης
Ημερήσιου Γενικού Λυκείου, προηγούμενων ετών, σε εθνικό επίπεδο και δεν παίρνουν μέρος στις αντίστοιχες εξετάσεις κατά το τρέχον έτος (ΧΩΡΙΣ ΝΕΑ ΕΞΕΤΑΣΗ), συμπεριλαμβανομένων και των κατόχων απολυτηρίου Επαγγελματικού Λυκείου της περίπτωσης α΄ της παραγράφου 1 του άρθρου 1 του ν. 3748/2009 που απέκτησαν βεβαίωση πρόσβασης τα δύο προηγούμενα έτη.
β. Σε ποσοστό 3%, δηλαδή 15 θέσεις, από υποψηφίους που θα συμμετάσχουν στις διαδικασίες εισαγωγής με τις ειδικές κατηγορίες του άρθρου 12 του ν. 2552/1997 (Α΄ 266), όπως ισχύει, σε συνδυασμό με το άρθρο 1 παρ. 4α΄ περίπτ. Ι, ΙΙ, ΙΙΙ του ν. 2909/2001 (Α΄ 90).
γ. Σε ποσοστό 87%, δηλαδή 422 θέσεις, από υποψηφίους που θα λάβουν μέρος στις εξετάσεις των μαθημάτων της Γ΄ τάξης Ημερησίου Γενικού Λυκείου που εξετάζονται σε εθνικό επίπεδο κατά το τρέχον σχολικό έτος (ΜΕ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ) και από αποφοίτους των Επαγγελματικών Λυκείων της περίπτωσης α΄ της παραγράφου 1 του άρθρου 1 του ν. 3748/2009.
2. Ο αριθμός των ιδιωτών που θα εισαχθούν στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας καθορίζεται σε ογδόντα (80). Από τον αριθμό αυτό:
α. Ποσοστό 10%, δηλαδή 8 θέσεις, θα καλυφθούν από υποψηφίους που εξετάσθηκαν στα μαθήματα της Γ΄ τάξης Ημερησίου Γενικού Λυκείου, προηγούμενων ετών, σε εθνικό επίπεδο και δεν παίρνουν μέρος στις αντίστοιχες εξετάσεις κατά το τρέχον έτος (ΧΩΡΙΣ ΝΕΑ ΕΞΕΤΑΣΗ), συμπεριλαμβανομένων και των κατόχων απολυτηρίου Επαγγελματικού Λυκείου της περίπτωσης α΄ της παραγράφου 1 του άρθρου 1 του ν. 3748/2009 που απέκτησαν βεβαίωση πρόσβασης τα δύο προηγούμενα έτη.
β. Ποσοστό 3%, δηλαδή 2 θέσεις, θα καλυφθούν από υποψηφίους που θα συμμετάσχουν στις διαδικασίες εισαγωγής με τις ειδικές κατηγορίες του άρθρου 12 του ν. 2552/1997, όπως ισχύει, σε συνδυασμό με το άρθρο 1 παρ. 4 α΄ περίπτ. Ι, ΙΙ, ΙΙΙ του ν. 2909/2001.
γ. Ποσοστό 87%, δηλαδή 70 θέσεις, θα καλυφθούν από υποψηφίους που θα λάβουν μέρος στις εξετάσεις των μαθημάτων της Γ΄ τάξης Ημερησίου Γενικού Λυκείου που εξετάζονται σε εθνικό επίπεδο κατά το τρέχον σχολικό έτος (ΜΕ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ) και από αποφοίτους των Ημερησίων Επαγγελματικών Λυκείων της περίπτωσης α΄ της παραγράφου 1 του άρθρου 1 του ν. 3748/2009.
3. Ο αριθμός των αστυνομικών που θα εισαχθούν στη Σχολή Αξιωματικών, καθορίζεται σε 53, δηλαδή ποσοστό 40% του συνολικού αριθμού των εισαγομένων (ιδιωτών και αστυνομικών). Από τον αριθμό αυτό:
α. Ποσοστό 10%, δηλαδή 5 θέσεις, θα καλυφθούν από υποψηφίους που θα συμμετάσχουν με το σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ως απόφοιτοι προηγούμενων ετών του Ημερησίου Γενικού Λυκείου ή Ημερήσιου Επαγγελματικού Λυκείου της περίπτωσης
α΄ της παραγράφου 1 του άρθρου 1 του ν. 3748/2009, χωρίς νέα εξέταση.
β. Ποσοστό 90%, ήτοι 48 θέσεις, θα καλυφθούν από υποψηφίους που θα συμμετάσχουν με το σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση του Ημερησίου Γενικού Λυκείου ή Ημερήσιου Επαγγελματικού Λυκείου της περίπτωσης α΄ της παραγράφου 1 του άρθρου 1 του ν. 3748/2009, με εξετάσεις.
4. Από τον αριθμό των εισαγομένων, που καθορίζεται από κάθε μια των παραγράφων 1, 2 και 3, πλην των υποψηφίων του ν. 2909/2001 ειδική κατηγορία τέκνων Ελλήνων εξωτερικού κ.λπ., ποσοστό 10% προέρχεται από υποψηφίους των ειδικών κατηγοριών του άρθρου 42 του ν. 1481/1984 (Α΄− 152), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, «γονείς και τέκνα πολύτεκνων οικογενειών κ.λπ.» και ποσοστό 4% προέρχεται από υποψήφιους του ίδιου άρθρου «γονείς και τέκνα τρίτεκνων οικογενειών».
5. Κατά τον καθορισμό του αριθμού που αντιστοιχεί στο ποσοστό της προηγούμενης παραγράφου δεν λαμβάνονται υπόψη τα κλασματικά υπόλοιπα. Ο αριθμός των θέσεων που δεν συμπληρώνεται από υποψηφίους των ειδικών κατηγοριών της παρ. 4 καλύπτεται από τους υποψηφίους επιλαχόντες της γενικής κατηγορίας.
Ομοίως, ο αριθμός των θέσεων των αστυνομικών για τη Σχολή Αξιωματικών που δεν θα καλυφθούν από τους υποψηφίους της κατηγορίας του Ημερήσιου Γενικού Λυκείου χωρίς εξετάσεις, θα καλυφθεί από υποψηφίους της κατηγορίας του Ημερήσιου Γενικού Λυκείου με εξετάσεις και αντίστροφα.
6. Αναλυτικότερα ο αριθμός των εισακτέων (ανδρών –γυναικών) κατανέμεται ως ακολούθως:
Α΄ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΟΙ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΕΠΑ.Λ. ΤΗΣ ΠΕΡ. α΄ ΠΑΡ. 1 ΑΡΘΡΟΥ 1 Ν. 3748/2009
(χωρίς νέα εξέταση)
Ι. ΣΧΟΛΗ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΩΝ
α. Με σειρά επιτυχίας 43
β. Ειδικών κατηγοριών (γονείς και τέκνα πολύτεκνων οικογενειών κ.λπ.) 4
γ. Ειδική κατηγορία (γονείς και τέκνα τρίτεκνων οικογενειών) 1
ΣΥΝΟΛΟ 48
ΙΙ. ΣΧΟΛΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ
ΙΔΙΩΤΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ
α. Με σειρά επιτυχίας 8 5
β. Ειδικών κατηγοριών (γονείς και τέκνα πολύτεκνων οικογενειών κ.λπ.) − −
γ. Ειδική κατηγορία (γονείς και τέκνα τρίτεκνων οικογενειών) − −
ΣΥΝΟΛΟ 8 5
Β΄ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ (ν. 2909/2001)
Ι. ΣΧΟΛΗ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΩΝ
Με σειρά επιτυχίας 15
ΣΥΝΟΛΟ 15
ΙΙ. ΣΧΟΛΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ
Με σειρά επιτυχίας 2
ΣΥΝΟΛΟ 2
Γ΄ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ
ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΟΙ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡ. α΄ ΠΑΡ. 1 ΑΡΘΡΟΥ 1
Ν. 3748/2009 (με εξετάσεις)
Ι. ΣΧΟΛΗ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΩΝ
α. Με σειρά επιτυχίας 364
β. Ειδικών κατηγοριών (γονείς και τέκνα πολύτεκνων
οικογενειών κ.λπ.) 42
γ. Ειδική κατηγορία (γονείς και τέκνα τρίτεκνων οικογενειών) 16
ΣΥΝΟΛΟ 422
ΙΙ. ΣΧΟΛΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ
ΙΔΙΩΤΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ
α. Με σειρά επιτυχίας 61 43
β. Ειδικών κατηγοριών (γονείς και τέκνα πολύτεκνων
οικογενειών κ.λπ.) 7 4
γ. Ειδική κατηγορία (γονείς και τέκνα τρίτεκνων οικογενειών) 2 1
ΣΥΝΟΛΟ 70 48
Δ΄ ΚΑΤΟΧΟΙ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ
ΤΗΣ ΠΕΡ. β΄ ΤΗΣ ΠΑΡ. 1 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 1 ΤΟΥ Ν. 3748/2009 ΚΑΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ Τ.Ε.Ε. Β΄ ΚΥΚΛΟΥ,
ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ Τ.Ε.Λ. κ.λπ. ΤΗΣ ΠΑΡ. 2 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 3 ΤΟΥ Ν. 3748/2009
ΣΧΟΛΗ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΩΝ
α. Με σειρά επιτυχίας 14
β. Ειδικών κατηγοριών (γονείς και τέκνα πολύτεκνων
οικογενειών κ.λπ.) 1
γ. Ειδική κατηγορία (γονείς και τέκνα τρίτεκνων οικογενειών) −
ΣΥΝΟΛΟ 15

………………………………………………………………………….

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ

Συνολικά 1170 υποψήφιοι θα εισαχθούν φέτος στα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΣΕΙ) και στις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ) , σύμφωνα με κοινή απόφαση των υπουργείων Παιδείας, Εθνικής Αμυνας και Οικονομικών.

Κατηγορίες – Ποσοστά Υποψηφίων
1. Στον οριζόμενο συνολικό αριθμό εισακτέων των Σχολών, του άρθρου 1,
περιέχονται οι εξής ειδικές κατηγορίες με τα αντίστοιχα ποσοστά :
α. Της περιπτώσεως της παραγρ. 1α του άρθρου 11 του Ν.3648/08
που αφορά στα τέκνα πολυτέκνων και τριτέκνων οικογενειών, τα οποία εισάγονται σε ποσοστό μέχρι 35% επί του εκάστοτε καθοριζομένου αριθμού εισακτέων κατά σειρά επιτυχίας.
β. Των περιπτώσεων της παράγ. 1β του άρθρου 11 του Ν.3648/08
που αφορούν:
(1) Τέκνα – αδελφούς αναπήρων και τραυματισθέντων στρατιωτικών (σε ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%) που τραυματίστηκαν σε πολεμικές επιχειρήσεις ή σε ειρηνική περίοδο, λόγω παθήσεώς τους σε διατεταγμένη
υπηρεσία και ένεκα αυτής.
(2) Τέκνα Ελλήνων μόνιμων στρατιωτικών εφέδρων και κληρωτών οπλιτών που συμμετείχαν με οποιονδήποτε τρόπο στα πολεμικά γεγονότα
της χρονικής περιόδου από 20 Ιουλίου έως την 20 Αυγούστου 1974 στην Κύπρο, καθώς και στα γεγονότα που έλαβαν χώρα το 1964 στην Τυληρία και Λευκωσία και το 1967 στην Κοφίνου και Αγ. Θεοδώρους της Κύπρου.
(3) Τέκνα θανόντων στρατιωτικών των ΕΔ στον πόλεμο ή στην ειρήνη κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας και ένεκα αυτής.
Οι περιπτώσεις της παραγρ. 1β εισάγονται σε ποσοστό μέχρι 10% επί του ποσοστού 35%, σε κάθε περίπτωση όμως τουλάχιστον ένα (1) άτομο.
γ. Της περίπτωσης της παραγρ. 1γ του άρθρου 11 του Ν. 3648/08 που αφορά στους Έλληνες Εξωτερικού σε ποσοστό μέχρι 3%, (επιπλέον του συνολικού αριθμού εισακτέων) σύμφωνα με το άρθρο 12 του Ν. 2552/97 (όπως
ισχύει σήμερα).
δ. Της περίπτωσης του Ν.1294/1982, που αφορά σε εισαγωγή Μονίμων Υπαξιωματικών του Στρατού Ξηράς, σε ποσοστό 20% επιπλέον του
αριθμού εισακτέων, με τις διαδικασίες που στον ίδιο νόμο καθορίζονται.
2. Οι υποψήφιοι που θα υπαχθούν στις ειδικές κατηγορίες 1α και β (35%),
θα κριθούν για την εισαγωγή τους με βάση το σύνολο των μορίων που θα
συγκεντρώσουν στις πανελλαδικές γραπτές εξετάσεις του ΥΠΔΒΜΘ, κατά φθίνουσα σειρά μορίων και τη δήλωση προτίμησής τους, κατά πρώτον ως υποψήφιοι της γενικής σειράς και εφόσον δεν συγκεντρώνουν τη βάση της γενικής σειράς κρίνονται στη συνέχεια με την ειδική κατηγορία στην οποία ανήκουν.
3. Σε περίπτωση ύπαρξης κενών θέσεων της ειδικής κατηγορίας 1α και β
(35%), αυτές συμπληρώνονται από υποψηφίους της γενικής σειράς. Αντίστοιχες κενές θέσεις της περίπτωσης 1δ, μεταφέρονται αναλογικά στη γενική σειρά και στις κατηγορίες 1 α και β. Κενές θέσεις της παραγρ. 1γ (‘Έλληνες Εξωτερικού) του παρόντος άρθρου σε καμία περίπτωση δε μεταφέρονται και δεν καλύπτονται από υποψήφιους οποιασδήποτε άλλης σειράς ή κατηγορίας.
4. Από το συνολικό αριθμό εισακτέων στο Ιατρικό Τμήμα της ΣΣΑΣ, του
άρθρου 1, τέσσερις (4) σπουδαστές εισάγονται για την κάλυψη των αναγκών της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ.)

 

Ποσοστά Αποφοίτων Λυκείου Περασμένων Ετών – ΕΠΑΛ Α’/ΤΕΕ
1. Ο αριθμός εισακτέων, θα καλυφθεί κατά το 90% από όσους
υποψηφίους διαγωνισθούν το έτος 2012 στα μαθήματα της Γ΄ Τάξης του Γενικού Λυκείου, σε εθνικό επίπεδο. Το υπόλοιπο 10% του αριθμού των εισακτέων, να καλυφθεί από όσους διαγωνίστηκαν στα μαθήματα της Γ΄ Τάξης του Γενικού Λυκείου, σε εθνικό επίπεδο, τα δύο προηγούμενα έτη (2010 και 2011). Σε περίπτωση μη συμπλήρωσης του αριθμού εισακτέων αυτής της κατηγορίας, οι κενές θέσεις συμπληρώνονται από την κατηγορία του 90 %.
2. Ποσοστό 8% επί του αριθμού εισακτέων στα ΑΣΣΥ, καλύπτεται από
υποψηφίους Α΄ Ομάδος ημερήσιων Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ Α’). Το
ποσοστό αυτό υπολογίζεται επί των θέσεων, που αντιστοιχούν στη Γενική Σειρά και στις Ειδικές Κατηγορίες των περιπτώσεων 1α και 1β του ανωτέρω
Λοιπές Διατάξεις
1. Στα ΑΣΕΙ – ΑΣΣΥ δεν είναι δυνατή η εισαγωγή υποψηφίων ως
επιλαχόντων, για πλήρωση τυχόν κενών θέσεων οι οποίες δημιουργούνται λόγω μη παρουσιάσεως, παραιτήσεως ή απομακρύνσεως υποψηφίων, που έχουν κριθεί εισακτέοι στις Σχολές αυτές, βάσει των αποτελεσμάτων που εκδόθηκαν από το ΥΠΔΒΜΘ.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...