Home / Γερμανικά / Goethe Institut / Δωρεά διδακτικού υλικού για τη καλύτερη διδασκαλία των Γερμανικών ως ξένης γλώσσας (αιτήσεις έως 20/10/2012)

Δωρεά διδακτικού υλικού για τη καλύτερη διδασκαλία των Γερμανικών ως ξένης γλώσσας (αιτήσεις έως 20/10/2012)

Δημοσιεύτηκε: 7:38 μμ Αύγουστος 31st, 2012  


Η γερμανική Πρεσβεία στην Αθήνα ενημερώνει για τη δυνατότητα υποβολής αίτησης αναφορικά με τη δωρεά διδακτικού υλικού, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί στο μάθημα των Γερμανικών ως ξένης γλώσσας.

Με σκοπό να καταστήσει το μάθημα των Γερμανικών στα ελληνικά σχολεία ακόμα πιο ελκυστικό και ενδιαφέρον, η γερμανική Πρεσβεία προσφέρει τη δυνατότητα της δωρεάς διδακτικού υλικού στα σχολεία που έχουν στο πρόγραμμά τους τα «Γερμανικά ως ξένη γλώσσα». Ελπίζουμε να δώσουμε έτσι στους μαθητές και τις μαθήτριες ένα ακόμα κίνητρο για την εκμάθηση της γερμανικής γλώσσας.

Η δωρεά αφορά διδακτικό υλικό με την ευρύτερη έννοια, δηλαδή βιβλία για μαθητές, αλλά και για εκπαιδευτικούς, ποίηση και λογοτεχνία, DVD, μουσική ή εκπαιδευτικά παιχνίδια. Επίσης μικρές συσκευές, που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στο μάθημα, όπως π.χ. ένας φορητός υπολογιστής laptop ή ένας προβολέας beamer.

Εάν ενδιαφέρεστε ως καθηγητής Γερμανικών ή ως διευθυντής ενός σχολείου για μια τέτοια δωρεά, μπορείτε να μας στείλετε μια σχετική έγγραφη αίτηση. Σε αυτήν παρακαλείστε να περιγράψετε το πλαίσιο της διδασκαλίας των Γερμανικών στο σχολείο σας, καθώς και τις δραστηριότητες και τα προγράμματα που σχεδιάζετε να πραγματοποιήσετε. Πέραν τούτου παρακαλείστε να επισυνάψετε έναν πίνακα με το υλικό που θα επιθυμούσατε να σας δωρίσουμε μαζί με μια σύντομη περιγραφή για τον τρόπο χρήσης του.

Θα πρέπει να υποβάλετε την αίτησή σας έως τις 20 Οκτωβρίου 2012 στην:

Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας στην Αθήνα
Μορφωτικό Τμήμα
Καραολή & Δημητρίου 3
106 75 Αθήνα
ή μέσω e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση
ku-s1@athe.auswaertiges-amt.de

deutsch.gr

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Εκπαιδευτικό υλικό σε σχολεία χορηγεί η γερμανική Πρεσβεία

Με σκοπό να καταστήσει το μάθημα των Γερμανικών στα ελληνικά σχολεία ακόμα πιο ελκυστικό και ενδιαφέρον, δίνοντας έτσι στους μαθητές ένα επιπλέον κίνητρο για την εκμάθηση της γλώσσας, η γερμανική Πρεσβεία προσφέρει τη δυνατότητα της δωρεάς διδακτικού υλικού στα σχολεία που έχουν στο πρόγραμμά τους τα «Γερμανικά ως ξένη γλώσσα».

Το εκπαιδευτικό υλικό περιλαμβάνει βιβλία, DVD, παιχνίδια, κ.λπ. Ακόμη και τεχνικό εξοπλισμό για χρήση στη διδασκαλία της γερμανικής (π.χ. φορητό υπολογιστή ή προβολέα).

Όσοι καθηγητές ή διευθυντές σχολείων ενδιαφέρονται, θα πρέπει να στείλουν μια σχετική έγγραφη αίτηση μέχρι 20 Οκτωβρίου 2012, στη διεύθυνση: Γερμανική Πρεσβεία στην Αθήνα, Πολιτιστικό Τμήμα, Καραολή και Δημητρίου 3, GR-10675 Αθήνα, ή με e-mail στη διεύθυνση: ku-s1@athe.auswaertiges-amt.de

proslipsis


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Πανευρωπαϊκός διαγωνισμός του Goethe-Institut

Πανευρωπαϊκός διαγωνισμός του Goethe-Institut Είτε είναι μια φράση της Hannah Arendt, ένας ...